BASARISANJE NA KULTURNOJ "SCENI" - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

BASARISANJE NA KULTURNOJ "SCENI"

Oceni ovaj blog
"Što se više evrointegrišemo i internacionalizujemo na spoljnom, to se više provincijalizujemo na unutrašnjem planu. ...................hajde da napišem jedan SMS za Vučića: Dragi, Aco, tvoji državotvorni i antikorupcijski napori zaslužuju svaku pohvalu, ali, vidi, baci jedan pogled na širu sliku. Pretpostavimo da ti pođe za rukom da dekriminalizuješ i uzakoniš zemlju Srbiju. Biće to pravi podvig, šta podvig, biće to ravno biblijskom čudu! Ali ako se čudo ipak dogodi, nemoj da se nađeš u čudu kad shvatiš da si džaba krečio, a da su ti Crven Ban spustili upravo moleri koje si postavio na naoko nevažnim mestima. Ako si već stisnuo m--uda i ponudio ministarski položaj Milici Delević, stisni ih još jače i dovedi prave ljude na prava mesta. Inače će nam pogrešna stvar biti stavljena na pravo mesto."

http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/iza_scene.881.html?news_id=258005

Neki naši veliko umni besednici , od integriteta , svu svoju moć govora sveli su na razinu sveta iz javnog prevoza koji je sve više Radovanov metro , a sve manje sredstvo za brzo i jetnostavno kretanje kroz prenaseljene varoši . Taj govor, za vreme ovakvih kijameta , postaje tako slikovito jednostavan i svima razumljiv, jer se svede na dve tri reči kojima se iskazuje sve u našem društvu na svim nivoima i u svim životnim dobima .
Ama baš sve je sadržano u : puši CRVEN BAN , drži se za CRVEN BAN , evo ti CRVEN BAN , dudlaj CRVEN BAN , nataknem te na CRVEN BAN , ne guraj ko CRVEN BAN u zaraslu rupu - i tako to ! Gde god čovek okrene uši, čuje CRVEN BAN ; CRVEN BAN... Stče se utisak , da je taj Ban svima u ustima, pa ga non stop izbacuju iz sebe u svakoj prilici - sa kojm , verovatno su namerni da zadive sebe i sve oko sebe. Evo i ovde , nema stupca a da se Ban ne ispljune pred čitalačku publiku .
Pa kad je taj Ban u svakoj prilici i u svakom trenutku našem svetu u ustima - takav kakav je ; pitam se čime jede taj naš svet, pa i njegovo blagorotstvo književničko !?
Ako se jede s' tim istim ustima , sa kojima se izgovara ova na daleko čuvena metaforična fraza : CRVEN BAN - mora da se ima želudac kao kod svih varvara, odnegovanih na srpskom akademizmu i helenizmu !?

Pošalji "BASARISANJE NA KULTURNOJ "SCENI"" na Facebook Pošalji "BASARISANJE NA KULTURNOJ "SCENI"" na Google Pošalji "BASARISANJE NA KULTURNOJ "SCENI"" na My Yahoo! Pošalji "BASARISANJE NA KULTURNOJ "SCENI"" na Live Pošalji "BASARISANJE NA KULTURNOJ "SCENI"" na MySpace Pošalji "BASARISANJE NA KULTURNOJ "SCENI"" na Twitter Pošalji "BASARISANJE NA KULTURNOJ "SCENI"" na Digg Pošalji "BASARISANJE NA KULTURNOJ "SCENI"" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. 123loncar (avatar)
  " Karleuša zamenila Cecu, Arkana - Legija
  Javnost je proteklih dana burno reagovala na rezultate istraživanja među maturantima srednjih škola koji kao svoje idole navode estradne ličnosti, sportiste i političare. ........ Brojna istraživanja su pokazala da mladi ne vrednuju školu, jer ona ne daje znanja koja oni smatraju relevantnim za život. Život je po njima negde drugde, a ono što uče u školi nema veze sa dešavanjima u svakodnevnom životu - kaže Dragica Pavlović Babić, sa Instituta za psihologiju."


  http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/karleusa_zamenila_cecu_arkana__legija.55.html?news_id=258158

  Kažete da je tamo neka javnost, burno reagovala na rezultate istraživanja !? Verovatno mislite na one državne višestruko plaćene disidente i kulturno umetničke radnike ( stručnjake , analitičare , mislioce i slične Sonji Liht ) ; koji imaju prinadležnosti na po desetak koje budžetskih , koje prosvetno akademskih ( što se svodi na isto ) blagajni !
  Ako ste mislili na njih , ta javnost je tamo neka manipulativna srbija , koja je i proizvela uzore kako mladoj tako i staroj populaciji . Njeno je delo pinkovizacija ( ekremizacija ) duhovnosti !
  Ovakva istraživanja služe samo kao utvrđivanje stepena pinkovizovanosti stanovništva ; kao i za procenu kvaliteta destruktivne uređenosti stanovništva - kako bi se isplatile apanaže za manipulativni rad onih koji čine tu "javnost" !
  Dakle , da je ta javnost bliska časti i poštenju - ljudskosti , ona bi protestovala i bunila se do poslednjeg daha što se amnestiraju : silovatelji starih da ponovo siluju ( BLIC : "Amnestirani osuđenik pokušao da siluje 89-godišnju staricu" ) ;podmitljive lekare da ponovo ucenjuju stanovništvo ( BLIC :"Nikolić pomilovao lekara koji je uzeo mito od invalida") ; višestruke ubice ( od javnog kulturnog značaja ) i ostali zločinački šljam da ponovo zlodelate po državi ( a da negovorim o apanažama , koje se dele kako osuđenim ratno zločinačkim profiterima , tako i široj i bližoj famili -- na inicuijativu opet neke javnosti bliskoj ovoj ).
  Dakle, ako ta javnost izađe da protestvuje protivu ovog stanja i onih koji ga neguju i šire , onda je časna i ljudska ; ako samo praznoslovi medijski , onda je destruktivno uređivačka i ništavna !
 2. 123loncar (avatar)
  Gvozdeni krst

  "Može li neko da zamisli kardinale, nadbiskupe (arhiepiskope), biskupe (vladike), kanonike i prebendare, jereje i protojereje stavrofore, župnike (parohe) i novokomponovane vernike-licemere, model M-90, bez zlatnih krstača, kajli, panagija i ostale rekvizite? Sveta matera Crkva u Srba odbaciće tu ideju jer je od pape, Sotoninog namesnika, naravno. Njega čak ni u Niš ne puštaju ."


  http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/gvozdeni_krst_.882.html?news_id=258298

  Sigurno je Miloše, da tvoje kazivanje nema veze sa ratničkim gvozdenim krstom , pa ni sa Vermahtom ; već sa licemerjem religijskih velikodostojnika !
  No nisam siguran da papino licemerje nije dominantno i u kazivanju o gvozdenom krstu ; koji je tvorevina religijskih ratnika i simbol mnogih njihov vitezova pa i sibol Vermahta čiji je ratnik bio i jedan papa !
  Konačno , ovaj papa se ničim nije distancirao od svog vermatskog predhodnika ,a ni od hunte i njenih ratnika , koji mu opterećuju prošlost i njenu čednu svetost .
  Tako , posve sam siguran da je reč o miru sa gvozdenom disciplinom - koji papa u svom licemerju propoveda !