PROLAZI VREME , ULJULJKAVA SE PLEME - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

PROLAZI VREME , ULJULJKAVA SE PLEME

Oceni ovaj blog
.....................ili

BESRAMNO ĆUTANJE OD GLAVE DO PETEŽivotinjska farma

Ovakvi „programi“ su zasnovani na eksploataciji najnižijih ljudskih poriva, počev od srebroljublja (koje je glavni farmerski motiv) zaključno sa pornografijom. Stvari su tako organizovane i usmerene da bi se i Franja Asiški, imenjak novog pape, posle nekoliko dana provedenih na Farmi pretvorio u džibera sa Ibarske magistrale. Koji je, ujedno, i glavni junak ove kolumne.
.......Očigledno ponosan na svoje podvige, raspričao ti se Era (koji i inače slovi za žestokog švalera) o svojoj dugogodišnjoj emotivnoj vezi sa petnaestogodišnjom devojčicom, učenicom osmog razreda, koja je (veza) cvetala kada je Era imao pedeset i tri godine, ako se ne varam. Gnusno! "

http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/zivotinjska_farma.881.html?news_id=257866

"Crkva je previše čuvala pedofila

Sociolog Ratko Božović ocenjuje da slučaj Pahomije, zapravo, ukazuje na „defekt institucija“, i crkvenih i državnih, koje „nisu htele da se ta stvar reši“.
- Zato sada imamo ponavljanje iste situacije. Svi su hteli da prođe vreme da se uljuljka pleme. Imamo veliko umeće napredovanja u nazadovanju - kaže Božović, dodajući da je ovo paradigma naše situacije, te da smo skloni zaboravljanju."

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/373763/Crkva-je-previse-cuvala-pedofila-SPC-mora-da-posalje-Pahomija-u-penzijuŠta reći, sem da smo usred intelektualne septičke jame, koju "prosvetiteljski akademizam" podjednako puni kao i "crkveni duhovni velikodostojnici" ( činjenjem i nečinjenjem ) svih konfesija ! Može se slobodno reći , kakva elita i njen prosvetiteljski rad , takva i svetina sa svojom duhovnošću !
I dok jedan "narodni umetnik" otvoreno zagovara pedofiliju preplivavajući more septičkesrpštine , dotle drugi mantijaš sve to upražnjava decenijama u duhovnim dverima septičkosrbizma ---- i nikom ništa !
Važno je da se ono naše "srce srpštine" , doduše poraženo i poniženo od rvata , vratilo na svoje mesto - sad kosovo može biti mirno kao ravna bačka ; sve dok NATO ne počne izpočetka da nam menja geografiju . Mada čisto sumnjam , jerbo sad nešto da bace neku bombu "krmačerinu " na ovaj septički srbostan , razletela bi se ta masa po celom svetu , pa niko to da spere za vjek vjekova.

Pošalji "PROLAZI VREME , ULJULJKAVA SE PLEME" na Facebook Pošalji "PROLAZI VREME , ULJULJKAVA SE PLEME" na Google Pošalji "PROLAZI VREME , ULJULJKAVA SE PLEME" na My Yahoo! Pošalji "PROLAZI VREME , ULJULJKAVA SE PLEME" na Live Pošalji "PROLAZI VREME , ULJULJKAVA SE PLEME" na MySpace Pošalji "PROLAZI VREME , ULJULJKAVA SE PLEME" na Twitter Pošalji "PROLAZI VREME , ULJULJKAVA SE PLEME" na Digg Pošalji "PROLAZI VREME , ULJULJKAVA SE PLEME" na del.icio.us

Ažurirano 25.03.2013. u 15:42, autor: 123loncar

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
 1. gost 198065 (avatar)
  Ima manastir u selu. U njemu je Pop. Ne znam mu čin, ovde ga svi zovu popom. To je star manastir, fruškogorski. Osnovan tamo negde od arsenija.

  Do pre nekih, recimo, deset godina; manastir je propadao. Bila sam u njemu, videla svojim očima. Da nisam znala da je manastir, rekla bi da u njemu drže koze i ovce. Ikone po zidovima crnele su se od pogani.

  Onda je došao Pop.

  Pop nije hodočasnik, ni asketa. Javno živi sa svojom svastikom. Upućeniji u crkvena dešavanja rekli su mi da nikad i nije završio bogosloviju, i da je jedva pismen. Pop ide opštinom sa krstom na zlatnoj kajli i vozi džip. Hoću reći, ne vozi ga.

  Ima svog vozača.

  Danas, nakon deset godina otkako je došao, manastir se ne može prepoznati. Kompletno je adaptiran. Sve su ikone restaurirane. Konak pri manastiru je podignut nanovo iz temelja, takoreći. Danas, to je jedno zdanje vredno respekta, i respektovano; bogato, novo, napredno, blistavo.

