Yin VS Yang - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Demijurg

Yin VS Yang

Oceni ovaj blog
Svi mi kao pojedinci, kao porodica, zajednica, nacija i kao čovečanstvo, imamo svoju tamnu stranu, odnosno svoju senku. Neke civilizacije, religije, države i druge strukture nas već vekovima uveravaju da je to loš, zao deo nas, i da ga treba nadvladati, potisnuti, zauzdati... Mnoga duhovna učenja, takođe, savetuju nas da zanemarimo taj deo, da negujemo samo svetlo, pozitivno i dobro. Od pozitivnog razmišljanja, do New Age duhovnosti, važno je samo ono što je lepo.

Ali senka je kako psihološki tako i biološki deo nas. Bez nje ne možemo biti celovita bića. To se jasno odražava u simbolu Yin Yang, koji predstavlja celinu, a ona se sastoji od svetla i tame, dok svaki deo nosi i seme onog drugog. Zbog toga je bitno da obratimo pažnju i na taj deo, koji nije privlačan, koji preti da uništi sliku idealnog ja, koju nastojimo da prikažemo svetu. Inače ćemo postati našminkane lutke koje u sebi nose bombu i stalno moraju da paze da ona slučajno ne eksplodira.

Pošalji "Yin VS Yang" na Facebook Pošalji "Yin VS Yang" na Google Pošalji "Yin VS Yang" na My Yahoo! Pošalji "Yin VS Yang" na Live Pošalji "Yin VS Yang" na MySpace Pošalji "Yin VS Yang" na Twitter Pošalji "Yin VS Yang" na Digg Pošalji "Yin VS Yang" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari