Mačke - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Demijurg

Mačke

Oceni ovaj blog
Pojedine mačke su nadmudrile realnost, postale superheroji, napravile neverovatne stvari, pa samim tim i zaslužile da ih svet upamti...

Pojedine mačke su nadmudrile realnost, postale superheroji, napravile neverovatne stvari, pa samim tim i zaslužile da ih svet upamti...

Šta je mačka, a mora biti mačka?

Nisu sve priče istinite, baš kao priča da mačka ima 9 života. To već negde spada u legendu.

Neke su istinite, kao nešto što je viđeno, nešto o čemu svet piše i priča.

Pretpostavka je da mačke nisu kao ljudi, da su mnogo prostije, sa mnogo manje emocija.

A onda nas iznenade, pozitivno, mogu mnogo više i lepše nego čovek. Postaju komplikovane u svojoj „jednostavnosti”.Vidoviti mačak Oskar, ušuška se i preduhitri smrt[img]http://i76.servimg.com/u/f76/14/07/52/42/cat110.jpg[/img]Mačak po imenu Oskar je zapanjio osoblje jednog doma za stare osobe u predviđanjima koji će stanar iz doma ubrzo umreti.

Kada mačak Oskar predoseti ko će umreti ušuška se kod te osobe i čeka njenu smrt.

Ovaj mačak nije pogrešio 25 puta prošle godine i to je navelo zaposlene u toj ustanovi da čak obaveštavaju bližnje onih ljudi za koje mačak oseti da će umreti.Bojan je prešao 70 km da bi se vratio kući[img]http://i76.servimg.com/u/f76/14/07/52/42/cat210.jpg[/img]Nije reč o Lesiju. Lesi je pas. Reč je o Bojanu, ruskom mačku koji se izgubio. Ipak, on je nadmudrio daljinu i prešao 70 kilometara kako bi našao gazdu koji ga je ostavio u drugom gradu.

Bojan se izgubio za vreme selidbe porodice u sibirsku regiju Krasnodarsk.

“Utovarivali smo stvari u automobil kada je neko primetio da nema mačka. Dugo smo ga tražili, ali ga nismo uspeli pronaći. Deca su bila jako tužna, jer je mačak, koji kod nas živi pet godina, njihov ljubimac”, rekao je vlasnik mačka.

Nakon tri meseca mačak se pojavio pred vratima njihovog novog stana na četvrtom spratu stambene zgrade.Spidercat - nepodnošljiva lakoća penjanja[img]http://i76.servimg.com/u/f76/14/07/52/42/cat310.jpg[/img]Zbog prkošenja gravitaciji, on se često popenje uz zid visine dva metra i na jedan mački neprimeren način hoda po zidu i plafonu.

Tako je i dobio nadimak “Mačka-pauk”, odnosno “Spider-cat”.

Sedmogodišnji Charlie je već nadaleko poznat u okolini gradića Falkirka.

Vlasnica Hannah kaže kako je nemoguće kako se Charli uspešno penje uz visoki ravan zid.

“Videla sam kako mačke uspevaju da se popenju na drvo, ali nikad nisam videla da se ovako popnu na zid”, rekla je Charliejeva vlasnica.Winnie - mačka koja je otkrila tihog ubicu[img]http://i76.servimg.com/u/f76/14/07/52/42/cat410.jpg[/img]Dok je porodica Keesling spavala, tihi ubica ušunjao se u njihov dom. Kroz rupu u cevi kućom se širio po život opasni ugljenik-monoksid, smrtonosni gas bez mirisa.

Omamljen mirisom, dečak Majkl se onesvestio.

Winnie je nanjušila da nešto nije u redu i nije stala sve dok nije probudila svoje vlasnike.

“Winnie mi je mjaukala na uho poput sirene”, kaže Cathy Keesling. “Bez prestanka je trčala gore-dole po krevetu i vukla me za kosu ne bi li me probudila.”

Gospođa Keesling je smogla snage da telefonom pozove pomoć.

Da je pomoć stigla samo pet minuta kasnije, bilo bi prekasno.

Za svoju je hrabrost Winnie je od Američkog društva za sprečavanje okrutnosti prema životinjama dobila nagradu “Mačka godine” - i stekla status superjunaka u porodici.Najpopularnija mačka na svetu, bez posebnog razloga[img]http://i76.servimg.com/u/f76/14/07/52/42/cat510.jpg[/img]Sockamillion ili Sockington samo na društvenoj mreži Twitter ima gotovo pola miliona fanova koji redovno prate njene poruke koje ostavlja svakodnevno.

Uz pomoć vlasnika, ovaj mačak svakodnevno ostavlja poruke na Twitter-u.

Neodoljiva za sve njene fanove je bila nedavna poruka u kojoj je pisalo:

“Stao sam u vodu, stresao šapu, stao sam u vodu, stresao šapu, stao sam u vodu, stresao šapu... Ovo je zadnji put danas da sam u glupoj kupaoni.”Ozi je primila 50 metaka i ostala živa[img]http://i76.servimg.com/u/f76/14/07/52/42/cat610.jpg[/img]A da je priča o mačijim životima možda negde i istinita dokazuje Rozi.

Ipak, ona je dokazala postojanje dva života.

Ova mačka je uspela da ostane živa i nakon što je oko 50 puta pogođena iz vazdušne puške.

Nesrećna mačka, u vlasništu Amerikanca Traceya Homana, iz Guisborougha u Clevelandu, najverovatnije je bila žrtva morbidne igre nemilosrdnih tinejdžera.

“Nikad nisam video nešto slično. Bila je oblivena krvlju, a zadnje noge je vukla po podu”, ispričao je Homan koji ju je hitno odveo na lečenje.

Veterinar je iz njenog nejakog tela izvukao 20 metaka ispaljenih iz vazdušne puške. Preostalih 30 metaka, Rosie će nositi u sebi do kraja života.

Pošalji "Mačke" na Facebook Pošalji "Mačke" na Google Pošalji "Mačke" na My Yahoo! Pošalji "Mačke" na Live Pošalji "Mačke" na MySpace Pošalji "Mačke" na Twitter Pošalji "Mačke" na Digg Pošalji "Mačke" na del.icio.us

Ažurirano 11.04.2013. u 08:24, autor: Demijurg

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari