JESTE LI OTPORNI NA KLETVE? - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Stipanov Dućan

JESTE LI OTPORNI NA KLETVE?

Oceni ovaj blog
.
.Roman, „Kaurinova kletva", Argus, 2013

Nedaleka budućnost, Vojvodina, selendra koja je probijanjem transevropskog koridora pretvorena u trgovački centar. Mlada učiteljica, Jasmina, biva otpuštena i pada u očaj. U međuvremenu pristiže velegradski policajac Đorđe, istražujući surovi zločin i među njima se rađa ljubav. Slučajno otkriva da je žrtva zločina zbog koga je stigao Jasminina rođena sestra.

Njegovim povratkom u Beograd otkriva se svet elektromobila, korporacija i kiborga, ali istovremeno i svet bandi, siromaštva i bezakonja, zaražen naizgled neizlečivim virusom.

Pa opet u takvom svetu deluju drevne sile. Sestrinstvo je tajni veštičji red koji vekovima unazad pruža bogatima i uticajnima mogućnost da u stvarnosti dožive svoje fantazije. U visokim krugovima su popularne i zaštićene su kroz vekove.

Prateći tragove zločina Đorđe u jednom trenutku biva zaražen i gubi posao. Napušta Jasminu u strahu da je ne zarazi. Razočarana ona upada u mrežu Sestrinstva, svet prostitucije i kriminala. Međutim otkriva se da je Jasmina krvni pretedent na čelnu poziciju Sestrinstva. To joj ne olakšava položaj, naprotiv konkurencija će od nje načiniti životinju ne bi li je se oslobodila.
Jer Drevna uloga Sestrinstva je pastirska – na Bećar Salašu devojke se dovode do stadijuma kad i same poveruju da su životinje.

Đorđe tražeći Jasminu sve više otkriva i najzad stiže do drevnog neprijatelja Sestrinstva – do Crkve. Prema starome predanju uzdizanja Sestrinstva su ciklična. Đorđe se sve više upliće i polagano shvata da se sprema prevrat u koji su upletene vojne frakcije, sindikati, crkva, pa čak i republikom obezvlašćena kraljevska porodica.

Dok crkva nalazi saveznike, unutar Sestrinstva pretedenti za vođstvo se bore oko prstena koji im obezbeđuje status. Pri tome bez pardona gaze leševe, vešto uklanjajući tragove.

Prevrat se događa, ali umesto da napaćenom stanovništvu olakša život, donosi samo nove užase. Sestrinstvo se uzdiže uprkos svemu, a Đorđe i Jasmina umiru.

Ljubavni trougao između policajca, učiteljice i devojke koja se bori na strani Otpora. Kanibalizam. Advokat koji bira pogrešnu stranu. Gazdarica bordela koja prodaje Plavi Grom, izuzetno jaku drogu. Vojnik koji žrtvuje brata. Sveštenik koji otkriva kletvu. Mnogo raznovrsnih karaktera koji imaju isti cilj – da po svaku cenu dobiju ono što žele.Andrea Baskin


Roman će se od 1. seštembra distribuirati kao E - Knjiga putem digitalnih marketa, ali u najskorijoj budućnosti je u planu i štampano izdanje.
.
.

Pošalji "JESTE LI OTPORNI NA KLETVE?" na Facebook Pošalji "JESTE LI OTPORNI NA KLETVE?" na Google Pošalji "JESTE LI OTPORNI NA KLETVE?" na My Yahoo! Pošalji "JESTE LI OTPORNI NA KLETVE?" na Live Pošalji "JESTE LI OTPORNI NA KLETVE?" na MySpace Pošalji "JESTE LI OTPORNI NA KLETVE?" na Twitter Pošalji "JESTE LI OTPORNI NA KLETVE?" na Digg Pošalji "JESTE LI OTPORNI NA KLETVE?" na del.icio.us

Kategorije
Osvrti

Komentari

 1. faraonn (avatar)
  ...gledao sam jedan američki film te tematike, gdje sestrinstvo imam pipke na koledzima i staje na put kandidatkinji za kongdesmena ali jakim ličnostima ne može smetati studentski ili adolescentski duh traženja sebe...ako se nadje na polju koje je odredjeno Ispravnima...sestrinstvo je dakle orudje bogatih i sredstvo koje vodi dekadenciji svega svetvonog/ profanog/ a kamo li svetog tj. . .
 2. Stipan Severnjak (avatar)
  Huh, film nisam gledao, ali, da, u ovoj knjizi Sestrinstvo jeste oruđe bogatih, ali i bogati su isto tako oruđe Sestrinstva. Silom prilika sam ga morao izbrisati sa svojih blogova, ali rana verzija ovog romana je dugo bila i ovde postavljena.
 3. orfej sa ibra (avatar)
  Čitao sam na Blogu...uspeo si da objaviš roman....svaka čast...!  Ako se ne vratiš, Muamere,
  ako se ne vratiš, neverni sine,
  handžar savesti nek ti dušu dere
  pašče ćeš postat', sine kaurine...
 4. Stipan Severnjak (avatar)
  Hehheh! Ništa bez stihova i lepotice kod Orfeja!

  Uzgred, verzija koja će (uskoro) biti objavljena je pretrpela značajne izmene, ali je i dalje isti taj roman.