Dobro je biti informisan - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Demijurg

Dobro je biti informisan

Oceni ovaj blog
Dobro je biti informisan. Ali u vremenu u kome živimo, kada su informacije svima na dohvat ruke, i kada je svaka iole osvešćena i razumna osoba upoznata sa raznim manipulacijama koje se odigravaju, pitam se šta prosečan čovek ima od svega toga...

Svi teže ka tom nekom “znanju”, ”istini”, “otkrivanju zavera”... Ok, evo znamo, i šta ćemo sada?

Ponekad mi se čini da većina ljudi kao mravi pljeskaju onima koji otkrivaju tajne u što boljoj promociji prodavanja njihovih knjiga (i ostalih gluposti), a potom održavanju seminara, na kojima “šišaju ovce”, koje, uzgred, i jesu za šišanje kad veruju kojekakvim guruima, šarlatanima i ostalim šibicarima.

Oduševljena masa ushićeno kliče. I, šta sad? Nudi li iko od njih rešenje? Gde je tu vaš boljitak i napredak?

Osim, nakon prvobitne ushićenosti lažne nade, vraćanje na isti “vaš već zacrtani put”, pa kako se ko snađe.

Bilo bi bolje da se, umesto objavljivanja i copy-paste materijala, “otkrivača istine”, posvetimo radu na sebi, svojim najbližim, pa bi veće koristi bilo i za nas i za svet.

Od teorija... ništa, osim šibicarima i ostalim materijalistima koji dobro pune svoje ruksake (ili kako se na neizbežnom turskom kaže džepove)... Ojha.

Pošalji "Dobro je biti informisan" na Facebook Pošalji "Dobro je biti informisan" na Google Pošalji "Dobro je biti informisan" na My Yahoo! Pošalji "Dobro je biti informisan" na Live Pošalji "Dobro je biti informisan" na MySpace Pošalji "Dobro je biti informisan" na Twitter Pošalji "Dobro je biti informisan" na Digg Pošalji "Dobro je biti informisan" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. hakim bej (avatar)
    Jedina strašnija stvar od nedostatka informacija je previše informacija.
    U tim šumovima covek prestaje da cuje sebe.
    I postaje neko drugi.
    Neko informisan.