Okrnjena prica II - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

dobra predskazanja

Okrnjena prica II

Oceni ovaj blog
K i Zlozi pripremise objekte za prenos memorije na usb. Priprema se sastojala iz nabadanja velike plave igle za akupunkturu u glavu. Na iglu bi natakli usb. A onda bi jednostvano seli i cekali...Kada bi igla postala crna, vadila se iz glave starog tela i zabadala u glavu novog. Igla bi iz crne ponovo presla u plavu, sto je oznacavalo da je transfer memorije zavrsen. To nije uvek bio najuspesniji, ali je bio najsvecaniji i stoga najcesci transfer memorije iz tela u telo.
K i Zlozi zabodose po jednu iglu objektima Z i O u glave. Obojca su bili zreli za presadjivanje memorija, ali po planu njih dvoje su trebali da izvrse transfer Z memorije u novo telo i samo transfer O memorije na usb, bez transfera u novo telo. Skup Vraceva je doneo takvu odluku. Zlozi je intuitivno znala da ce Vracevi kad tad odobriti i O kloniranje, jer da nije O i njegovih sledbenika sve bi izgubilo smisao postojanja. A ako ne smisao postojanja, ono barem bi im bilo prilicno dosadno. O su tretirali kao devijaciju, koju je davano umrli i nazalost nikada klonirani naucnik svih vremena Sopenhauer nazvao cudo. Z je bio najodanija narikaca nad tom cinjenicom da je Sopenhauer zauvek izgubljen. O i sledbenici iskrsavali su niotkuda i iznenada, prekidajuci drugima cak i najintimnije trenutke sa tolet papirom. Iskrsavanje je bilo praceno svetloscu koja je bila slicna svetlosti reflektora. Obuceni u bele toge sa vencima na glavama brzo bi rasklapali svoje samlice, hitro se penjali i pocinjali svoju propoved da ne postoji nista osim Svesti i da sve sto postoji postoji iskljucivo u Svesti subjekta. Propovedali su do momenta dok se ne bi pojavio Z, a onda bi isto kako su se pojavili nestajali, noseci za sobom samlice i cudnovatu svetlost. Zavrsna recenica svakog O govora, makar i skracenog, je bila –Znajte, sve ostalo su vam trice i kucine.
Z je bio jedan od cuvara Fakulteta, lovac na O i najbitnije podvojena licnost. Naime, Z je s vremena na vreme postajao ljubavan, toliko da je to sablaznjavalo i zabrinjavalo sve na Fakultetu, na stranu to sto niko nije verovao u njegovu ljubavnost. Spekulisalo se dal koristi ili ne izvesne roze pilule. U casovima retkog odmora citao je nesto sto je po njemu i po ostalima bilo registrovano culom vida kao plan hvatanja O, a kao stvar po sebi to je bio dnevni horoskop. No, to je bilo van mogucnosti saznanja i kao takvo nebitno. Z je lovio, O se pojavljivao i nestajao, dok se nije desio dana kada se Z nije pojavio u svojoj cuvar kucici. Ono sto je bilo interesnatno sa stanovista sinhroniciteta je to sto tog dana nigde nije uocena O pojava. Kao ni narednog dana i onog posle toga. A onda su ih nasli obojcu u komi u nekoj zabacenoj ucionici, u kojoj je Z konacno ulovio O. I tako komirane dopremili su ih studentima u ruke....Ostalo je transcedentno sta se to izmedju njih dvojce zbilo i dovelo ih do stanja kome bez povratka...

E tako – rece Zlozi, posto su im pozabadali igle u glave starih tela, a onda se okrete i ode po skuvanu kafu za K i svoj zeleni caj. Imala je taman vremena dok igle ne pocrne. Cim je okrenula Bledu ledja Zlozi izvadi ampulicu, otvori je i izruci roze prah u K -ovu kafu. Roze prah je zapravo bila sprasena roze pilula poznata medju studentima kao rozLe cuperak, koja je dovodila do opustanja, sa nezeljenim efektom oslobadjanja sustine onoga sto neko jeste. Po povratku iz sustine povratnik ne samo da se nije secao sta se desavalo tokom odsustva u sustinu, nego se nije secao ni da je bio u svojoj sustini. Sto je prilicno eliminisalo sramotu odlaska u sustinu. Zlozi se svidjalo to sto je pilula bila rozLe boje, naucno dokazano boje zLa. Pilulu je pozajmila od svoje cimerke N, uz obecanje samoj sebi da ce joj stetu nadoknaditi. Sa N je delila sobu par meseci i trebalo je jos svega par, dok N ne diplomira. N je volela da pusi buksnu, po Zlozi N je volela da duva. Osim sto je duvala, N je bila cvrsto ubedjena da Zlozi nije zensko, vec androgen. Potvrdu za to je nalazila u Zlozinom neprimernom recniku, koji je cesto sadrzavao kar(t)anje u kazinu. I bila je vrlo nezadovoljna sto joj je prilikom rotacije po sobama bas Zlozi dodeljena kao cimer(ka). Iz nekog razloga bitan podatak je bio taj da je od roze pilule N postajala Zvoncica, bez Petra Pana.

