zivot bez motiva ili smrt bez motiva - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

njuskalo725

zivot bez motiva ili smrt bez motiva

Oceni ovaj blog
Danas!Išla sam na dva mesta u posetu1. Kod žene koja je sahranila sina (1976 godište) u avgustu. 2. I kod druga, koji se lečio od alhohola- i nije se izlečio...obe porodicepoznajem 15 godinaDojam prve posete je bila ..hrabrost , jačina,lakoća prihvatanja bola. Kada kažem lakoća mislim na Ne bežanje od bola,a opet -ne prepuštanju u toj boli samosažaljenju- mislim da će mi ta žena biti do kraja života uzor i primer Kako se pristupa bolu. Ne zadrzavaš ga u sebi. Pustiš da prodje kroz tebe..ne razmišljaš o boli. Samo je pustiš da izadje- npr. Kroz plač, urlik, bilo kako!..znam da je bol njen velik. Znam da je snažna žena.i da je morala da nadje način kako da ,,definiše bol''i da ga izbacuje. Da nije tako,ona bi umrla posle 3 meseca. Neke bolisu ne pobedive,i ne mogu se pobediti, jedino što se moze sa njima jeste, NauČITI KAKO DA ŽIVIŠ SA NJIMA. 2.Koliko je u prvoj poseti dominirala želja za zivotom,toliko se u drugoj . .nekako osećala- želja za ..da ne kažem smrti...već...hm,kao da sam bila u gostima kod zombija.Drug,i pored lekova, pije, i jedva govori.Majka ,ide u prodavnicu da mu kupi stomakliju! A onda se vraća da ljušti krompir i gleda slagalicu na tv,u.Ništa ona ne razume.Moja pripoved,da će se on ubiti, i ako hoće da proda stan i pocne nešto iznova- mora prestati da pije.Više je on razumeo nego ona....ne pijem,ovo mi je treća flaša@ ma šta se ti meni pravdaš,baš me briga koja ti je flaša,prva ili 10. Isto ti je, i posle prve čaše ti možeš da ostanes mrtav,kao i posle 10flaša. . .jer si već preživeo kliničku smrt, i to bas od alhohola.

Drugar ima planova za budućnost. . .to je valjda dobro ...Ipak ga nešto vuče napred. Danas sam bila u poseti .-Životu bez motiva i smrti bez motiva....Koji ću ja put izabrati?

Pošalji "zivot bez motiva ili smrt bez motiva" na Facebook Pošalji "zivot bez motiva ili smrt bez motiva" na Google Pošalji "zivot bez motiva ili smrt bez motiva" na My Yahoo! Pošalji "zivot bez motiva ili smrt bez motiva" na Live Pošalji "zivot bez motiva ili smrt bez motiva" na MySpace Pošalji "zivot bez motiva ili smrt bez motiva" na Twitter Pošalji "zivot bez motiva ili smrt bez motiva" na Digg Pošalji "zivot bez motiva ili smrt bez motiva" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari