NAŠA STVARNOST - NAŠA BUDUĆNOST - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

NAŠA STVARNOST - NAŠA BUDUĆNOST

Oceni ovaj blog
Ljudi na našim prostorima nisu u dobrim odnosima sa istinom ; nekako nam nije ukorenjena još od vremena kad su Ćirilo i Metodije hodali po zemlji i kupovali od slavjanskih knjazova : poreklo , istoriju i njenu prošlost , duhovnost , veru i sve što ide uz to što čini narod sebi svojstven i civilizacijski postojan ! A sve nesrećnici dadoše za vasiluvsku veru i večeru !
Sa ovom prevarom kosmičkih razmera i njenom istinom, nije moglo da se živi , stoga je u nas ugrađen poseban odnos prema istini . Da, posban psihološki model , koji se gradi na dva do tri principa : istina o nama ne postoji i ko god govori takvu istinu lažov je i naš neprijatelj ; sa druge strane, ružna istina o njima / drugima postoji i za nju treba sve dati i celom svetu je objavljivati !
E sad , koga ovo ne boli , njemu može i da koristi, za razliku od onog koga boli pa mu i ne koristi ,već samo štetu pravi ! No takvi smo kakvi smo !

A ovo pričam , jer hoću da predočim pučanstvu jednu praktičnu stvar . Nekome može da koristi , a druge da zaboli - kako god ; svi znaju šta je zamrzivač , ali neznaju mnogi prednost sandučara.!?
Da , velike su prednosti sandučara zamrzivača ; naročito onih koji su dugački oko dva metra , široki preko pola metra - a visina može i do metra da ide , ne manja !
Takav zmrzivač , dragi moji , ima velike prednosti u odnosu na manje i vertikalce ! Em što mogu da omoguće jesenje lagerovanje hrane - za života ; mogu mnogo matrijalno a i emotivno , pa i finansijski da pomogu potomstvu !
S'druge strane , nauka u budućnosti činiće čuda , na svakom pa i životnom nivou - pobediće smrt , tvrde naučnici !
I sad da ne dužim , porazmislite i kupite ovu napravu , pre nego što zapadnete u životni košmar i ne inficirate familiju niškim sindromom !
Volt Dizni , lepo je za svesnog životnog stanja , to rešio - sad čeka bolja vremena i poslednju reč nauke.
Dakle, mi živimo u vremenima kad naša deca, naši unučići i ostala bliža familija , jedini posao imaju da nas održe u životu i sačekaju poštara sa penzijom !
Ako na prvom svom poslovnom poduhvatu javno zataje , za drugi , mislim na poštara , neće imati priliku . A ako ih zahvati niški sindrom u rešavanju prvog zadatka , mogu u bukagije da završe .
Sve u svemu, zmrzivač sandučar je rešenje, uz obrazloženje i pravni presedan koji nam otkriva slučaj Volt Dizni !


Nije zgoreg da pročitate ovo , a verujem da volite svoje i razumete našu stvarnost i njenu budućnost :


"Unuk zakopao babu, pa podizao penziju"


http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/411862/Unuk-zakopao-babu-pa-podizao-penziju

Pošalji "NAŠA STVARNOST - NAŠA BUDUĆNOST" na Facebook Pošalji "NAŠA STVARNOST - NAŠA BUDUĆNOST" na Google Pošalji "NAŠA STVARNOST - NAŠA BUDUĆNOST" na My Yahoo! Pošalji "NAŠA STVARNOST - NAŠA BUDUĆNOST" na Live Pošalji "NAŠA STVARNOST - NAŠA BUDUĆNOST" na MySpace Pošalji "NAŠA STVARNOST - NAŠA BUDUĆNOST" na Twitter Pošalji "NAŠA STVARNOST - NAŠA BUDUĆNOST" na Digg Pošalji "NAŠA STVARNOST - NAŠA BUDUĆNOST" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Tol (avatar)
  ebešmiteču ako sam te Lončare skapirala?

  uvod je vera filovana istinom, razrada je zamrzivač a finiš zakopana baba
 2. 123loncar (avatar)
  Poštovanje G-đo Tol ! Ljubim ruke !

  ...teča nek ne brine , nisam ponosan prajdovac---opčinjen sam ljubavnom klasikom različtosti polova !...staromondijalac , seksualni tupavac...dakle, bez brige po tom pitanju....

