I KOSOVO ! I EVROPA ! - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

I KOSOVO ! I EVROPA !

Oceni ovaj blog
"Teške odluke i laka politika

Bauk tadićizma kruži Srbijom. U pitanju je politika koja, zagledana u rejtinge i piplmetre, ne upravlja, već osluškuje. Jedino tako je moguće interpretirati dramu oko neuspelih pregovora Beograda i Prištine. Jer, za predviđanja i analize u vezi sa politikom u ovom društvu, donedavno nisu bile potrebne naročite škole i znanja...... Bauk tadićizma je i povratak zombija „I Kosovo i Evropa“ u horor-nastavak političke svakodnevice.
"

http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/teske_odluke_i_laka_politika.889.html?news_id=259036

Tačno , Rambuje početkom 1999. godine, ponudio je „suštinsku autonomiju Kosova u okviru Srbije“ ; danas političkim cigančenjem nudi se svetu to , kao naše suštinsko rešenje !?
Na današnji dan , kad stavimo pošteno ruku na srce , može da se konstatuje , da je belodana istina , da sve što nam je politika međunarodne zajednice ponudila , historijski smo im rekli “ malo morgen “ ; a deceniju , nakon toga to smo usvajali kao svoju patriotsku poslednju tačku , od koje neodstupamo ( fol ) ; te cincarisali i cigančili se uzaludno oko toga, sa tom međunarodnom zajednicom , koja za to naše patriotsko umovanje i umiranje nije davala ni pišljiva boba!
No treba malo pogledati iz drugog ugla tu politiku i njenu patriotsku mudrost , koja s'vremena na vreme kupa se , presvlači i šminka – kao menja se , pa se sad tadićisanjem nešto kao promenila i preimenovala u : “ I Evropa ! I Kosovo ! “ !
Dakle , šta je u njoj suštinski isto , što je u stvari i njen moto !
I ako stvar sagledavamo historijski , onda možemo da konstatujemo, da svi oni koji su se bavili u nas politikom ( nezavisno od političke ideologije i partijsko klanovsko religiozno sektaške pripadnosti ), napredovali su sve više i više, iz dana u dan u svakom pogledu ( samo ne u čovečnosti ), dok je stanovništvu bivalo sve gore i gore / sve ništavnije i bestijalnije , da mu preti bviološko izčilenje !
Dakle, politički moto , koga se drže svi političari u prošlom pa i ovom veku , je : Što njima gore , to nama sa našom familijom i našim saborcima sve bolje i bolje !
Danas možemo slobodno da kažemo , da ova politička strategija od 1903. , kojom su se rukovodili karađorđevići sa klanom oko sebe , a koji je do političke strategije usavršavao i usavršio veliki narodnjak Pašić, tako dobro funkcioniše i služi svima – kako poziciji tako i opoziciji , kako crkvi tako i institucijama vlasti, kako vladinim tako i nevladinim organizacijama .
Da se vratim na tu 1999. od koje do danas promenismo sve političke klanove na vlasti i dovedosmo one – i likom i delom, one koji su projektovali tu 1999. godinu , i čijem patriotskom projektu nije se suprostavila ni jedna ličnost , a kamoli politički klan / sekta. Tadašnji referendum , objedinio je sve politčke i religiozne kriminalce u patriotskom nastojanju da stanovništvu bude iz dana u dan sve gore i gore , kako bi njima bilo sve bolje i bolje !
I bolje im je ! Ondašnji potpresednik vlade, današnji predsednik države , ne samo što je statusno i matrijalno napredovao , već se i znanstveno se dokazao u kazandžijskoj raboti – sad pravi srpski brend “ Tomovaču “ ! I svima njegovima je bolje ! I opziciji je bolje !
E sad , to što većini nije dobro, pa to je za njihovo dobro ! Njih čeka nebesna Srbija sa svojim rajskim vrtovima – ako sveti vladika nije i tamo preneo deseterac !

