Tanatopolitika / Pretvaranja mrtvih političara u simbolički ideološki kapital

http://www.politika.rs/rubrike/ostali-komentari/Tanatopolitika.lt.html

komentar: Тужна Обреновчанка | 14/03/2013 21:32

"Мудри,вредни и поштени Ђинђић "превртао би се у гробу",што би рекао наш народ,када би знао шта су многи "ђинђићевци" чинили (и чине) у његово име (тобоже његових ставова) и тобоже за њега.Ко разуман и присталица Ђинђића може и да помисли да се он не би згрозио на поступак "ђинђићеваца" у Обреновцу који су уништили име војводе Мишића на обреновачком тргу и заменили га Ђинђићевим. И нико из врха ДС није то онемогућио,баш о одбрани Зорана Ђинђића од таквих "обожавалаца"!!!!! "


Mrtvi kao politički kapital, koriste se od vajkada ; dakle nije to izum nove ere. Apostoli su smrt Isusa eksploatisali i ostavili plejadi rukopoloženih da je i danas eksploatišu.
Interesantna je strategija u vezi načina eksploatacije imena pokojnika.
Zoran nije bio omiljen za života kod ljudi-masa!
To postaje nakon atentata, a posebnu prihvatljivost kod masa dobija političkom, rekao bih, zloupotrebom njegove smrti.
Čak i to vezivanje njegovog imena za demokratske promene, čista je prapaganda političara.
Njegova politika bila je "podvučimo crtu na zatečeno stanje" (a Koštunica legalizovao-kao deo svog političkog delovanja).
Zoran je prvi izigrao parlamentarnu demokratiju i kupio u skupštini odcepljeno krilo socijalist.
Međ prvima je otpočeo legalizaciju kriminalnog kapitala, koji je registrovao firme i dobijao državne poslove.
Dakle, nije on simbol promena, nit su njegovi sledbenici, a pogotovo nisu protivnici.
To ubistvo deo je prošlosti koja se pretvara u politički kapital tranzicione pljačke !
 
"dovukla mnogo šljama termoelektrana"

...eto vidiš pored tolike struje , oni žive u mraku ...još ako počnu da vezuju koze za lustere ( kao otoičke - posle onih ratova , kad kao poraženi uzeše kuće pobednika kao ratni plen - koji im dadoše karađorđevići a posle njih brozovci ) , biće belaja , izginuće od jelektrona ka žuti mravi...presešće im kozije mleko i elektrifikacija...
 
Posteni?
POSTENI ???
Usudjujes se da coveka, sada vec rahmetli, a teskog milione evra nazoves postenim?
Po definiciji posten je onaj ko zivi od svog rada.
Uslovno moze biti posten i onaj ko zivi od svog nerada.

Ali nikako ne moze biti posten onaj ko zivi od tudjeg rada. Moze biti snalazljiv, sposoban, namazan, ufuran, uigran, prodat.
Nikako posten.
Kada se podeli zarada sa brojem dana moze se izracunati da je tokom ucestvovanja u vlasti dnevno zaradjivao desetak hiljada evra.
Jel zlatar? Farmer? Obucar? Proizvodjac?
$)@&(*$^_*&$^_#*
 
...nikad nisam mislio da je zlatar pošten čovek...dal zbok jada , bola , patnji i krvi koja je ulivena u svaki gram zlata na ovom svetu,na ovaj ili onaj način, ili njegovog umeća da to zlo koje je prouzrokovalo te patnje, bol, krv i tu nesreću sakrije svojim zanatskim umećima i veštinma ukrašavanja - filovanjem predmeta koje pravi od zlata...dakle, to sakrivanje zla u zlatnim predmetima , to zarobljeno zlo čini još moćnijim ; mnogima stvarno takvi predmeti i donose nesreću...eto pre neki dan , zamalo babu nezadaviše zbog zlatnog lanca ( kajle)...koliko je pocepanih ušiju zbog zlata i mrtvih zbog zlatnih zuba - ej ....zbog ovog svog mišljenja, nikad nisam nosio na sebi predmete od takozvanih plemenitih metala....kao da se zlo iz njih širi..dal na gospodara dal na okolni svet , tek nesreća svud je tamo gde je zlato, zlatari i svet...
...dakle, nije zlatar oličenje poštenja...ješa je ješa ( pa bio rišćanin, muhamedanac , brahmanac , budist , kinez - ********* ), jer zlato je zlato !
 
....kako se to događa , da život u XXI veku , koji poseduje nacionalnu, građansku, državnu formu, u određenim uslovima prestaje da bude vredan življenja i pretvara se u goli život , sveden samo na biološko postojanje u svojoj bio sveri...kako je moguće da je čovek, građanin sa svojom pravičnošću i vrlinama osuđen na propast , zarad opstanka državnih ništarija ...
 
"Život je u postkapitalizmu redukovan na objekt bio-političke vlasti. Depolitizovanu upravljačku vlast sve više zanimaju (bio)tehnološki i naučni procesi, koji svode formu ljudskog života na zoe, goli život. Novi interes biovlasti je čovek redukovan na zoe (genetski zapis, bio-identitet), na goli život (život izbeglice, imigranta, život u getu), čovek za koga brinu ekspertne službe (biogenetska medicina, socijalna pomoć, esteska hirurgija, modna i kozmetička industrija). Učinak biovlasti je proizvodnja bezsupstancijalnog golog života.......Život je reduciran na objekt bio-političke-vlasti. Depolitizovanu upravljačku vlast sve više zanimaju (bio)tehnološki i naučni procesi savremnosti, koji su sposobni redukovati čoveka na njegov goli život. Učinak bio-vlasti je proizvodnja bezsupstancialnog minimuma življenja – golog života...........Nova upravljačka forma vlasti preuzima brigu nad svim skupnim prirodnim i kulturnim oblicima života: ekosistemom, genetskim zapisom, javno-kulturnim prostorom. Njena kreativna politika života se manifestuje kao biopolitika, dok se njena destruktivna moć (tanatopolitika) manifestuje kao bio-vlast."
 
"Premeštajte urne vaše rodbine ako vam je to zanimljivo.Ljubazno ostavite Tesline zemne ostatke tamo gde ste ih zatekli.
Čovek bi se svakako samo smorio i ako bi uopšte morao da razgovara sa vama."

http://blog.blic.rs/1165/Sv-Nikola-Tesla-Naizmenicni#komentar_poslat


Zloupotreba značajnih javnih ličnosti iz prošlosti u manipulativne političke svrhe , nije novina u svetu ; samo je novina vulgarizacija i prostakluk u toj zloupotrebi ; koja je do minantno svojstvena našoj političkoj i intelektualnoj eliti .
Ne treba se čuditi zbog ovoga recikliranim radikalima , ratno profiterskim patriotama , kozarskim akademcima , pa ni crkvenim velikodostojnicima koji dele sveto ordenje ubicama , prevarantima , pedofilima i silovateljima ! Treba se čuditi viševekovnoj izdržljivosti stanovništva , koje sve to strpljivo trpi , pa povrh toga i primorava na sve načine , rođeno i nerođeno potomstvo , da u ime srpštine trpi i ono va vjeke vjekova - amin = tako treba !
A razum nalaže da ne treba i da nije čovečno sve trpeti i potomstvo rođeno i nerođeno osuđivati na trpnju i zlopaćenje !
 
" Друштво „Свети Сава” пре две и по године обновило захтеве за сахрану Николе Тесле, руководило се надом да ће то бити подухват који ће ујединити српски народ"

http://www.politika.rs/rubrike/Sta-da-se-radi/Tesla-i-zdrav-razum.sr.html

Ideološko-političko, iskorišćavanje slave pokojnika, koristi se poodavno kao moćno manipulaticvno sredstvo za sluđivanje stanovništva i njihovo objedinjavanje oko personalnih postavki na vlasti ! To nije novina ! Ovde je samo nova argumentacija, za i protiv takve radnje ! Naročito je biser argument o svesrpskom narodnom ujedinjenju ! Danas kad se čuje glas velikog brata, sa zahtevom koji može se razumeti kao: "svi rusisti u jednoj državi"- ovo neodoljivo podseća na staru ideju o ujedinjenju svesrpskih država ! Ovako zamaskirana politička poruka , iza velikog i značajnog čoveka i njegovog imena , govori samo o onima koji žele da deo te veličine iskoriste za svoje propale ratnoprofiterske poslove, koji su dosad pojeli milionske živote ! Hoću da kažem ono što zna SPC i svi tanatopolitičari , svesrpska država nemoguća je zbog srpske duhovnosti, a ne zbog srpskih neprijatelja - jer je njen rodonačelnik čovek koji ubi, zbog vlasti, uzgred, kome je bio savladar ! Nije srpski deliti državu!
 

Back
Top