Stari Rim, Nemci i renesansa - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Demijurg

Stari Rim, Nemci i renesansa

Oceni ovaj blog
Stari Rim je bio jedna od najuređenijih država u istoriji, bez obzira što je postojao u vreme robovlasničkog društvenog poretka i imao robove. Rimska vojska bila je jedna od najboljih u istoriji, po disciplini gotovo neprevaziđena do Hitlerovog Wehrmacht-a i današnje US Army. Rimska kultura slovi za jednu od najjačih... tu je i rimska filozofija, umetnost, nauka... nezaobilazno Rimsko pravo... itd. Rimljani su obožavali moć i bili jaki ljudi. Zašto? Pa zato što su bili prirodni; poštovali su sebe i prirodu. I bili su pagani. To je ključna stvar.

E, onda se u jednoj rimskoj provinciji pojavilo hrišćanstvo. Za otprilike tri veka osvojilo je celu imperiju. Ophrvani hrišćanstvom, rimski vojnici više nisu bili vojnici, već babe. Robovska religija, sa robovskim principima - „Ko tebe kamenom ti njega hlebom“ - i - „Kad ti neko udari šamar okreni mu i drugi obraz“ - oslabila je i na kraju uništila Rimsku Imperiju. Padom Rima pao je i civilizovani svet. Hrišćani su rušili su sve pred sobom (pretežno „Ecclessia militans“) hiljadu godina i više, sve dok se nije pojavila renesansa. Nekada grad od milion i po stanovnika, Rim je sredinom XV veka spao na svega dvadeset hiljada žitelja, a stočari sa okolnih brda silazili su u nekadašnji centar sveta, odvaljivali kamenje iz starih građevina i pravili svinjce. Tuga jedna.

E, sad, postojala je jedna izreka koja je govorila da će onaj narod koji osvoji i sruši Rim vladati svetom. Rim su 476. godine srušili Goti, nemačko pleme, tačnije nemački kralj Odoakar. Bilo kako bilo, Rim je zapravo pao, ali ni pre pao a ni pre se reinkarnirao, ovaj put u Sveto-Rimsko-Nemačko Carstvo, koje je postojalo sve do ujedinjenja Nemačke 1871. godine. Konfederacija, ali ipak moćna nemačka država, sa rimskim imenom i tradicijom, i jedina država na svetu sa punim pravom na rimsko nasleđe.

Otprilike hiljadu godina nakon pada Rima i divljanja hrišćanskih hordi po Evropi, iznenada, na severu Italije, rađa se renesansa. Stvaraju je potomci nemačkih (austrijskih) vojnika i lokalnih Italijanki. Renesansa se nije mogla pojaviti sve dok najbolji vojnici u Evropi nisu oplodili najbolje žene u Evropi. Tako smo dobili renesansne umetnike koji su po očevima bili Nemci, a po majkama Italijani.

Heiliges Römisches Reich:[IMG]http://i76.servimg.com/u/f76/14/07/52/42/german10.jpg[/IMG]Na mapi se vidi da se renesansni italijanski gradovi nalaze u okviru Svetog Rimsko-Nemačkog Carstva. Čovečanstvo, dakle, duguje slobodu Nemcima i Nemačkoj...

Amerika je moderni Rim. I ako se dogodi, ne daj bože, da Amerika padne, onda će muslimanski ekstremisti rušiti sve pred sobom hiljadu godina i više. Samo što bi to bilo mnogo strašnije od mračnog hrišćanskog srednjeg veka.

Čuvajmo slobodu koju imamo, jer onaj ko je ima obično ne ume da je ceni...

Wir allein schaffen Zukunft.

Pošalji "Stari Rim, Nemci i renesansa" na Facebook Pošalji "Stari Rim, Nemci i renesansa" na Google Pošalji "Stari Rim, Nemci i renesansa" na My Yahoo! Pošalji "Stari Rim, Nemci i renesansa" na Live Pošalji "Stari Rim, Nemci i renesansa" na MySpace Pošalji "Stari Rim, Nemci i renesansa" na Twitter Pošalji "Stari Rim, Nemci i renesansa" na Digg Pošalji "Stari Rim, Nemci i renesansa" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. MPMcB (avatar)
  Wir gemeinsam schaffen die Zukunft

  Nicht vergessen:
  Wachsen und wachsen lassen!
 2. zxy (avatar)
  Ako su tebi Italijanke najbolje ženske onda ...nemaš pojma msm ovaj što je to napisao
  Ja kolko znam uvek se dešavalo obrnuto,iItalijani mažnjavaju Nemcima žene na letovanju a ovi se čak i ne bune.
  Znaš šta su naše bre za Italijanke....
 3. Demijurg (avatar)
  Da, najbolje žene. Ja sam napisao tekst.

  Ne znaš baš dobro.

  Naše su bre najveće sponzoruše u Evropi. Ne govorim o fizičkom izgledu, već o karakteru. Naše, kao i Jevrejke, mogu da legnu sa bilo kim ko ima pare. :(
 4. zxy (avatar)
  Citat Original postavio Demijurg
  Da, najbolje žene. Ja sam napisao tekst.

  Ne znaš baš dobro.

  Naše su bre najveće sponzoruše u Evropi. Ne govorim o fizičkom izgledu, već o karakteru. Naše, kao i Jevrejke, mogu da legnu sa bilo kim ko ima pare.
  Ma ćuti, znaš da nam trebaju devize,prezaduženi smo
  a one druge niko ne bi ni platio