Moje slike koje su vam se dopale - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

dlugomir

Moje slike koje su vam se dopale

Oceni ovaj blog
Nisam neki narocit fotograf, i ono sto snimim je uglavnom iz citog zezanja. Ponekad uspe, a nekad i ne. Ima slika koje su meni drage, ali ovde sam mislio da postavim pre svega one koje su se vama dopale, sto ste iskazali kroz reputacije ili komentare na temama.

Pošalji "Moje slike koje su vam se dopale" na Facebook Pošalji "Moje slike koje su vam se dopale" na Google Pošalji "Moje slike koje su vam se dopale" na My Yahoo! Pošalji "Moje slike koje su vam se dopale" na Live Pošalji "Moje slike koje su vam se dopale" na MySpace Pošalji "Moje slike koje su vam se dopale" na Twitter Pošalji "Moje slike koje su vam se dopale" na Digg Pošalji "Moje slike koje su vam se dopale" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
 1. dlugomir (avatar)
  Pa da krenemo: 2. dlugomir (avatar)
 3. BLAJBI (avatar)
  Ti si vidno uznapredovao u fotografiji u zadnje vreme.

  Ne znam da li si kupio bolji aparat, naucio da koristis fotosop ili jednostavno slusas savete dobrih fotografa sa podforuma Fotografija?

  Uostalom, Konfucije je govorio: "Nije vazno da li je macka bela ili crna - vazno je da lovi miseve!"
 4. 123loncar (avatar)
 5. dlugomir (avatar)
  Aparat je isti, a neke slike (recimo onu trecu sa vodom) sam slikao mobilnim.
 6. dlugomir (avatar)
 7. dlugomir (avatar)
 8. dlugomir (avatar)
  Ažurirano 21.07.2013. u 23:30, autor: dlugomir
 9. dlugomir (avatar)
  Ažurirano 21.07.2013. u 23:31, autor: dlugomir
 10. dlugomir (avatar)
  Ažurirano 21.07.2013. u 23:36, autor: dlugomir
 11. dlugomir (avatar)
  Ažurirano 21.07.2013. u 23:41, autor: dlugomir
 12. dlugomir (avatar)


  Ažurirano 04.09.2013. u 23:42, autor: dlugomir
 13. 123loncar (avatar)
  ....profesionalna fotografija odiše određenim zanatskim kanonima i sva je nekakav lepo zapakovani proizvod...danas digitalizovani fotografski alati i pomagala , fotografiju dovode do zanatskih savršenstava - postaje nestvarna....čovek kad gleda fotografiju nekakvog objekta , makar mu taj objekt bio ispred nosa, neće ga prepoznati na fotografiji....ta nestvarnost guta i onog što fotografiše...uprosečuje njegovu ličnost kroz zanatske kanone i on postaje bezličan i nepostojeći....to nepostojanje fotografa u fotografiji čini fotografoju neiteresantnom i samo još jednim proizvodom koji služi pohlepi profitabilne delatnosti...dakle, današnja fotografija nema autorov pečat; autorovo obeležje ; nema njegovu dušu - stoga i nije umetnički rad....nekakvo je sva kao brza hrana....hot dog...da , gotografije koje danas kruže postale su " hot dog McDonald's slikae"...intelektualna pleva...
  ...treba se toga čuvati - te zanatske kanonizacije....to su obične zanatske veštine i umeća....
  ...dakle, ja lično težim takozvanom fotografskom slikanju ( amaterskom , za svoju dušu) za uspomenu i dugo sećanje...tu pored slike vidim i čoveka , njegovo raspoloženje i traganje...da, traganje za nečim...verovatno za sopstvenom dušom...takve fotografije imaju svoju dušu, jer imaju priču....dakle, one svakom posmatraču ispričaju priču...priču koja se pamti...
  Pozdrav !
 14. 123loncar (avatar)
  ...nadam se da nije ružno da okačim jednu sliku, koju dobih pre neki dan od Orfeja...slika je fantastična - bar meni....svaka persona i svaki objekt na njoj priča svoju priču....kad se uveća , prizor je naprosto nestvaran a istinint - nemam reči....za mene ova fotografija ima vrednosti koje su za čuvanje....

 15. Stipan Severnjak (avatar)
  Sjajna fotka!!!
 16. dlugomir (avatar)
  Slika je zaista izuzetna, a i inace volim crno - bele.
 17. dlugomir (avatar)
  Prve dve slike su nastale pocetkom januara ove godine, dok sam poslednju snimio mobilnim prekjuce. Ta poslednja se meni licno i najvise dopada.
 18. 123loncar (avatar)
  ...lepe su....drvoredi su večna inspiracija...uvek posmatrača zaokupe....verovatno što se doživljavaju kao uređen put u horizont....zbog te uređenosti , stče se utisak da je kraj putovanja uspešan i dobro bitan...optomizam...istraživački optimizam putovanja u uređenom miru.!
 19. dlugomir (avatar)
  Pa nije ovo bas uredjeno. To je zemljani put koji vodi u neko poljoprivredno gazdinstvo blizu Futoga (selo kod Novog Sada). Seoski motivi me inace dosta inspirisu.
 20. 123loncar (avatar)
  ...nije reč o kvalitetu podloge , već o osi fotografije koju daje drvoret i stvara osećaj da kroz biološki levak bez , skretanja , ulaziš u horizont....dejstvuje tog tipa drvored , kao prav iulaz u horizont...inače to je optička varka , jer nikad niko nije ušao u svoj horizont ....znog ove optičke varke , rekao sam da je uređen put u horizomt....drvored stvara dubinu fotografiji !
  Ažurirano 10.03.2014. u 18:17, autor: 123loncar
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja