Bhagavad-gita 3:7 - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Demijurg

Bhagavad-gita 3:7

Oceni ovaj blog
[url]http://www.bhagavad-gita.com.hr/images/uploads/gita_p03_stih07.jpg[/url]


yas tv indriyani manasa niyamyarabhate 'rjuna
karmendriyaih karma-yogam asaktah sa visisyate


S druge strane, iskrena osoba koja pokušava vladati umom, vlada aktivnim čullima i koja bez vezanosti počne primenjivati karma-jogu (u svesnosti Krišne) je daleko bolja.


Bhagavad-gita 3:7


Umesto da postanemo pseudo-transcendentalist, da bismo živeli razvratno i čulno uživali, daleko je bolje da nastavimo sa svojim dužnostima i ostvarimo svrhu života, a to je da se oslobodimo materijalnog ropstva i uđemo u božje carstvo. Najviši svartha-gati, ili cilj samointeresa, je dostići Višnua. Čitav sistem varna i asrama je namenjen tome da nam pomogne kako bismo dostigli taj cilj života. Porodični čovek takođe može dostići to odredište regulisanim služenjem u svesnosti Krišne. Da bi dostigao samospoznaju, on može da živi reguliranim životom, kao što je propisano u sastrama, i nastaviti sa svojim dužnostima, bez vezanosti, i na taj način napredovati. Iskrena osoba koja sledi tu metodu je u daleko boljem položaju od varalice koja se bavi pseudo-spiritualizmom da bi prevario neuke ljude. Iskreni čistač ulice je daleko bolji od šarlatanskog meditanta, koji meditira samo da bi zaradio za život.

Pošalji "Bhagavad-gita 3:7" na Facebook Pošalji "Bhagavad-gita 3:7" na Google Pošalji "Bhagavad-gita 3:7" na My Yahoo! Pošalji "Bhagavad-gita 3:7" na Live Pošalji "Bhagavad-gita 3:7" na MySpace Pošalji "Bhagavad-gita 3:7" na Twitter Pošalji "Bhagavad-gita 3:7" na Digg Pošalji "Bhagavad-gita 3:7" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari