Dobrobiti povremenog gladovanja - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Razvodnik

Dobrobiti povremenog gladovanja

Oceni ovaj blog
Ranija doba nisu obilovala sa tako puno agresora na ljudski organizam, stoga je i ljudski vek bio daleko duži. No ako je već došlo do nekih problema, ljudi su se lako podvrgavali raznim dijetama i postovima, i imali mogućnost da se reše bolesti. Problem današnjeg čoveka je u tome da se teško i nevoljno podvrgava ikakvim strogostima.

Mora se spomenuti da neki od stanara u našim telima ne mogu, niti žele, izaći na drugi način nego kroz post, zato što se i oni sami hrane namirnicama koje mi uzimamo, a tokom kura antibiotika neki od njih se začaure u zavijutcima creva ili jetre, te se nakon antibiotika ubrzo opet razmnože.

Neke namirnice su im jako drage, kao masno, prženo, mlečno, meso, jaja, čokoloda, alkohol, gazirano...

Stoga, ako samo maknemo iz naše ishrane takvu neprihvatljivu i teško varljivu hranu, već ćemo imati puno manje podstanara. Hrana koja se teško vari truli u organizmu i takav trulež je jako povoljna sredina za nametnike.

Organizam se hrani namirnicama koje uzimamo u redovnoj ishrani, a isto tako, ako ne uzimamo ništa za jelo, u roku od tri dana organizam će sagoreti sve, pa i najmanje ostatke od unetih namirnica. Tada počinje da se dešava nešto fenomenalno: organizam počinje da troši svoja tkiva kao hranu, ali to radi savršeno.

Prvo sagoreva i vari sve loše, bolesne (tumori i slično) i odumrle ćelije. Počinje se dešavati metod podmlađivanja. Bez lekova, uz samo malo volje i odricanja, i bez troškova, uništavamo sve što je loše u organizmu.

Tokom gladovanja, sve što je dobro, vitalni organi, kao što su mozak, srce, žlezde sa unutrašnjim izlučivanjem, su u potpunosti zaštićeni i pošteđeni od bilo kakvih štetnih posledica. Uz sve to, možda izgleda neverovatno, ali u organizmu se odvija izgradnja novih ćelija. Razlog leži u proteinima koji se neprestano razgrađuju i nadograđuju, koristeći aminokiseline (gradivne jedinice proteina), koje se oslobađaju iz razgrađenih ćelija i ponovo se koriste za nadogradnju novih ćelija, što je dokazano u mnogim ispitivanjima.

Ako gladovanje ide uz prirodne sokove, tada eliminatorni organi, kao što su bubezi, jetra, koža, creva i pluća mogu lakše do kraja izbaciti razne nakupljene toksine.

Tokom takve vrste gladovanja mogu se javiti razni simptomi, kao glavobolje, pojačna tamna mokraća, znojenje, ubzanije disanje, a to je zato što eliminatorni organi sada imaju mogućnost da izbace puno više toksina iz sebe, i po desetak puta, nego na način kada se vrši normalna probava, zato jer sada ne moraju da troše energiju na probavu.

Na kraju svega, nakon gladovanja (uz sokove ili bez njih), osim podmlađivanja, svi organi počinju normalniji i osveženi rad. Jača se karakter, nervni sistem, um, žlezde sa unutrašnjim izlučivanjem koje sada normalnije luče svoje hormone i još mnogo toga.

Nije zabeležen ni jedan slučaj štetnosti od posta, ako se pravilno izvodio, pa čak i kod onih koji nisu ništa jeli, već samo pili vodu. Naprotiv, vitalnost svih se popravila i izlečile su se mnoge bolesti. Istraživanja su pokazala da su postovi uz čajeve i sokove od svežeg voća i povrća imala veći i kvalitetniji zdravstveni učinak od postova samo uz vodu.

Danas širom sveta postoje klinike koje rade na principu gladovanja, a naročito su poznate one u Nemačkoj. Jedan od mnogih primera je jedna pacijentkinja koja je uz sirovu ishranu za 5 meseci skinula 50 kilograma, a uz sve to jako se dobro osećala, puno vitalnije i srećnije negoli pre.

U zdravlje.

Pošalji "Dobrobiti povremenog gladovanja" na Facebook Pošalji "Dobrobiti povremenog gladovanja" na Google Pošalji "Dobrobiti povremenog gladovanja" na My Yahoo! Pošalji "Dobrobiti povremenog gladovanja" na Live Pošalji "Dobrobiti povremenog gladovanja" na MySpace Pošalji "Dobrobiti povremenog gladovanja" na Twitter Pošalji "Dobrobiti povremenog gladovanja" na Digg Pošalji "Dobrobiti povremenog gladovanja" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari