TRADICIONALNA KINESKA MEDICINA - KORDICEPS 1 - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Sokonet

TRADICIONALNA KINESKA MEDICINA - KORDICEPS 1

Oceni ovaj blog
Cordyceps.jpg

KORDICEPS – SUPERHRANA IZ PRIRODE

U istoriji ove čudesne gljive postoji drevni mit koji govori o tome kako su lokalni pastiri Tibeta i Nepala, poštujući vekovnu tradiciju, u vreme kada se sneg počeo topiti sa viših vrhova, počeli goniti svoja stada prema pašnjacima na višim nadmorskim visinama.

Stado je počelo sklanjati ostatke snega, nakon čega su se počele razotkrivati pečurke koje je ono stalo jesti. Zatim su se započeli mahnito pariti.

Pastir koji je promatrao svo to dešavanje, čudio se otkud životinjama takva vitalnost.


KORDICEPS je gljiva koja raste na visokim planinama jugozapadne Kine i Tibeta, a prvi put je zabeležena tek u 15. veku.

KORDICEPS koristi Tradicionalna tibetanska i kineska medicina više od dve hiljade godina.

KORDICEPS služi kao afrodizijak, i da povećava potenciju i plodnost kod muškaraca i žena.

KORDICEPS poboljšava biosintezu hormona kortizola, testosterona i estrogena, čija se proizvodnja u organizmu inače smanjuje s godinama, a pritom nema štetnih nuspojava.

Ispitivanja su pokazala pozitivne rezultate u broju pokretljivosti spermija, kao i u re[avanju problema kod ženske neplodnosti.


KORDICEPS štiti bubrege od oštećenja i re[ava problem njegove upale i loše funkcionisanje.

KORDICEPS pomaže u detoksikaciji jetre, kod fibroze i ciroze, kao i kod problema uzrokovanim hepatitisom.

KORDICEPS je koristan kod umora i različitih vrsta depresije, reguliše lučenje insulina, pozitivno deluje na raspoloženje i pomaže u sanaciji svih vrsta šećerne bolesti.

KORDICEPS se koristi se protiv kašlja, za probleme sa sluzi, protiv otežanog disanja, astme i u regulisanju hroničnih plućnih problema.

Dosadašnja istraživanja pokazuju njegovu delotvornost u tretmanu protiv raka, jer zaustavlja rast, podelu i razmnožavanje zloćudnih ćelija u telu.

Takođe, dokazana je i njegova delotvornost kod reumatoidnog artritisa, kao i u sprečavanju imunološkog odbacivanja transplantiranih organa i tkiva, kao što su srce, bubreg i koža.


KORDICEPS je efikasan i protiv infekcija, deluje na bakterije, viruse, gljivice i parazite, a takođe reguliše rad srca, poboljšava protok krvi, snižava visoki krvni pritisak, smanjuje nivo holesterola i triglicerida i sprečava stvaranje krvnih ugrušaka..
Više o ovoj temi na mojoj facebook stranici:
https://www.facebook.com/KineskaTradicionalnaMedicinaBeograd

Branislav Nikodijević 060 31 00 098

Pošalji "TRADICIONALNA KINESKA MEDICINA - KORDICEPS 1" na Facebook Pošalji "TRADICIONALNA KINESKA MEDICINA - KORDICEPS 1" na Google Pošalji "TRADICIONALNA KINESKA MEDICINA - KORDICEPS 1" na My Yahoo! Pošalji "TRADICIONALNA KINESKA MEDICINA - KORDICEPS 1" na Live Pošalji "TRADICIONALNA KINESKA MEDICINA - KORDICEPS 1" na MySpace Pošalji "TRADICIONALNA KINESKA MEDICINA - KORDICEPS 1" na Twitter Pošalji "TRADICIONALNA KINESKA MEDICINA - KORDICEPS 1" na Digg Pošalji "TRADICIONALNA KINESKA MEDICINA - KORDICEPS 1" na del.icio.us

Ažurirano 15.11.2013. u 15:30, autor: Sokonet

Kategorije
KINESKA TRADICIONALNA MEDICINA

Komentari