  Pop ga je podigao iz mrtvih. Sad mi dođe smešno, što rekoh - [I]digao iz mrtvih;[/I] i smešno bi bilo svakom ko zna o čemu se radi. :mrgreen: Jer, način koji je Pop iznašao da podigne iz mrtvih manastir, jeste vračanje.

  Pop je baba vanga ukrštena s kleopatrom. Dvorište manastira, i svi prilazni putevi svakodnevno su zakrčeni kolima s tablicama iz najudaljenijih delova države i inostranstva. Svako malo desi se da me neki dozlaboga blatnjav auto sa CG tablicama zaustavi i upita me kako da dođu do manastira. I Popa.

  Nek mi oprosti bog kojem se Pop klanja, ali par puta sam bila u ozbiljnom iskušenju da ih uputim na skroz drugi kraj. Onda sam se otreznila, shvatajući da nije te ljude iz vranja i CG potero hir u vojvodinu; tako da im - što bi moje lale rekle - dupe vidi puta. Već su se uhvatili nepoznatog, tuđinskog druma štono ih muka goni i jer joj išću leka. Budale su koje će žive odrati od ono ušteđenih i pozajmljenih evra; ali su nesretne budale; i ja im kažem gde da skrenu da bi stigli do manastrira i Popa.

  E sad.

  Nije stvar u tome što Pop nije veštac. Kamo lepe sreće da veštac [I]jeste;[/I] jer bi, ko zna, nekom možda i stvarno znao pomoć. Ovde se uopšte ne govori o tome da li Pop ume da vrača i skida čini; zato što - naravno - ne ume.

  Radi se o sledećem, da je to Pop kojeg je crkva postavila u manastir, i koji u njemu živi i radi i postupa sa znanjem i odobrenjem crkvenih vlasti. Nije Pop s kuburom oteo manastir od crkve da u njemu drži crne mise. Ili koji je god ortodoxni ekvivalent crnoj misi. Znaš? Novcem od svojih vrački i skidanja strava obnovio je manastir koji mu je na pravdi boga poveren od crkve. I zvanične crkvene vlasti, koje su ga tamo postavile, tolerišu njegove vračke zato što vračke hrane manastir. Ne postoji način da me ubedi da je Pop u stanju razviti kompletan šoubiznis koji je poznat širom regiona a da za to zvanična crkva [I]ne zna.[/I]


  Davno beše da sam čitala bibliju, al ko da mi se javlja da tamo negde piše da je vračanje greh. Ako je tako, koliko je grešan pop koji vrača? Posred manastira?

  Ja ne bi imala ništa protiv Popa da nije crkve koja stoji iza njega. I vračare su živi ljudi, a neke od njih možda čak i znaju šta rade. Ne radi se čak ni o tome da Pop uopšte - a kao što rekoh - nije nikakav veštac ni prorok; i zapravo samo masno laže nesretnike koji mu dođu po pomoć jer ih je go očaj naterao.

  Radi se [I]samo[/I] o zvaničnoj crkvi koja dozvoljava vračanje unutar svojih zidova, od strane pripadnika svojih redova; i u cilju mlaćenja para.

  Samo (?) o tome.
 2. hakim bej (avatar)
  Makijavelizam je postao domaci princip merenja vrednosti i vrlina.
  Odavno smo kao region i kao narod pusteni niz vodu, stihiji.
  Od tada se po istom receptu kvarimo, a sada smo se, dizvinete, i usmrdeli.
  Doslo je vreme kada smo prestali da prepoznajemo ocigledno. I to samo zato sto se vodimo omiljenom domacom "valjda nece".
  Nauceni smo da progledavamo kroz prste najvecem zlu, ako ono stoji u sluzbi opsteg boljitka.
  Boljitka je sve manje, zlo je sve vece, a mi sve vreme gledamo kroz prste.
  Nesposobni smo da shvatimo da ne postoji cilj, nego samo put.
  Nema cilja. Put je cilj. Taj put koji uz izgovore o cilju prljamo.
 3. sirijus49 (avatar)

