Tozino Sokace 2 - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Aleksej od Arlekina

Tozino Sokace 2

Oceni ovaj blog
"...brani je od zla ,kad ne mogu Ja ...Boze..."
..u pozadini se vrti Tose.Bas sam u Skopju bio kada je otisao i kada je cela Makedonije stala.
Uvek sam govorio ,ziveo,mislio da me muzika prati ,da ton i rec koja se pogodi bas za mojim raspolozenjem je jasno definisala moje bitisanje.

a ...onda...
"Jos i danas zamirise tresnja, u proljece kao davno prije,jedna tresnja danima daleko ,tamo gde me vec odavno nije...."

Bas, kao za inat, on koji je otisao, u meni opet budi nju ciju mantru svako jutro gutam i posle imam osecaj kao da sam naduvao hiljade balona.I prestao sam da cekam one semafore na Novom Naselju onog momenta kada joj je obrisan ,onaj, jos jedini telefonski broj u mojoj glavi ,samo prodjem ,zažmurim i prodjem,a ako je crveno okren auto i trazim drugi put.
Pisem i razmisljam, koliko brojeva, od kada su izmisljeni ovi divni mobilni telefoni , znamo napamet...koje bi mogli u hitnim situacijama da okrenemo bez pomoci tehnologije?Ja znam samo njen,bas taj koji je obrisan sa belih strana brisao moju obavezu da dodjem ako me ceka(jer obecao sam da cu se vratiti).Kakvo olaksanje,cak sam se ubedio da sam od tada poceo i da spavam nocu,ali ne ....bar tako kazu da izgledam sve gore i gore....ma nek!
Otvorim bele strane trazeci broj nekog ko me maltretira na mobilni ,nadjem ga ,nazovem i kazem Ma Dosta Covece!!! Kad ono straija gospodja ...zove sina,valda ga je željna,mangup se ne javlja , a ona starija ne vidi bez naocara...Izvinem se ,kazem prijatan dan Gospodjo,rastanemo se sa osmehom...
Pomislim na nju ,rekoh sebi ma kucni da vidimo da se nije nesto desilo,kad oces ...pojavi se njen broj i to bas uz tu pesmu o zori koja svice iznad nase tresnje...Druga adresa ,a li to je njen broj,njen cale....ufff opet mogu da je nadjem...
Otisli su iz te brkate ulice ,bas kao sto su utekli iz Tozinog Sokaceta gde sam joj pevao Lake Pingvine i slag od jagode ,gde su me gospoda plavi privodili ,gde su laste njenih zavesa bile ceo moj svet....uff preselili se u Petrovaradin i to bas u ulicu kroz koju cesto prolazim, a znam im i kucu.....opsesija?..ali jos je kontrolisem jer imam svoj savrseni svet,sve onako divno sa sve psom ,bistrim prozorima i ruzama koje su mojih ruku delo.
...ali sta kada se izgubi mobilni?Gubi li se ceo taj vec postojeci svet?Sta ostaje od tog sveta ?Da li je kada ga izgumim isto sto i amnezija ,hoce li sve ovo nestati ,a samo njen broj biti moj svet? I sta onda ?

"nema nepozvanog gosta da pokuca po so i secer...."

Lepo sni Gospodjice J ,ovo lici na strasno ,ali su to samo reci ,a ja sam visoko trenirani otac,zapljunem se ovde i zaboravim.

Pošalji "Tozino Sokace 2" na Facebook Pošalji "Tozino Sokace 2" na Google Pošalji "Tozino Sokace 2" na My Yahoo! Pošalji "Tozino Sokace 2" na Live Pošalji "Tozino Sokace 2" na MySpace Pošalji "Tozino Sokace 2" na Twitter Pošalji "Tozino Sokace 2" na Digg Pošalji "Tozino Sokace 2" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. srna4 (avatar)
    Retko dobar tekst, baš mi se dopada, pozz