Pošalji "I KOSOVO ! I EVROPA !" na Facebook Pošalji "I KOSOVO ! I EVROPA !" na Google Pošalji "I KOSOVO ! I EVROPA !" na My Yahoo! Pošalji "I KOSOVO ! I EVROPA !" na Live Pošalji "I KOSOVO ! I EVROPA !" na MySpace Pošalji "I KOSOVO ! I EVROPA !" na Twitter Pošalji "I KOSOVO ! I EVROPA !" na Digg Pošalji "I KOSOVO ! I EVROPA !" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. 123loncar (avatar)
  "Zašto baš sada

  ........Činjenica je da su Pajtić i njegove demokrate za svoj u svakom slučaju riskantan politički potez odabrale čudan momenat - blokada briselskih pregovora o Kosovu i napori da se ona probije
  ...."

  http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/zasto_bas_sada.1102.html?news_id=259004

  Neznam odkud našem novinarstvu ta fraza : “ Pregovori o Kosovu !” . Ko to pregovara sa poraženom stranom u ratu ? Kad je međunarodna zajednica pregovarala sa poraženom stranom, protivu koje je mobilisala sve svoje resurse i celokupnu vojnu silu ?
  Treba staviti prst na čelo i biti pošten prema sebi , svojoj deci , svojim komšijama i sugrađanima – pa reći istinu ! Ovakva manipulativna retorika dovela nas je tu gde jesmo !
  A jednostavno, reč je o nastojanju međunarodne zajednice da nas privoli bez sile, da ispoštujemo kumanovski “sporazum” i u njemu utvrđene uslove kapitulacije ; u smislu da povučemo sve oružane snage sa paravojnim i milicijskim grupacijama ( a to znači , da razoružamo takozvanu civilnu miliciju i povučemo kolovođe , koje su u sprezi sa ilegalnim ograncima bivše državne bezbednosti ), da prestanemo da finansiramo mafijašku vlast u takozvanim “srpskim opštinama” i omogućimo formiranje vlasti pod protektoratom međunarodne zajednice , koja će se predati novo formiranoj državi , .... i sl stvari!
  Dakle, nikad na ovom svetu nije bilo sporazumevanja u smislu novog pregovaranja u vezi poštovanja i ispunjavanje “mirovnog sporazuma” od strane poražene strane koja je priznala vojnu kapitulaciju!
  Sve ovo je magla , kao i ovo sa deklaracijom !
  Događaji u vezi toga, idu već utabanim scenarijom iz kraja osamdesetih i početka devedesetih . Konačno, kreatori tih događaja projektuju i režiraju i ove . Ne treba da čudi ni masovno učešće statista . Ova režija sa ovim režiserima , otvorila je u minulom periodu nekoliko građanskih, patriotskih ratišta, sa patriotskom prelaspodelom ratnog plena!
  Svi oni koji nisu sposobni časno i ljudski da urede svoju zajednicu , u kojoj bi sopstvenim umećima i sposobnostima sebi i porodici obezbedili imetak i socijalno siguran i prihvatljiv život poštenim radom i delanjem, pohrliće u nov patriotski izazov ; naravno , poučeni prethodnim ratno profiterskih patriotskim orgijanjima , koja ne da nisu kažnjena , već su poželjna i nagrađena zakonodavnom i izvršnom vladavinom – na svim nivoima , od porodilišta do groblja ( i to na svim zaraćenim stranama )!
  Dakle , ekipa : Toma , Dačić , Đido i Popino dete , dogovorno il prećutno , rade ono što savršeno dobro znaju i iz čega su izrasli u vladare ; ono na čemu se njihov vrtoglavi “uspeh” izgradio u ovoj bestragijskoj stradiji !
  Dakle, ovo je pravi trenutak jer se nema kud ; ruši se kula uspešne premudre vladavine u gladnim stomacima ! Poniženi , gladni i rasčovečeni bestijalno ubijaju sve pred sobom - protekla nedelja otvara oči i idiotima a kamo li profesionalnim političkim kriminalcima. Da ovo je previ trenutag za maglu koja može da se izmetne i u ratno profiterski patriotizam !