За Србију у НАТО-у и ван ЕУ - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

dess

За Србију у НАТО-у и ван ЕУ

Oceni ovaj blog
Tekst preuzet sa bloga Konzervativac.blog.rs

Chetniks_guerillas_poster.jpgУ Србији постоји на десетине политичких партија и још више невладиних организација, новинара и интелектуалаца и квазиинтелектуалаца свих боја, мириса и укуса који имају најразличитије могуће погледе о друштвеним питањима. Тешко да постоје не две партије него два човека који имају идентичне политичке погледе. Опет, упркос свим тим многобројним разликама, нећете наћи нити једну странку или удружење које заговара улазак Србије у НАТО пакт и истовремено се оштро противи чланству у Европској унији.

Постоје они који су за чланство Србије у НАТО-у, с тим да су они у драстичној мањини у Србији. Међутим, такви су истовремено и за улазак Србије у ЕУ. Зашто не постоји партија или организација која би као своје основне програмске циљеве навеле наслов овога текста? Одговор је јасан и логичан: 1945. године комунисти су извршили преврат уз помоћ Совјетског савеза, окупирали су Србију и трајно су пореметили основице њене политике, друштва и, уопште узев, вредности на којима се некадашња грађанска Србија заснивала.

Да су ројалисти и легалисти победили 1945. године Србија би постала чланица НАТО пакта исте оне године кад је овај савез и основан. Разлози су више него очигледни: краљевина Србија и њена наследница Југославија биле су конзервативне државе, наслоњене на Запад, орјентисане ка тржишној економији. У оба светска рата Србија је била савезница западних сила, не због љубави већ због чињенице да су те земље у односу на ривалске блокове биле најближе српским слободарским идеалима. Уосталом, то је био став не само српских конзервативаца него и западних: генерал Шарл де Гол никад није признао злочинца Тита за легитимног председника Југославије а за време самог рата амерички кинематографи снимили су 1943. филм о четницима у којима су јасно навели да је једини истински антифашистички покрет у Југославији заправо онај под водством ђенерала Михаиловића. На крају крајева, председник САД Труман је и одликовао постхумно Михаиловића док је један ранији амерички председник Вудро Вилсон на Видовдан 1918. године замолио америчке грађане да се помоле за „храбри, слободољубиви српски народ чији идеали су идентични оним америчким“.Дакле, за ројалистичку, конзервативну, десничарску, хришћанску и слободарску Србију дилеме никад није нити било. Међутим, као што је већ наведено, она је 1945.године уз помоћ страног окупатора-Совјетског савеза-предата у руке комунистичким зликовцима и терористима. Грађанска Србија суочила се тад са отвореним и бруталним геноцидом проведеним од стране комуниста (који су, на крају крајева, још двадесетих година уништење грађанске Србије прокламовали као свој програмски циљ и на основу истог и потписали споразум о заједничком дејству са усташама Анта Павелића). Један део грађанске Србије физички је ликвидиран, други је протеран из земље а над преосталим делом извршен је културни геноцид који се састојао у непрестаној манипулацији српским вредностима и историјом. Основни циљ те пропаганде био је да Срби забораве своје прекомунистичке корене и основе, да постану тиква без корена којом ће комунистички скоројевићи и никогојевићи да манипулишу како желе.

Тај циљ комунисти су успешно завршили. Значај пада Берлинског зида једино није схваћен у Србији. Комунисти у свим партијама су наставили да шире пропаганду против Запада и пре свега Америке. Они су пригрлили један суманути шовинизам, национал-комунизам и облатили су све позитивне српске вредности које су стигли да облате. Слободан Милошевић је водио политику заштите својих приватних интереса с једне, те воскресенија комунистичког мртваца, с друге стране. Комунистичка Србија није прихватила да се помири са историјским поразом 1989. године и одвела је стога цели српски народ на Балкану у историјски пораз чије сразмере не можемо још нити да утврдимо.

С друге стране, приучени „европејци“ су се намножили од 2000. године у Србији. Ако их пажљивије погледате схватите да је листом реч о деци комунистичких функционера. Они су прихватили „европејство“ јер су схватили да је данашња Европска унија потпуно скренула са својих деголовских темеља, да је то данас модерни Совјетски савез чију срж чине бриселски чиновнички готовани, комесари (чак је и терминологија идентична) и леви „интелектуалци“ чија је сврха непрестано понављање матрице о потреби за „хуманијим капитализмом“, „солидарној Европи“ а што заправо само значи што више овлашћења за Брисел, што више директива које се намећу државама чланицама и грађанима и што више новца за све оне који штите овај модерни тоталитаризам. Е, управо ту су овдашњи „европејци“ видели своју шансу: фондови који ће заменити некадашње комунистичке, који ће им омогућити да наставе да раде онако како су цели свој живот радили и они и њихови очеви и дедови, односно да не раде ништа и да за то буду лепо плаћени.