  ... a pođoh od stvarnosti u kojoj mlad svet nema egzistenciju...bolje rečeno mladi žive od penzija roditelja a i od penzija njihovih roditelja...pa kad se oni upokoje , upokoje se i penzije kao stub njihove biološke egzistencije...da penzije sačuvaju , mlađi se dovijaju na razne načine , kao i ovaj veseli niški unuk...a ta stvar može se rešiti i pragmatičnije...
  ...pošto volimo svoje potomke , pa njima dajemo u ime biološkog opstanka gotovo cele penzije, onda lepo stvar gledajmo na duge staze...i tu je glavni zamrzivač...pred smrt / biološku , a nju svak oseti i ne zadocni na sastanak sa njom / , lepo se čovek okupa kao crnogorac pred umreće , obuče svečano i napiše pismo...takva i takva stvar , samrtni je čas došao , a ja neću da umrem , već ću sebe da zaledim kao što učini onaj Volt Dizni , pa kad nauka nađe lekove za moja obolenja ovde priložena vi me vadite i spašavajte...za vreme mog zimskog sna , mojom penzijom i svim pokretnim vrednostima nek raspolaže moj mili potomak - pod uslovom da zamrzivač non-stop radi..za ravnatelja ovog dokumenta sastavljenog pri čistoj svesti i zdravoj pameti imenujem PIO- fond i Krkobabića ( on će nadživeti sve , pa čak i vaseljensko vreme )... i sve u tom fazonu...
  ....to kao rešenje , odličan je prej''''''''.b naše stvarnosti i njene budućnosti...mislim na sve ove slučajeve kao što je ovaj sa niškobabski....pu,pu - pomenučo se neponovilo !

  Kužiš !
 3. 123loncar (avatar)
  ...pošto vas svaka pomisao na vandredni trošak dovodi do besa , a ovaj moj predlog zaista je vanredni trišak - ma koliko bio pragmatično koristan za sadašnjost i blisku budućnost ; pročitajte ovo , ne šteti a onda sigurno koristi :

  " Mentalno stanje nacije: Zašto smo odlepili?
  Kad bi mogla da se nacrta mentalna slika prosečnog građanina Srbije, uokvirili bi je bes, strah, nespokoj i nemoć, dok bi okvir ispunili najrazličitiji psihološki problemi i psihijatrijski poremećaji, od onih sitnih pa do najozbiljnijih koji pune mentalne ustanove. Moglo bi se reći da veliki deo građana levitira između depresije i histerije......- Mentalno zdravlje naše nacije je ugroženo. Mladi nemaju realnu predstavu o budućnosti, a stariji nemaju zaposlenje i egzistenciju. A kad mladi nemaju tu predstavu, onda su njihova iskustva obesmišljena, a tada je odrastanje i sazrevanje ugroženo. Zato je veliki broj mladih u kategoriji emocionalno nezrelih, zbog čega se kasnije teško uklapaju u realni život. Kod odraslih, pak, egzistencijalni problemi rađaju nesigurnost i disfunkcionalnost i tako ugroženi ne mogu da nađu odgovore kroz svoje životne uloge, što bi bio pravi put njihovog izlečenja - kaže psihijatar dr Velisav Đotunović iz beogradskog Instituta za mentalno zdravlje......" http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/411856/Mentalno-stanje-nacije-Zasto-smo-odlepili


  ...pogledajte samo koja količina droge iz apoteka uđe u stanovništvo kao sredstva za smirenje !?
 4. 123loncar (avatar)
  komentar na tekst : Srbski a naši! (Dostojevski) ZAPISI IZ PODZEMLJA - koji zahteva odgovor :

  globus | 04/10/2013 22:14 " Dicna nasa omladina! " -


  See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/zapisi_iz_podzemlja.893.html?news_id=268724#sthash.FDp9SBcR.dpuf

  Matorci imaju prošlost , a nemaju budućnost ; za razliku od omladine , koja nema prošlost , ali zato ima bar nekakvu budućnost . Nadživeće nas !
  A oni su takvi kavi smo suštinski mi , i kakvima želimo da ih napravimo .
  A pravimo ih takvima ( roditelji , familija , komšije , vaspitači , učitelji , nastavnici , profesori , novinari , političari , tajkuni i sav državno disidenski književni korpus sa ostalim ništačkim sportskim i kulturnim svetom ) , gorima od nas - jer smo mi na dnu dna, pa još dublje ; zašli smo kako bi rekao Mikailo, u bezdno !
  Voleo bih te časne srbende, da jednom kažu kakav to srbenda može biti uzor toj omladini , pa da bude dika svojim predcima!?
  Da nije Sv. Lazar , sa svetlećom glavom ; onaj što nedođe u Maričku bitku , a zakletvu dao sve serbskom kralju ( Uroš li beše )i ostavi ga sa Vukašinom ( beše li Vukašin ) na Marici da ih mahamedanske osmanlije poseku ko paščad koja brani hrišćanstvo i srpske zemlje časno , junački požrtvovano ; a on se svetleći , dade se u otimačinu i ajdučinu , po Vukašinovoj zemlji - da pljačka i otima , da srbuje kako i mi srbovasmo poslednji ceo vek ;jer je baš on nama bio uzor, pa tusmo gde smo ; bestidno opanćavamu sopstvenu decu kao tuđu / neprijateljsku - đavoljsku ! Sramota !
 5. 123loncar (avatar)
  "Pirova odbranaOvdašnje su žutare – odavno smo to ustanovili, cenjeni publikume – moćne mašine za obesmišljavanje svega čega se dotaknu. Ne dao vam Bog da vas naše žutare brane, to je sve što vam mogu reći." - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/pirova_odbrana.881.html?news_id=269595#sthash.Iq269XGN.dpuf

  Kad kažeš "žutare" , onda im dodeljuješ još i kompliment ! To su pinkovizatori - programeri prostakluka i duhovne bede ! Gotovo cela država je pinkovizovana i sve je obojeno u njoj pink bojom ; tako da ne treba trošiti život na to - već plivaj sine , daleko je francuska revolucija i giljotina !
  No nebih se složio da na decu ne ostavljaju ovakve stvari duboke posledice !? Čak šta više, u tom dobu, kod dece traume formiraju preko podevesti destruktivni latentni karkter , koji daljom takvom obradom, pretvara se u zlo - po druge i sebe , naravno ! Nesreća je još veća , što pinkovizatori destruktivno podešavaju , regliraju , svest odraslih , pa i ostala deca indirektno trpe latentne posledice ovog slučaja ! Ludilo , prava je reč - ludilo koje je zahvatilo većinski puk !
  A povodom ovog okupljanja , nakupci/prekupci ( koje ne zanima što je njihovo zanimanje međ prvim smrtnim gresima , koima će se suditi sutra , na strašnom sudu ; te što je suđenje na strašnom sudu nakupcu/prekupcu , ikonopisano u Bogorodici Ljeviškoj ) , dakle , te delije imaju lingvistički komentar : " ako za stanovnika Bosne kažeš : bocanac , a za stanobnika Crne Gore kažeš : crnogorac , onda sigurno za stanovnika Ljiga kažeš : ljigavac ".
  A šta ja da kažem , kad sam neuk i zavisim od ovih dilbera ; kupim pre neki dan od jednok kilo ipo paprike po 60din , i kažem evo 90din ; a on uze digitron i izračuna i tek onako će , bre , imaš digitron u glavi čoveče , a nemaš zašta kuče da te ujede ; gle bre ja sa četiri razreda uz digitronče , imam kuću na tri sprata , dva auta sa sedištima što guzu greju i stan u prestonici --- e , budale li , ima digitron u glavi ! Štaću , čovek je u pravu ! Naročito ne prave lingvističke greške kad je svima jasno da pinkovizatori i Dveri u ovoj raboti kolo vode - da ne pominjem njihovog donatora iz vladičanskih dveri !
 6. 123loncar (avatar)
  Univerzitet u Beogradu bi mogao da postane nacionalni brend

  http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/413934/Univerzitet-u-Beogradu-bi-mogao-da-postane-nacionalni-brend

  Pa da , mnoge su tu kazandžijsko ministarske i predsedničke glave , stekle statusna zvanja ; treba to brendirati , pa lepo dođeš sedneš poručiš i popiješ ko čovek - dok ljudi ispišu tu stvar , sa zvanjima.
  A ko hoće nešto da nauči i zna , nek ide pametnjaković u biblioteku - nije brendi za svakog !
 7. 123loncar (avatar)
  "Milan VarteksNičim izazvan, takoreći iz vedra neba, Underlord Dačić se u pravednom (?) gnevu obrušio i iskrlještio na Milana Beka, biznismena ovdašnjeg, za koga sam ja u neobaveštenosti i površnosti dugo mislio da se bavi konfekcijom."
  - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/milan_varteks.881.html?news_id=269814#sthash.TLZhIuyO.dpuf

