OTUĐENJE I CEREKANJE - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

OTUĐENJE I CEREKANJE

Oceni ovaj blog
Objektivnost i nasilje

......."Da li mi je namera da opet pljujem po „golorukom srpskom narodu“? Jok, more! Ali nameravam da ishraknem jedan poveliki duvandžijski šlajm na srpski kulturni i politički mejnstrim, na čitavu tu kulturu i ideologiju nasilja kojima nas „branitelji srpskih interesa“ truju od zabavišta do postdiplomskih studija. To sam hteo da vam kažem na kraju. Živo me, međutim, čudi kako to da se nije pojavio nijedan preduzimljivi teoretičar srpskog preživljavanja u svim situacijama da vam da sledeći savet: obucite uveče pancir-košulju i spavajte pod šlemom."

http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/objektivnost_i_nasilje.881.html?news_id=258985

Ivanjički zločin , nije motivisan konkretnom političkom , niti pak nekom pljačkaško razbojničkom akcijom ! On je proistekao kao posledica iz sinhronizovanog višedecenijskog , masovno destruktivnog delovanja državnih institucija na um stanovništva ; koje su pod rukovodstvom političkih kriminalaca i ratno kriminalnih profitera i dan danas!
Dakle , destruktivno uređen um, pod pritiskom socijalnih kontinuiranih nipodištavanja, otuđuje se od sebe sama i svog ljudskog bića ! Ovo i ovakva otuđenja od svoje ljudske prirode , dominirala su u ovim ratnim i poratnim godinama ; stoga ne treba da čudi otkuda tolika privrženost nasilju i ideologiji nasilja ! Ne treba da čudi otkud i tolika ravnodušnost stanovništva prema nasilju ; pa čak i masovno cerekanje i nesuvislo komentarisanje nasilja i ideologije nasilja ! Sve to , otuđenost i privrženost nečovečnosti je temelj mafijaško političko kriminalne države !
Tu panciri i šlemovi ne pomažu !
Procesi rastuđenja , potrebuju prosvetitelje i govor sa krovova istinoljubaca !
Taj proces na ovim prostorima , sa deseteračkim visoko smislenim manipulacijama , nikad nije ozbiljno ni razmatran a kamoli vođen !
Mi stojimo postojano kano klisurine , na Pavlovskoj rasprostranjenoj mudrost u nas : “ Ono što narod hoće , Božija je zapovest “ - i ne pada nam napamet da to možda nije Savlovska osveta !

Pošalji "OTUĐENJE I CEREKANJE" na Facebook Pošalji "OTUĐENJE I CEREKANJE" na Google Pošalji "OTUĐENJE I CEREKANJE" na My Yahoo! Pošalji "OTUĐENJE I CEREKANJE" na Live Pošalji "OTUĐENJE I CEREKANJE" na MySpace Pošalji "OTUĐENJE I CEREKANJE" na Twitter Pošalji "OTUĐENJE I CEREKANJE" na Digg Pošalji "OTUĐENJE I CEREKANJE" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari