Džaba krečiš sinovče ! - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

Džaba krečiš sinovče !

Oceni ovaj blog
OLOVNA ISTORIJA

"Sve se to inače, dame i gospodo, događa u vreme koje tupoumni srpski istoričari nazivaju "zlatno doba srpske demokratije". To "zlatno doba" je, podsetimo se, započelo varvarskim ubistvom kralja Aleksandra i kraljice Drage i povratkom dinastije Karađorđević na presto, u Apisovom aranžmanu, razumljivo. Kralj Petar I Karađorđević, fakat, jeste posle zaseo na krvavi presto, ali je neformalni šef države bio pukovnik Apis. Taj je vedrio, taj je oblačio, bože me prosti ko Legija, taj je ministre postavljao i smenjivao, sve dok i njegova nije dogorela. Onoga momenta kada mu se, tamo daleko, u Solunu, ukazala šansa, budući je viteški kralj, Aleksandar Ujedinitelj, Apisa postavio uza zid i napunio ga olovom. Nije prošlo mnogo godina, olovom je u Marseju napunjen i Ujedinitelj. Nije ni posle toga prošlo mnogo vremena, a olovom su napunjene stotine hiljada. Posle je prošlo četrdesetak i kusur godina, pa su olovom ponovo napunjene stotine hiljada.
"


http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/olovna_istorija.881.html?news_id=265280

Teško poblikum serpski, sa ove i one strane tromeđe i dunavsko-savsko-drinskih voda , da može da svari ove belodanosti - jednog krvavog veka sopstvenog uništavanja , čak i ovako uvijene i spakovane u ovoj besedi.
To neprihvatanje istine , nije zbog rušenja mitologije i manipulativne srpštine ; ma koga zabole suštinski ona stvar , za rodonačelnika bratoubicu i ostalu mitološku žgadiju , već sve je zarad neokrivanja istine o svakom od nas ponaosob . Jer , ako prihvatimo istinu o prošlosti i sadašnjosti , izbiće na površinu svačije ništavilo , neljudskost - nečovečnost . Svakom će tad ovde biti jasno , kao što je jasno okolnom svetu, da je ustvari u duhovnoj septičkoj jami zatvoren (koju je svesrdno punio - nemilosrdno), baš sa tom apizacijom i principelizacijom jugoslovenstva / srpstva i bog te pita čime sve ne - samo čast , poštenje , znanje i opšte koristan rad da ne prevagnu ovde, bilo kad na ovim prostorima !

Pošalji "Džaba krečiš sinovče !" na Facebook Pošalji "Džaba krečiš sinovče !" na Google Pošalji "Džaba krečiš sinovče !" na My Yahoo! Pošalji "Džaba krečiš sinovče !" na Live Pošalji "Džaba krečiš sinovče !" na MySpace Pošalji "Džaba krečiš sinovče !" na Twitter Pošalji "Džaba krečiš sinovče !" na Digg Pošalji "Džaba krečiš sinovče !" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. beograd74 (avatar)
  Gde me nadje s ovu temu
 2. Zakasneli (avatar)
 3. 123loncar (avatar)
  ...hvala za prilog...teško je našem svetu / puku da i pomisli da je angosaksonska i angloatlanska strategija za svoje interese sprezala nas i žrtvovala nas u svetskim i balkanskim klanicama...jošte da pomisli da je englez, tamo neki , vodio psihopatskog apisa i najvnog mladobosanca u sarajevski atentat, taman posla...a taman posla da skapira da u celoj toj arboti i austrougarska kruna, sa svojom špijunskom mrežom nije nevina - e to je previše...a tek da ovaj svet skapira da ti ušljivi englezi izučavaju geopolitičku psihologiju sveta i zahvaljujući njoj programiraju regionalna stanovništva da rade za njihove interese - e to je već mnogo....