  Ničim izazvani socijalistički evropejac , razotkriva tananu nit povezanosti recikliranog liderskog šešeljevca , sa krupnim kapitalom stečenim tranzicionom ratno profiterskom preraspodelom društvenih dobara u liderskoj državi ; a time skriveno nastoji da udalji populistički svet od lidera u ekspanziji ( kao da kaže : utrnule vam guze kod velikog Slobe od akanja , pa ste napravili razne vartekse , vutekse , li kuper - li kuper i krmiva produkte ; pa sad vodite računa da vam ne ispadnu oči i razjape se usta kod recikliranog šešeljiste ). Dkle , reč je o podrivanju onoga koji nadire na vr' brega populističkog obožavanja !
  Malkice više, a možda i opasno visoko , porastao mu rejting - žutare rade za njega NON-STOP , ko drakstori !
  I bolje je da ne delaš G-dine Svetislave, kao ovdašnji istraživački novinari ; jerbo po čemu će da zapamte te žutarske novinare i prosvetitelje odraslih - po žutom ; namazali se ti raznoraznim sranjima, da neprijatno mirišu odavde do pakla !
  Doduše nemoj da se baviš ni humorističkim novinarstvom , jer mi smo svet koji se cereka na sve ; cerekajući se uništili smo budućnost ! A to naše cerekanje, nije iz onih ludačkih pobuda i mlinarskih proizvoda - jok more; naše cerekanje ima nameru da prikrije našu ukorenjenu pokvarenost , koja nas gura u bezdno ! Ono je u našem kolektivnom karakteru i baškari se na psihologiji bede !
  Ostaje ti samo da istinu "mrsomudiš" sa krovova - kako vole da kažu ovi filosofi psihologije bede !
  Da , kači se na krovove , sa štapom il' bez njega , sa lotre il' bez njih - ali sinovče , zbori istinu ma šta bilo . Samo sa istinom , zapamtiće te mnogi , u lepim sećanjima i pominjanjima !
  A gdećeš lepši imetak za jastuk groba svog od istine - kako to reče prvi srpski prosvetitelj , koji je u nas stavljen na marginama duhovnosti u besumučnom orgijanju ponavljača u kazandžijlučkom populizmu !
 8. 123loncar (avatar)
  "Država naša, dame i gospodo, nikada, ni u jednoj od svojih alotropskih modifikacija, nije marila za pojedinačni, strpljivi, marljivi, dugoročni rad. Uvek je preferirala trenutačnost i spektakularnost! Oooo-ruk! Pompa! Zurle, talambasi i prangije. Nije, fakat, potpomagala ni Andrića, ni Crnjanskog"

  - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/peticija_ii.881.html?news_id=270378#sthash.vp71qItd.dpuf

  Kad ljudi u godinama svesno izbegavaju istinu , ili su političari ili su skrajcovani mentalno . Prvo je neizlečivo , a ovo drugo svud u svetu se besplatno kontroliše i zalečuje !
  A kad književnik , bivši ambasador , plaćeni disiden , iz familije " nacinalne majke " , koja je živela od nesreće izbeglica i familiju zbrinjavala na visokoj nozi , govori očigledne neistine onda je to poslednji vakat !
  Ja nebih da zbrajam ovdi , koliko ovo stnovništvo košta nobelovac , književnik ambasador , pa stoga neču ni da nabrajam sve one književnike ambasadore - direk zavrbovane iz austrougarske monarhije , niti komunističke plaćene disidente , čije je knjige UDBA štampala u enormnim primercima i delila pučanstvu ; a neću ni da preskočim činjenicu da su prevođeni na evropske jezike , štampani i deljeni kao politički prapagandni matrijal o slobodi govora ; ali , da ovo stanovništvo u zlatu košta Crnjanski , košta ! A to što je sa joškom preko nišana gledao srbe , e to se prašta - svetosavski !
 9. 123loncar (avatar)
  "Pokrenuo je prošli Utisak mnoga pitanja. Jedno od njih je bilo – šta je to u srpskom biću što ga tera prema piću i nasilju. Strah, šta drugo? Otkuda strah? Eh, otkuda? Otkako je sveta i veka srpska politika počiva na uterivanju straha u kosti. Nema straha koji srpska politika nije iskoristila u svrhu sluđivanju sopstvenog stanovništva. Strah od Zapada! Strah od Istoka. Strah od gubitka posla! Strah od letenja! Strah od buba-klintonki! Strah od Vatikana! Strah od Kominterne! Strah od pomračenja Sunca! Strah od promaje! Vekovima je srpska politika mislila da je strah najlakši način da ovlada i manipuliše masama i doskora je – dok se nije pojavio rogonja – bila u pravu. A onda je na sceni ostao samo strah."

  http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/utisak_straha.881.html?news_id=270523

  "Pojava šuge u Novom Sadu i Beogradu, kojom je zaraženo više od 150 ljudi "

  http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/vracaju_li_se_zaboravljene_bolesti_.55.html?news_id=270519#sthash.gHqBQRtj.dpuf

  A strah od "BUBA RUSA" , njega ste se kamda oslobodili , pa ga nepominjete !? A ja sav pretrnim kad ih pomenu ; isto tako sam pretrneo kad sam pročitao da se masovno stari intelektualni šugavac pojavio u srpskom megapolisu i srpskom atino polisu ! Jeste da deca organizovana u navijačke grupe , viču : šuga, šuga --- al zaraza nije najvna , oprostite neznaju šta čine , ipak biće dalekosežnih posledica !
  Strah me vata , samo kad se setim koliko juče , dođe slobizam na krilima šuge i vaši ! Jed tu stvar iskorenismo , kad ono opet , novinčine grakću : Vraćaju se zaboravljene bolesti !