Srrrrrrrk K proguta gutalj kafe, a onda i drugi, pa treci i cetvrti...Petog gutlja nije bilo K ustade i poce da skakuce po prostoriji kao veliki uskrsnji zeka. Zlozi, posto je vec vidjala K-ovu sustinu, izvadi spremnu sargarepu kojom odvuce K u drugu prostoriju. Vrati se da zavrsi ono planirano po njoj, a ne po Vracevima. Davna zelja je bila da spoji dve suprotnosti, kakve su O i Z, verujuci da ce mesanjem dve memorije i njihovom medjusobnom saradnjom doci do istine za kojom uglavnom nije tragala, jer ju je mrzelo....postojale su interesantnije stvari u zivotu od traganja za istinom. Htela je sve ili nista, ako moze bez preteranog zrtvovanja njenog doopeta. O je bio pun pogodak, a Z je bio prilicno dobar primerak, s obzirom da je po Zlozi bi vrlo inteligentan. Ako se ne racuna da nije bilo tesko biti inteligentan kao stvar po Zlozi.
Ona izvadi igle i zabode ih u glavu Z-ovog novog tela. Prethodno je obicnim copy/paste napravila kopije obe memorije. O memoriju je stavila na mesto gde su drzali originale, a Z na mesto kopija. Pravljenje kopija nije bilo nista neobicno...jer sve sto je po sebi moglo poci naopako, nije bezalo od svoje naopake sudbine.
Zlozi zatim sede, zapali cigaretu i poce da mrmlja molitvu uzvisenoj boginji Tabi radi uspesnog dvojnog transfera memorija, bez sagorevanja Z-ove glave ili neceg slicnog traumaticnog po njega– Tabo moj...puc dim cigarete...nek se sveti Fakultet tvoj i neka bude...puc...volja tvoja da prva i zadanja uvek bude moja.....puc...i klona mog narucenog...puc...daj mi sutra i...puc..oprosticu ti brljotine tvoje...puc...ako ti meni oprostis one moje...puc...i uvedi me u iskusenje..puc puc...al gledaj brate sestro da me ne izbavljas od zLoga...puc...ende. Istovremeno posmatrajuci kako crne igle u Z-ovoj novoj glavi postaju plave ujednaceno sa ritmom K-ovog tup tup skakutanja u susednoj prostoriji. Kada se prenos zavrsio, Zlozi izvadi igle, a zatim pusti K iz zarobljenistva.

Sta se desava? upita K vrativsi se iz svoje sustine.
Nista, obavio si transfer...mislim da mozemo da pozovemo tim da ga preuzme -odgovori ona.
Zlozi zatim pozva tim lekara za prisvescivanje, koji preuzes Z. Na izlasku Zlozi naglasi sefu tima da je pozove, cim ovaj pocne da daje znake svesti.

Zlozin fon se oglasi.
Da –javi se ona.
Dolazi svesti- cu sa druge strane sef tima za prisvescivanje.
Zlozi veselo pohita u sobu za prisvescivanje da se suoci sa svojim experimentom.
Udje radoznalo. Bice koje je lezalo na krevetu je tupo pogleda.
Cao -rece mu Zlozi
Posto nije dobila nikakav odgovor ponovila je cao dodajuci Z
Bice zamlatara glavom levo desno.
Ovaj..cao O - ispravi se ona brzo.
Bice slabasno skljocnu.
Pa O znas...Z...Ko si ti? - upita ona na zbunjeno sto se bice ne prepoznaje ni u jednom imenu.
Jaaa sam onaj koji jesam – zakrlja bice
A? Pa ko to? – insistirala je ona.
Onnnaaaaj koji jessaaaam
A onda se bice uspravi na krevetu i bez krljanja izgovori ja koji jesam znatizeljni mislilac.
Ups...promrmlja Zlozi povlaceci se ka vratima...K ce izgleda da leti sa Fakulteta.

Pošalji "Okrnjena prica II" na Facebook Pošalji "Okrnjena prica II" na Google Pošalji "Okrnjena prica II" na My Yahoo! Pošalji "Okrnjena prica II" na Live Pošalji "Okrnjena prica II" na MySpace Pošalji "Okrnjena prica II" na Twitter Pošalji "Okrnjena prica II" na Digg Pošalji "Okrnjena prica II" na del.icio.us

Ažurirano 27.08.2013. u 18:59, autor: dobra predskazanja

Kategorije
Nekategorizovano