Tužna istina - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Demijurg

Tužna istina

Oceni ovaj blog
Psihologija svakog ljudskog bića gravitira oko života i smrti. Sve želje, strahovi, radosti i tuge, vitalnost i ambicije... donose se u odnosu na te dve osnovne pokretačke sile stvaranja i destrukcije. Ljudi stvaraju društva po meri svoje psihe (mravinjak je idealnije društvo od ljudske civilizacije), iz nje traže svoje mesto u zajednici, donose zaključke da li je život imao smisla ili ne, u odnosu na to da li su uspeli da postignu većinu stvari o kojima su maštali ili ne. Pitanje koje se postavlja je sledeće: kakvo bi bilo društvo u uslovima u kojima je svako ljudsko biće besmrtno? Kakvi bi bili zakoni, država, i filozofija svih tih osoba? Naravno, nije moguće, niti će ikada biti, ali ako bi bilo... Uzgred, oni koji vladaju svetom, naime najveći kriminalci koji uteruju stoku u torove (države), smatraju, sa punim pravom, da su vlasnici naših (vaših) života. Ukoliko tor (država) može da natera nekoga da služi vojsku, i maltretira ga godinu dana, a onda ga na silu pošalje u rat... to znači da je svako od nas, na žalost, vlasništvo tora (države) kome pripada po rođenju ili nekoj drugoj osnovi... Tužna istina.

Pošalji "Tužna istina" na Facebook Pošalji "Tužna istina" na Google Pošalji "Tužna istina" na My Yahoo! Pošalji "Tužna istina" na Live Pošalji "Tužna istina" na MySpace Pošalji "Tužna istina" na Twitter Pošalji "Tužna istina" na Digg Pošalji "Tužna istina" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. dlugomir (avatar)
  Tako je, ali posto je sve vise zemalja koje su ukinule obavezan vojni rok (medju njima i nasa) nadajmo se da ce ovakve situacije biti sve redje. Inace licno sam na sopstvenoj kozi veoma dobro osetio opisanu zloupotrebu drzave jer sam ukupno u vojsci proveo oko 2 godine kroz redovni vojni rok i rezervu prilikom koje sam bio u ratu.
 2. zxy (avatar)
  Ali je istina i to
  da imaju isti simbol ko i ti
  svevideće oko
 3. Demijurg (avatar)
  Jeste...