Данашња Европска унија је монструм који никако не треба Србији. Србији треба слобода, слободно тржиште, рад, хришћанска етика. Доста је било левичарења, атеизма и скарадности. Некадашња грађанска, десничарска, ројалистичка и конзервативна Србија никад не би допустила да у њој министрица стране државе критикује одлуке суверене српске владе. Госпођо Олсон-идите у Шведску и тамо штитите такозвана права поремећених хомосексуалаца. Некадашња Србија болештине никад није промовисала као вредности. Такође, доста је било и дириговане привреде, другова господе комесара, деце цвећа и осталих ленштина. Србија треба да се уозбиљи и врати коренима.

Такође, Србија мора да се сети да она није никаква источна деспотија. Срби немају оригинално источни сентимент. Срби су народ активан, победници, освајачи, борци за Слободу. Источњаци контемплирају, Срби делају. Срби су типичан западни народ, и не само то: Срби су конституисали модерну западну цивилизацију. Сетимо се Душановог законика: то је први пут у историји да је неки владар потпуно својевољно, на врхунцу своје моћи и неприсиљен од било кога, донео правни акт који је ограничавао његову сопствену моћ. Рече Душан, „овај Законик је једнак за све и пред њим су исти и цар и сиромашак“. Енглеска Magna Charta Libertatum хронолошки јесте испред Душановог законика али она нити је досегла дубину потоњег акта нити је била израз слободне воље: њен доносилац, краљ Џон Без Земље, био је под притиском властеле која је тражила политичке уступке да би заузврат финансирале краљеве ратове. Према томе, први пут у модерној историји Европе Душанов законик доноси једну нову идеју, идеју закона који ограничава владареву самовољу, уређује друштвене односе складно праву и правди у што је могуће ширем обиму и, на крају крајева, трасира пут свим оним просветитељским идејама које ће запљуснути Европу неколико векова после.

Дакле, Србија историјски и вредносно не само да припада него је и конституисала Западну цивилизацију. С друге стране, данашња Србија је војно окружена чланицама НАТО пакта и та чињеница само додатно доказује којој страни света и зони утицаја припада Србија. Стога, она треба да уђе у НАТО пакт, што због војно-тактичко-политичких разлога то још више управо због тога да се и тим конкретним актом стави до знања свима у Србији, а комунистима и левичарима свих боја поготово, да је Србија на Западу, да је Србија Запад, да је Србија стара европска држава базирана на Слободи.

Pošalji "За Србију у НАТО-у и ван ЕУ" na Facebook Pošalji "За Србију у НАТО-у и ван ЕУ" na Google Pošalji "За Србију у НАТО-у и ван ЕУ" na My Yahoo! Pošalji "За Србију у НАТО-у и ван ЕУ" na Live Pošalji "За Србију у НАТО-у и ван ЕУ" na MySpace Pošalji "За Србију у НАТО-у и ван ЕУ" na Twitter Pošalji "За Србију у НАТО-у и ван ЕУ" na Digg Pošalji "За Србију у НАТО-у и ван ЕУ" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Dragoljub69 (avatar)
  I Švajcarska je okružena NATO ...
  Mislim da u Srbiji treba da prevlada pacifizam i da se
  jednom mane svađalaštva i oružja...
  Ima dobre uzore,a mislim da članice NATO to nisu
  jer su pobile svojim dejstvima previše dece žena starih
  i nemoćnih! Nije budućnost ljudske rase s njima izvesna!
  Taj savez je trebalo odavno raspustiti i Pentagon buldožerima
  sravniti! Napraviti na tih nekoliko hektara dečija igrališta,a ne
  generalska...
  Američka ekonomija neka se čupa bez vojnog zamajca...
 2. 123loncar (avatar)
  ...da su ti četnici zaklali nekog zato što je stalno bio obrijan , okupan i nosio kačket i kravatu ; a partizani streljali nekog što je bio vešt u pravljenju hleba i kolača i nije krao na meri i kajšario na kvalitetu brašna , pa narod stalno kupovao kod njega i tako ga učinio pristojno situiranim --- mislim da bi stvari drugojačije sagledavao ...onda bi znao da su karađorđevići prodali i ugasili kraljevinu srpsku , odmah posle Isv. rata da unište tvorevinu obrenovićke pameti , a sa njom i svoju zversku genocidnu prošlost ,.. da su u tu svrhu , neprijateljske oficire i vojnike rehabilitovali i umesto da im sude za ratne zločine preveli ih u pobednike , podelili im ratni plen i u novoj vlasti dali im statuse i medalje ...onda bi znao da pustinjski general nije imao uticaja na podelu sveta, znao bi dokle su bile ruske armije a dokle englesko-američke, i ko je titu sa zapada dao vlast na balkanu....ovako sa polu istinama sve je bledo !