Ljubav prema Vedama - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Demijurg

Ljubav prema Vedama

Oceni ovaj blog
Naše grubo telo se sastoji od pet grubih elemenata (zemlja, voda, vatra, vazduh i eter), a naše suptilno telo se sastoji od tri elementa (um, inteligencija i ego). Koja je razlika u sastavnim elementima nas samih, odnosno duše koja nastanjuje ovo telo, od grubih i suptilnih elemenata?

Sastavna tvar duše je čista beskrajna ljubav. U dubini našeg srca svi želimo da volimo i budemo voljeni, jer jer to ono od čega smo sastavljeni. Kada osoba razvije svoju prirodnu sposobnost čiste ljubavi, bez zavisti, požude, pohlepe, ljubomore - ona postaje večna, puna znanja i sreće, i više nema potrebu da egzistira u materijalnom svetu.

Čista ljubav je povezana s bogom, jer bog je izvor te ljubavi. Prirodni odnos između nas i boga je odnos pun ljubavi. Bog voli živa bića daleko više nego što živa bića vole boga. Svi mi koji živimo u materijalnom svetu smo tu upravo zato jer bog ispunjava našu želju da živimo odvojeno od njega. Materijalni svet nije kazna za živo biće, već ispunjenje naših želja... da spoznamo čula. Ovo je svet u koji se dolazi da bi se zaboravio bog. Tako je zamišljen i tako funkcioniše. Zbog svoje bezgranične ljubavi prema nama, bog kroz mnoge medije pokušava da podseti živo biće gde se nalazi stvarni život, ali ostavlja na slobodnu volju svakoga da odluči kako želi da živi, jer ljubav nije ljubav ukoliko nije dobrovoljna. Kada naučimo da volimo boga, tada možemo istinski voleti svako živo biće. Dokle god smo zavidni na boga, ne želimo prihvatiti njegovo postojanje i njegovu superiornost - sve dotle živimo u materijalnom svetu s ograničenom svesnošću u kojoj je nemoguće iskusiti punu snagu ljubavi za kojom težimo.

Ljubav prema bogu i prema ostalim živim bićima su nerazdvojive. Ne možemo istinski voleti drugu osobu ako ne volimo boga, niti možemo voleti boga ako ne volimo ostala živa bića.

U pravoj ljubavi nema sebičnih interesa. Mi jednostavno želimo zadovoljiti drugu osobu i služiti je znanjem, što je najbolje za nju. Da bi priča bila potpuna, potrebno je poznavati i duhovnu stranu života, jer u našem srcu teče reka beskrajne ljubavi koju možemo dati i primiti, samo što trenutno nismo u stanju otići toliko duboko da bismo u njoj uživali.

Namaste.

Pošalji "Ljubav prema Vedama" na Facebook Pošalji "Ljubav prema Vedama" na Google Pošalji "Ljubav prema Vedama" na My Yahoo! Pošalji "Ljubav prema Vedama" na Live Pošalji "Ljubav prema Vedama" na MySpace Pošalji "Ljubav prema Vedama" na Twitter Pošalji "Ljubav prema Vedama" na Digg Pošalji "Ljubav prema Vedama" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. zxy (avatar)
    Vede su zakon!