Kosmička pravda - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

oziman

Kosmička pravda

Oceni ovaj blog
Citat Original postavio Распућин Pogledaj poruku
Верујете ли да постоји нека космичка правда која све доводи у ред или је човек тај који је мора спровести? Сматрате ли освету закаснелом правдом и да ли правда икада може да закасни?
Правда означава одсуство неправде, а сам по себи тај појам не значи ништа.
На пример: Ја могу трпети неправду у ситуацији када неко атакује на моју вољу зарад задвољења своје. Али не могу на сличан начин трпети правду. Јер појам "правда" сам за себе нема значења.

А оно што већина људи, укључујући очито и тебе, зове правдом.. а при томе мислећи на освету; при чему се неки "праведник" наслађује патњом неког човека , за кога он сматра да је грешник, није правда већ дело чисте злобе. Ситуација у којој већина поштених , добрих грађана замишља себе како "дели правду" тј како мучи и убија људе који су нешто згрешили...јесте дело чисте злобе.

Писао сам о томе више пута а пренећу и овде:

Ово је један такав пример излива "милости" једног поштеног, доброг грађанина :

Šteta što je sebi presudio, trebao je ostati živ......i njega mučiti i to mučiti tako...da mu presedne njegov život...i ostaviti ga u životu tj. u mučenju. Smrt je previše laka kazna za takve ljudi.....treba im soliti rane...... To svakako neće vratiti te nedužne ljude.....ali bar bi se možda neko osećao bolje....
I ovaj nastupa sa visina moralnosti. Ma sta da je taj neko uradio, a ono sto je uzgred taj uradio jeste strasno, Ipak je, ako ne strasnije, ovo negde na tom nivou zlobe i pokvarenosti. A sto je najgore, ovaj misli da je moralna i dobra osoba.

Освета није никаква правда.
Поступак у коме неког човека ,који је нешто згрешио, сечеш на комаде, затим му солиш ране или неко слично мучење о којима маштају милосрдни, добри и поштени грађани, неће убијеног оживети, нити уништено вратити! Једина сврха тих ваших милих поступака јесте ОСВЕТА или уживање у туђој патњи. У туђим мукама. У патњи другог којој је једина сврха ваше лично задовољство или уживање. При чему имамо нечије трпљење патње и вашу радост због тога, а то се ако ниси знао зове злурадост или злоба!

И назови то правим именом. То што су 99 посто људи такви и што њих 99 посто мисле да су морлане и добре особе после таквих жеља, не мења нимало ствар. Злоба остаје злоба.
И нема то никакве везе са правдом.

Чак су ти мили грађани пројектовали своју злобу и на оно што зову "бог"а који ће исто тако мучити грешнике на оном свету, када већ они не могу на овом па су због тога фрустирани... и то зову "космичком правдом".

Pošalji "Kosmička pravda" na Facebook Pošalji "Kosmička pravda" na Google Pošalji "Kosmička pravda" na My Yahoo! Pošalji "Kosmička pravda" na Live Pošalji "Kosmička pravda" na MySpace Pošalji "Kosmička pravda" na Twitter Pošalji "Kosmička pravda" na Digg Pošalji "Kosmička pravda" na del.icio.us

Ažurirano 25.04.2013. u 14:50, autor: oziman

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. 123loncar (avatar)
  ::.složio bih se sa viđenjem da nema nikakve "kosmičke pravde " iz čega proizilazi da nema ni " nebeske / božije pravde "...dakle, svo zlo i sva ljudskost je u nama...pa ako je zlo na vlasti imamo zločinca ,a ako je ljudskost na vlasti imamo biće koje se očovečuje ...dakle , "kosmička pravda " je manipulativan pojam kojim se opravdavaju sva zla sa nekom tamo idejom u ime neba il božanstava ...taj pojam , velika je prevara zlodelatnika...
  ...mislim da međ ljudima vlada ljudska pravda , koja se bazira na ideji da se odnosi međ ljudima urede određenim načelima i pravilima...no ta načela i njihova pravila često bivaju po zlu ili diskriminaciji grupacija...dakle, ona , pravila uspostavljaju se po sili jačih a ne po čovečnosti i razumevanju nje same .... dominantno pravo po sili jačeg je ratno pravo...pobednici uspostavljaju svoja pravila i po njima sude ( tako imamo da pobednici do pobede čini iste i veće zločine nad ljudima nego poraženi , ali nikad njima nije suđeno za njihove zločine kad se sudilo i poraženima za ono što zlodelatno učiniše i oni )...dakle , pravo i pravda su po sili ljudi ...stoga je pravda manje više po zlu , jer u ljudima vlada zlo....osveta je stoga, čisto oslobođeno zlo...

