KAKO BITI ZDRAV - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

jaljisa

KAKO BITI ZDRAV

Oceni ovaj blog
Mislim da ce te se svi sloziti sa mnom ako kažem da je zdravlje jako vazna stvar u zivotu.
To znaci i da smo svesni da je fizcka aktivnost izuzetno vazan faktor za zdavi život. Nije jedini, nije najvažniji, ali je svakako - jedan od bitnih.
Ima nas raznih, različito o tome i mislimo i pričamo i radimo.
Naprimer, ima nas, ljudi, spremnih da provedemo punih osam sati na poslu, ( da bi zaradili pare), da , posle toga, u nekom prevoznom sredstvu odjurimo u neku teretanu, fitnes, ( to platimo) da bi ostali u formi, fizicki altivni. Nije lose. Bolje i tako – nego nikako
Ima nas koji odrzavamo svoju kondiciju pravilno, joggingom, voznjom na biciklu, basketom, tenisom, ili čak golfom. Svaka čast, ispravno, podrzavam. Ali, moram da dodam, ovakvih je malo.
Ima nas koji zaradjujemo za život tako sto smo fizički aktivni, pocevsi sa vrhunskim sportistima, pa do čistača ulica.
A ima nas koji neradimo bas nista.Ono neophodnih par koraka, od kreveta - do auta, pa iz auta, do fotelje, iz fotelje u auto, u krevet i tako u krug.
Kazem, ima nas raznih.
Htela bih na nesto da, sve nas, podsetim. Svakako ste culi za jutarnju gimnastiku. Ustanes iz kreveta, po mogucnosti otvoris prozor, i deset minuta radis jednostavne vezbe. Koliko vas je věc pomislilo:“ pa jeste al¨ ja ne mogu zbog….“ A mislim da smo svi svesni da bi na taj način vodili definitivno zdraviji život, da pricamo o mizernich 10 minuta, koje inace provedes u autobusu, ili nekom dospavavnju ili bilo kako. Ovako se od tebe trazi da samo 10 min dnevno posvetis svome telu. A ko to od mene trazi? PA, JA SAM, jer hocu da budem zdrav, to je valjda prirodna zelja svakog zivog tvora.
Zvuči tako jednostavno. Ali ja nas znam. Bas to je najteze uraditi. Jer tu stojis samo sam pred sobom : uraditi ili neuraditi . Moras sam sebe da nateras da nesto uradis iako ti se nece. A znaš da je to za tvoje dobro.. Da ničta nekošta, da ništa ne smeta, da sve imas, samo treba da ustanes i uradis par jednostavnih vezbi na cistom vazduhu. I tako svaki dan, i za mesec dana svako od nas bi bio bitno zdraviji čovek. Slažete li se samnom? Svi za to znamo, svi za to imamo uslove, pričamo samo o vremenu našeg života. Třeba da aktivno 10 minuta vremena svoga života damo u korist tog cilja – biti zdrav. Rekla sam vam nešto novo, nešto što niste znali? Ne. Želite da budete zdravi? Da.
A ipak to nećete uraditi.
Znam nas, imaćemo milion izgovora. I to sve opravdanih. Ali ipak…10 min na jednoj strani i biti zdrav na drugoj. Tako jednostavno, tako malo to naše telo traži a mi nismo spremni da mu damo ni to. A očekujemo da nas služi kao „ferari“.

Pošalji "KAKO BITI ZDRAV" na Facebook Pošalji "KAKO BITI ZDRAV" na Google Pošalji "KAKO BITI ZDRAV" na My Yahoo! Pošalji "KAKO BITI ZDRAV" na Live Pošalji "KAKO BITI ZDRAV" na MySpace Pošalji "KAKO BITI ZDRAV" na Twitter Pošalji "KAKO BITI ZDRAV" na Digg Pošalji "KAKO BITI ZDRAV" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. he_who_brings_order (avatar)
  Lepo...
 2. srna4 (avatar)
  Svaka cast na temi i sve je istina. Ja prva propadam od bola u kicmi, lopatici... a sedim i vozim se po ceo dan, jedino fizicko mi je dok sredjujem kucu. Odem na masaze, bude mi dobro i onda... zaboravim na masera koji mi je usput, svaki dan bar dva puta prodjem pored ordinacije ali... ne boli me nista , oticu cu za vikend... I tako u krug. Stalno mi prete da me vise nece dizati iz mrtvih i ja se zaklinjem da cu biti redovna na masazama i u saunama, pa ope ne odem. Evo sada obecavam , od sutra pocinjem da budem disciplinovana, od jutarnjih vezbi, umesto kafe u krevetu, i obavezna masaza i sauna petkom, umesto kafenisanja... mozda i subotom. Veliki pozz
 3. petrana (avatar)
  to je ljubav koja se vremenom razvija, raste
  Ja sad svakog jutra vezbam barem sat vremena ali bas to, ne nesto naporno, nego laganica