Znanje pripada svima, samo glupost traži autora - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Demijurg

Znanje pripada svima, samo glupost traži autora

Oceni ovaj blog
Znanje pripada svima (ko ga želi pronaći). Samo glupost traži autora.

Glupost je poimence izvor svakog zla, a neznanje pokretač svake pošasti. Znanje je i bezimeno dovoljno samo sebi. Znanju nije potrebna potvrda, naročito ne potvrda gluposti.

Svakodnevno se pojavljuje toliko novih učenja, kopiranih starih znanja, prepisanih i decimiranih učenja, modifikovanih sa novim zvučnim imenima. Svi oni imaju blagi ukus biznisa, blage manipulacije, jedinstvenosti, garancije potpunog uspeha, svi su osnova znanja svih učenja i istina na tom području. Naravno, postoji mogućnost dobiti ta znanja kroz skupe škole, inicijacije, ritualne tehnike ili tajne obrede. Nema sumnje da ove tehnike na jednom od pozitivnih ili negativnih nivoa parcijalno i funkcionišu.

Proučavajuči te majstore i njihov koncept - dolazimo do zaključka da su orijentisani na najuže područje znanja i prakse (iako veličanstveno govore o visokim nivoima i razbacuju se brojkama i svojim znanjem). Sve to dovodi lakomislene mlade duše u poziciju nedoumice, koji padaju na dobru reklamu, smejanje, lep izgled, dobru prezentaciju i poznate majstore kao zaštitinike.

Nakon dosta vremena, truda i potrošenog novca, oni sede u nedoumici, uviđajući kako je sve to beskorisno i lažno, a izgledalo je tako bajno i sjajno na početku. “To je deo našeg 3D dualnog nivoa”, reći će oni koji nisu svesni da... tra la la la...

Svo znanje je u nama, samo trebamo da želimo da ga probudimo.

Pošalji "Znanje pripada svima, samo glupost traži autora" na Facebook Pošalji "Znanje pripada svima, samo glupost traži autora" na Google Pošalji "Znanje pripada svima, samo glupost traži autora" na My Yahoo! Pošalji "Znanje pripada svima, samo glupost traži autora" na Live Pošalji "Znanje pripada svima, samo glupost traži autora" na MySpace Pošalji "Znanje pripada svima, samo glupost traži autora" na Twitter Pošalji "Znanje pripada svima, samo glupost traži autora" na Digg Pošalji "Znanje pripada svima, samo glupost traži autora" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. mirnat (avatar)
  Svo znanje je u nama, samo trebamo da želimo da ga probudimo.
  to je istina, i jedina istina,treba da se probudimo, a ljubav je pokretačka snaga našeg budjenja.
 2. gost 198065 (avatar)
  [URL="http://forum.krstarica.com/entry.php/27688-I-know"]http://forum.krstarica.com/entry.php/27688-I-know[/URL]  Ponavljam se; ali ponavljam se i inače.

  Višenamensko kao multipraktik. Uzeti po potrebi. Za neželjene posledice i indikacije raspitati se pre konzumacije.


  Ovo je, u principu, sve što bih mogla reći na temu.