Srčana Čakra i New age - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Teutonac

Srčana Čakra i New age

Oceni ovaj blog
New Age pokret je ne samo bez temelja, nego je i bez puno znanja. Stalno dobijamo poruku “ljubavi”, i kako je čakra srca ljubavna čakra - saosećanje, žrtvovanje, davanje itd. To je zabluda, koja nas treba sprečiti da saznamo njenu pravu moć.

Srčana čakra je moćna kuća duše. Srčana čakra ima moć nad besom, hrabrošću, strahom i dinamičkoj energiji. Ta energija može biti eksplozivna. Element vatre vlada srcem i povećava adrenalin za borbu. Srčana čakra je centar naše odbrane i napada, tu napadamo agresivno i pobeđujemo neprijatelje. Srčana čakra je pod kontrolom volje i kontrolom tehnika daha, koja može ugrejati telo da se odupre hladnoći. Kad se usmeri, srčana čakra nas može napuniti snagom, vitalnošću, hrabrošću i samouverenjem. Moćna srčana čakra nam omogućuje da više uživamo u životu.

To je veza između gornjih i donjih čakri. Gornje čakre su za astralni svet; astralni vid i telepatija, psihičko spajanje sa drugim i menjanje volje, slanje i primanje telepatskih poruka (treće oko), astralni sluh i komunikacija (grlo) i astralno znanje i razumevanje univerzuma (kruna). Donje čakre se bave zemaljskim stvarima - preživljavanje (baza), seksualnost, kreativnost (druga čakra) i volja, pobuna (treća čakra).

U srčanoj čakri imamo životni smisao. Upravo zato, jer je jako važna, neprijatelj je napada. Bogovi i faraoni Drevnog Egipta se obično viđaju sa prekrštenim rukama na grudima. To simbolizuje zaštitu čakre srca. Nazarećanin, koji je neprijatelj čovečanstva, viđa se sa raširenim rukama na slikama sa devicom kurvom - ista stvar - izlaganje srčane čakre da ljudi mogu biti psihički zlostavljani.

U engleskom jeziku često čujemo izreku “goruće srce”, “imati srce” itd. Srčana čakra obično predstavlja žar za životom, dostignuća, ciljeve, osećaj smera i samopoboljšanje. Imati srce nije učenje “new age” budala. Imati srce za svoj najviši cilj, naterati se da napraviš ono najviše što možeš, entuzijazam i motivacija koja nas vodi napred, goruća želja... Tu mi napredujemo i postižemo.

Slavni atletičari koji ustignu na vrh Olimpijskih igara su oni koji su potpuno koncentrisani na svoj sport i trening i imaju goruću želju do granica opsesije da dospeju do vrha. Imaju srca.

Neprijatelji napadaju srce, gde teče životna sila. Tu se nalazi ambicija i moćna kuća duše. Efekt iscrpljene srčane čakre su depresija, ravnodušnost (nezainteresovanost), samo postojanje a ne življenje, biti umni rob, isključen od svih osećanja. Krajnji rezultat je samoubistvo ili smrt samo zato što nam se više ne živi.

Srčana čakra je sedište svih naših emocija, kao i naših ambicija, i željom za dalje. Neko može takođe mrzeti svim svojim srcem. Tu je želja postignuća crna magija, koja dolazi od volje za stvaranjem i uništavanjem. Ako neko ima manjka osećanja ili želje, neće postići cilj iz prve ruke. Zato je srčana čakra tako važna.

New Age učenja su puna korupcija i nepotpunosti. Ono čega se neprijatelj najviše boji je da čovečanstvo ima znanje da se odbrani kao celina i samopoštovanje da odbije da bude rob. Samopoštovanje takođe dolazi iz čakre srca...

Namaste.

Pošalji "Srčana Čakra i New age" na Facebook Pošalji "Srčana Čakra i New age" na Google Pošalji "Srčana Čakra i New age" na My Yahoo! Pošalji "Srčana Čakra i New age" na Live Pošalji "Srčana Čakra i New age" na MySpace Pošalji "Srčana Čakra i New age" na Twitter Pošalji "Srčana Čakra i New age" na Digg Pošalji "Srčana Čakra i New age" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari