Microsoft Photosynth - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

redsonia

Microsoft Photosynth

Oceni ovaj blog
Sta je Photosynth?

Prvo cu da pitam: da li ste ikada imali vise slika sa iste lokacije, i kad ih pokazujete zvucite kao: "ovo ide iznad ovoga, ovo je levo od ovoga... iza toga je ovo...". Zamislite da mozete snimiti (uploadovati) slike na racunar i neki program stvori 3D (3-dimenzionalni) model? Kao virtualni svet napravljen na osnovu vasih slika?

Upravo ovo je sta Photosynth radi za vas!

Microsoft Photosynth je softver koji ce analizirati vase slike, pronaci tacke koje se preklapaju i "poredjace" ih u 3D model/svet. Photosynth pruza novi nacin cuvanja secanja: virtualni svet kreiran od vasih slika kroz koji mozete da se krecete i uzivate u objektima prikazanim u 3D!

Photosynth je osvojio nagradu: “Breakthrough award” od strane casopisa Popular Mechanics kao jedan od brilijantnih softvera godine. Clanak se moze videti ovde.

Microsoft je snimio video (za pocetnike) kako koristiti photosynth. Da bi videli snimak, kliknite ovde. Video sadrzi savete kako slikati da bi se kreirao synth/3D svet sto boljeg kvaliteta.

Za vise informacija i pristup Photosynth-u, posetite sajt: http://photosynth.net/
Napomene:
  • Photosynth je online aplikacija
  • Svi synth/3D modeli su javni - bilo ko na Internetu ih moze videti
  • Treba da imate Windows Live ID da biste mogli koristiti Photosynth
Uzivajte!
Ja sam impresionirana ovom tehnologijom.
Neverovatno, ali istinito: Photosynth je besplatan!
Jos jedan odlican potez Microsoft-a!

Pošalji "Microsoft Photosynth" na Facebook Pošalji "Microsoft Photosynth" na Google Pošalji "Microsoft Photosynth" na My Yahoo! Pošalji "Microsoft Photosynth" na Live Pošalji "Microsoft Photosynth" na MySpace Pošalji "Microsoft Photosynth" na Twitter Pošalji "Microsoft Photosynth" na Digg Pošalji "Microsoft Photosynth" na del.icio.us

Ažurirano 17.10.2008. u 05:11, autor: redsonia

Kategorije
Software

Komentari