  ...kad su upitanju članovi mladobosanske organizacije , meni je tu najinteresantniji Ivo Andrić , koji je preživeo hapšenje posle atentata , preživeo rat , bio diplomata, preživeo i drugi rat , postao nobelovac -- i bio prvi zaštićeni svedok u savremenoj evropi, koga su štitili i čuvali svi u ratu i miru / ama baš svi /...ko bude razotkrio do detalja njegovo žitije , približiće se evropskim vladarima i njihovim familijama tako blizu i znaće sve puteve svetske vlasti...
 4. 123loncar (avatar)
  "Mračna strana ljudske prirode prosto vapi, ako ne za učestvovanjem, a ono za posmatranjem krvoprolića. Tako je to odvajkada. E sad, postoje vremena, mesta i politike koje tendenciozno idu naruku krvoločnosti."


  http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/zaustavite_streljanja.881.html?news_id=267194


  Naš ceo XX vek, zasnivase na masovnim streljanjima , ubijanjima i masakriranjima sopstvenogstanovništva u ime ovih i onih ideja i u ime ovih i onih oligarha.Dolazak karađorđevića početkom tog veka , bio je u znaku velikihmasakriranja viđenijih ljudi po svim varošima. Srbija je prepunamasovnih grobnica kojima se svaka njena vlast vlast diči i čijimtvorcima dižu spomenike i pevaju se hvalospevne ode za zločinekoje počiniše. Čak se mnogima iz današnjeg inostranstva šaljuzaslužne nacionalne penzije.
  Decu prečesto učiteljivode pod te spomenike i veličaju te istorijske likove , koji su svojnarod okupali vrućim čelikom i sekli ljutim oštricama.
  Stoga ne treba pravitifrku oko nekih streljanja i zločina tamo negde; jer truloj jabuci nesmetaju mušice balegare sa seoskih drumova.
  Očigledna je stvar, da iova vlast od recikliranih šešeljevaca , sa slobomirčiććima ,krkobabosima i alijinim ajducima, zagovara tu karađorđevićku pameti njihovo pravo , kojim ubice nasleđuju ubijene – kako matrijalnotako i statusno ; kao što je i ona predhodna demokratski izabrana –zajedno sa prvim demokratski izabranim predsednikom vlade istu pesmupevala.
  Stoga kauboji-indijanci ,partizani–četnici , patriote-dušobriznici , te ostala demokratskazakasnela pameti , genocidiranje se uči kroz takve igre i sa takvimučiteljskim ekskurzijijama i izletima u istorijsko veličanjezlotvora sopstvenog naroda. Tu se od dece prave poslušni ništacikoji tamane čitnikušu – tomovaču.
  Svetislave , pirevina usvom dvorištu iz zemlje se vadi svaki dan i spaljuje ; a neistrebljuje se zabranjivanjem gledanjima u tuđem dvorištu.

 5. 123loncar (avatar)
  "Zoran Đinđić - „ne možete od riblje čorbe napraviti akvarijum, izvadili ste ribe, i skuvali ih, to je istorija, gotovo je.“

  http://www.danas.rs/danasrs/dijalog/gavrilovi_pucnji.46.html?news_id=267449
  ...mogao je Zoran tako da govori, jer je imao i razloga da "podvuče crtu " - i ne raspravlja o tome.
  Naime , iz lonca riblje čorbe , mogu se izvaditi ostaci ribe; pa malo da se istražuje i ustanovi : ko ih skuva, ko ih pobi , a ko ih izvadi iz akvarijuma nečovečno !
  Misle i dan dans đinćevci sa recikliranim šešeljevcima i slobistima , sitna riba i gotova stvar .
  A masovne grobnice po državi nam , pre tog sarajevskog pucnja, posle njega - do danas - kažu stručnjaci, ima ih preko dvestotine u tom XX veku!
  Čekaju !? Čekaju istinu i poravnjanje s'njom ! Tek tad će biti gotovo .
  Da tad će biti gotovo i znaće se sve o genocidu - nad sopstvenim narodom ! Zoranov otac radio je marljivo za služvbe bezbednosti , mnogi danas rade isti što su im nekad očevi radili za službe bezbednosti !
  I sve dok se ne sazna koje su to patriote koje su radeći punili masovne grobnice , dok se ne sazna za koga je radila apisovska služba bezbednosti a za koga Gavrilo , a tek za koga Ivo Andrić - dotad neće biti gotovoama baš ništa.... A krvi , pljačke , otimačine i neljudskosti biće na pretek - i dalje!