  ...ispade po ovom da ljudska duša nema čemu da se čak ni nada.... ipak , ljudima ostaje njihova pravičnost...a ona jekako da kažem ideja o vladavini čovečnosti u njima i oko njih....dakle, pošto je samo zlo ( po Jovanu ) zbačeno sa neba na zemlju , međ ljude , svak od nas treba to svoje zlo izbaci iz sebe u podzemni onostrani svet, da se očoveči...tako očovečeni živećemo pravično--- oće reći , bez zla u nama i oko nas....ovde nebo možemo videti kao ljudsku duhovnost , a zemlju kao čovekov razum --ili nebo kao razum ,a zemlju kao um / unutrašnje i spoljašnje ja... a ovo je manje više utopija; mislim na to da se u istom trenutku većina očoveči ...ili, izleči od otuđenosti od sopstvene ljudske prirode - očoveči !

  ...pošto je pravičnost ideal na nivou ideje / večno zamagljene pričom o pravdi i manipulacijama , a ljudskim zajednicama hara sila pravde ; a kao što ustvrdismo "kosmička pravda" je zlodelatna prevara , čoveku preostaje na raspolaganju "lična pravda" sa kojom treba u pravnoj tiraniji da odbrani lični integritet, sopstvene slobode i sopstveni život ... i tu možemo od čoveka do čoveka da sagledavamo njegova karakterna svojstva kojima se hrani njegovo zlo , čovečnost il pak jedno i drugo - smešano ... veliki kabalist , crnogorski , veli : med i žuč smešani se slatko piji ...oće reći , mal ništakluk, mal čovečnost / ni đavo ni anđeo....
 2. hakim bej (avatar)
  "Превара је увек оправдана ако је корисна.
  Хиљаде и хиљаде људи се брутално убија како би се заштитила нека имагинарна демократија, нормалним људима неразумљив концепт слободе човека и грађанских права.
  Провалија између богатих и сиромашних земаља све је дубља, а америчка потреба за сталним интензификовањем експлоатације све израженија.
  Да би се преостале сметње уклониле, удара се на културне тековине, национални идентитет, традиције и обичаје свих народа.
  Униформише се и стил свакодневног живота и људски мозгови.
  Уводи се образац масовне културе који уништава књижевност, музику, сликарство и све друге гране уметности.
  Разбијају се и традиционалне религије правим најездама диригованих верских секти.
  Ширењем наркоманије, као превасходним задатком, баве се америчке обавештајне службе.
  Хемијска и биолошка научна достигнућа масовно се користе за убијање људске индивидуалности, свести и савести.
  Човек се своди на послушног робота који сатима блене у телевизор или постаје компјутерски зависник.
  Духовни живот је укинут, а политички процес сведен на позоришну представу у којој се јасно виде и препознају глумци, али вешто крију сценаристи и режисери.
  Моралне вредности се уништавају а упоредо с тим подстичу у јавном животу невероватне пуританске предрасуде.
  Образовни ниво младих људи је све нижи, а њихова свест дегенерисана бесомучним манипулацњама све новијим средствима забаве и залуђивања.
  Медији су лишени било каквог етичког кодекса. Понашају се као плаћени револвераши.
  У међународним односима води се политика систематских претњи и притисака, примена санкција и блокада према свима који покушавају да мисле својом главом, односно бруталног насиља против оних који се супротстављају.
  Пропаганда је главна моторна снага мржње, насиља и сатанизације целих народа и држава.
  Лаж је у политичком и уопште друштвеном животу доведена до апсолута. "

  Mi pokusavamo da stignemo promene, ne shvatajuci da one ne idu od nas da ih treba juriti,
  nego idu ka nama.
  I treba od takvih promena bezati,
  ili ce nas pregaziti.
  Ne mozemo se prilagoditi,
  navici,
  jer se u istoriji niko nikada nije navikao na bodljikavu zicu.
 3. zxy (avatar)
  Naravno al džabe je raspravljati o tome
  iz knjiga to da se nauči ne može
  Osim možda da se ukaže
  da u prirodi svuda i u svemu
  ravnoteža postoji
  pa zašto to ne bi važilo
  i za ponašanje ljudi

  Ima jedna izreka ,msm crnogorska
  "Redom se krave ližu"
  nije baš Njegoševa
  al meni to izgleda
  ko pravda kosmička
  Ažurirano 26.04.2013. u 14:36, autor: zxy
 4. oziman (avatar)
  Ево још једног примера излива "правде" од стране неког доброг грађанина:

  Tog koji je ovo uradio, razapeo bih na krst na sred Knez Mihailove, obukao u odelo od mesa i pustio 10 gladnih pasa na njega, a pritom doveo njegove/njene roditelje, koji su ga/je takvog/takvu napravili, da to gledaju.
  Шта рећи на ово него се запитати међу каквим људима ми заправо живимо. Овакви ставови нису изузетак! Овакво мишљење је правило! Наше комшије га гаје. Они које срећемо на улици. Сви они фантазирају на сличан начин..шта би они некоме , по њиховом мишљењу грешнику, радили.

  Наравно, мало њих би стварно било и способно да то спроведе у дело када би им стварно била пружена прилика да те своје миле фантазије остваре. Али то не мења чињеницу да је такав карактер већине људи око нас. Да су то њихове жеље. И да је довољно да неко нешто згреши па да мили и добри грађани пожеле њему такву судбину: