Manipulisu li i sa tobom? - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Pricam vam pricu o...

Manipulisu li i sa tobom?

Oceni ovaj blog
Nemam obicaj da izbacujem vise blogova u jednom danu i tako to,al morao sam,nesto sam se opet poslije duzeg vremena zarovio po nekim starim pretragama itd i opet doso do ovje pjesme,ko je upucen i ko shvata zna o cemu se radi i sta je u pitanju,u narednim danim izbaci cu jos nekih zanimljivih stvarcica,pa mozda nekog i zainteresuje,mozda ste vec to sve vec presli itd,ali ko nije preporuci cu. Ovim putem usput i obecavam da je za danas dosta heheheh ...

NE DOZVOLI DA KONTROLISU TVOJ UM!!!!

Pošalji "Manipulisu li i sa tobom?" na Facebook Pošalji "Manipulisu li i sa tobom?" na Google Pošalji "Manipulisu li i sa tobom?" na My Yahoo! Pošalji "Manipulisu li i sa tobom?" na Live Pošalji "Manipulisu li i sa tobom?" na MySpace Pošalji "Manipulisu li i sa tobom?" na Twitter Pošalji "Manipulisu li i sa tobom?" na Digg Pošalji "Manipulisu li i sa tobom?" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. JA KOJI JESAM (avatar)
    Sve dok mislimo da znamo kako 'oni' stvaraju realnost za nas, mi ustvari još manje znamo, još manje shvatamo igru. Da, istina je, naslućujemo nešto što se ne-uklapa u naše intuitivno znanje o nama samima, o našem svijetu u koji smo se projektovali. Nešto se ne-poklapa sa unutrašnjim osjećanjem neprikosnovenopsti 'vlasništva' nad sopstvenim životom. Ali to nije dovoljno da se otrgnemo iz tog sna koji snivamo. 'Oni' (koji su preuzeli 'vlast' nad našom realnošću) postoje, to je tačno, ali 'oni' kao vladari nad našim životima postoje jedino zato što smo mi odustali od iskonske namjere da nad našim životima vladamo. Kako se to desilo? Predali smo odgovornost sa sebe na 'njih'. Kada se to desilo i kako? To se desilo u momentu kada smo se zaljubili u svijet koji Sebi projektujemo. Zaboravili smo tada da smo to 'mi' koji smo Tvorac i onaj koji doživljava sopstvenu tvorevinu. I sve dotle dok sopstvenu tvorevinu (realnost) posmatramo kao nešto što nam se nameće spolja, 'oni' će da imaju svoju ulogu. 'Njihova' uloga jeste da nam omoguće manifestaciju realnosti bez odgovornosti za posledice. Samim tim 'mi' možemo da doživimo sebe---ŽRTVOM.

    Uistinu, postoji samo jedan način da se svijet izmijeni; mijenjajući SEBE. To možda zvuči kao fraza ali realnost koju doživljavamo jeste posledica našeg 'unutrašnjeg' stanja, našeg shvatanja postojanja koje se kao percepcija Života projektuje ispred naših očiju, kroz naša čula. Ta projekcija je uistinu samo refleksija onog što je već odrađeno i pripremljeno u našim razumima. To, ta percepcija, mora da se promijeni kako bi se i naša realnost promijenila. Da bi se to desilo moramo ZNATI KO SMO, ŠTA SMO i KAKO SE REALNOST STVARA. Kada sve to saznamo (spoznamo) tek tada možemo da mijenjamo svijet...u SEBI (pogledaj moj blog: KO SAM JA (Uvod u Znanje o Sebi).

    U tom slučaju, više nećemo optuživati 'njih' za realnost koju sami sebi stavramo već ćemo odgovornost za stvaranje realnosti sa njih (od njih) jednostavno VRATITI na Sebe, Sebi. U bilo kojoj realnosti naš Izbor je kreator situacije a posledice manifestacije situacije (mogućnosti) su neminovne, slijede. Zato, umjesto da prstom upiremo ka iluzornim 'njima' (ka refleksiji kontenta našeg razuma), koncentrišimo se na sebe koji jesmo, na Sebe-Tvorca realnosti i stvorimo scenario (mogućnosti) koji (koje) su u skladu sa našom dušom a ne sa našim ubjeđenjima. Kako znati šta je u skladu sa našom dušom? Sve ono što po svojoj vibraciji stvara osjećanje mira, harmonije sa ostatkom postojanja, radosti življenja...to je u skladu sa dušom. Zašto? Zato što je duša inicijalni, iskonski plan (namjera) za iskustvom Sebe-Boga. Jedino kada se taj plan realizuje onako kako je namjeren i sam 'čovjek' kao jedan od božijih izraza (kao izraz Sebe-Boga) osjeća radost svog postojanja, radost življenja. Da li to opet znači da se u njegovoj realnosti nikada neće pojaviti nepravda i slično? Ne, dijeleći realnost sa ostatkom čovječanstva i taj čovjek će sretati ljude koji u toj realnosti hodaju podređeni sopstvenoj realnosti koju PASIVNO stvaraju za sebe, predajući odgovornost za sopstveni izbor na 'druge', na 'druge' koji za njih sada kroje zakone i pravila igre. Da li im iko može pomoći da odgovrnost za sopstvenu realnost vrate na sebe? Da i ne. Ukoliko to i žele, da. Ukoliko to ne žele, onda ne.