  No coment!
 4. 123loncar (avatar)
  Sirijuse , skrati to životati.....uzmi olovku i skrati...to skraćivanje biće bezbolno i uspešno na opšte zadovljstvo svih ... a sve ti ovo govorim, jer branioci toga skratiće ga u krvi , pljačkanju i ubijanju - sopstvenim đavolskim ništavilom...preživelima biće dosta velika i senka , trule kruške....
 5. hakim bej (avatar)
  Evo, ja sam skratio.
  Jel dovoljno?  Najveca tacka je pink televizija,
  zatim studio u kosutnjaku,
  pa farma u barajevu, tacka predstavlja ekremove naocare
  mup u dvajesdevetom i komunalni u tridesetom,
  republicki zavodi za gubljenje naseg vremena
  svi gradonacelnikovi soferi kasnije vozaci
  pasnjak prve klase na cuburi, potpuno i vojno oslobodjen od zlih aflatoksiranih krava
  opstinska poreska uprava sa svakodnevnim licitacijama zaplenjene imovine
  koncert grupe keba mladja i piloti
  kladionice rupe i banke na putevima
  blokada zivota zbog proslave kizine smrti
  jelko janez sa svojim procentom jer je srpski stvaarno maali
  udruzenja neradnika svih nacija srbije koje su primile mito i pravilno glasale
  ...
  svi ostali su na nivou statisticke greske.
  Ažurirano 27.03.2013. u 13:48, autor: hakim bej
 6. 123loncar (avatar)
 7. 123loncar (avatar)
  "Komisija za istragu ubistava novinara daće, po svemu sudeći, dokumentaciju o slučaju novinarke Dade Vujasinović Kriminalističkom institutu u Visbadenu na superveštačenje............Komisija se suočila sa dva gledišta o slučaju ubistva Dade Vujasinović. Jedno ima policija, koja ocenjuje da je u pitanju samoubistvo i slučaj smatra rešenim, i drugo, republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac, koja ga još drži otvorenim. U takvoj situaciji traženje „trećeg mišljenja“ Komisija je videla kao realan izlaz."

  http://www.danas.rs/danasrs/hronika/slucaj_dade_vujasinovic_u_visbadenu.3.html?news_id=258207

  Nerešena ubistva u ovoj državi , od vremena dolaska na vlast "miloševićske klike" , služe za disciplinovanje i zastrašivanje građanstva . Cifra je inpozantna ; beleži gotovo preko osamsto žrtava ! Dada je samo jedan od slučajeva, koji je bio trn u oko politčkim kriminalacima i ratno zločinačkoj družinini sa ove i one strane Drine. Na današnji dan , na vlasti su politički sledbenici u "novom ruhu " , tih ratno zločinačko profiterskih političkih udruga . Svaka tvrdnja , da će istina o ovom i svim drugim zločinima da ugleda svetlost dana , uobičajena je manipulacija kojom se služe svi političari od "peto oktobarske revolucije u belim rukavicama " do današnjih dana ! A tvrdnja da će ova politčka klika u " novom ruhu " , da obelodani svoja zlodelateljstva , ne samo da je manipulacija već je manje više i duhovni zločin ! Nama je malo bilo veštačenje u vezi streljanja ( klasičnog pogubljenja ) gardista ! I tad je išla zvanična istraga ovlašćenih , kao i kolektivno institucionalno klevetanje , omalovažavanje i nipodištavanje žrtava i članova njihove familije ! Veštačenje je ustanovilo postojenje neimenovanog strljačkog voda , i posle toga ništa - mirna bačka ! Po istom scenariju izvedena su sva ubistva , i sve istrage - i opet mirna bačka .
  Čovek treba toliko sebe da mrzi i nepoštuje, da poveruje u dobre namere svake vlasti u ovoj državi , koja baštini metode karađorđevića još od vremena ubijanja apisovaca i njihove crne ruke !
  Dakle , takozvana politička ubijanja ovde su tabu tema i vladalačko uspešno sredstvo ; sredstvo koje je samo u XX veku ,likvidiralo preko sto hiljada nevinih ljudi ( koji i dan danas leže, širom srbije čak i po masovnim grobnicama - bez odgovora zažto , kako , ko ) , a da nijedna vlast nije htala da otvori arhive i saopšti istinu o tim zločinima .
  Poštovani , ni Savle nije ostavio otvorene arhive o svom zlodelateljstvu ; pa tako neće ni ovaj Pavle u liku Vučića, Dačića , Nikolića , Tadića ili bilo kog od njih i njihovih !
 8. 123loncar (avatar)
  " Nekadašnjem šefu kabineta premijera Zorana Đinđića Nemanji Kolesaru određeno je zadržavanje do 48 sati pošto je danas saslušan kao osumnjičeni u Tužilaštvu za organizovani kriminal povodom privatizacije Sartida."

  http://www.pressonline.rs/info/hronika/267498/nemanji-kolesaru-odredjeno-zadrzavanje.html

  Sve ovo ( kao i predhodno istraživanje ) , bacanje je prašine u oči svetskoj javnosti i otvoreno ruganje opljačkanom stanovništvu ! Čovek treba da bude blesav pa da poveruje u ovako nešto ! Naime , železaru nije prodao jedan čovek i napunio džepove ! Tu je čitava ekipa ( ministri , sudije , predsednik skupštine ad železare , predsednik upravnog odbora sa članovima , generalni direktor i izvršni direktor za pravne i opšte poslove železare --- sa klikom ; ali sve su to patriote lojalne svakoj vlasti ). I prošli put smo bili sluđivani sa Kolesarom i Janjuševićem - ako me pamćenje ne vara ; a gospoda koja je odradila ovaj posao i nepominje se i dan danas stižu matrijalne državne zahvalnice i dobra državna uhlebljenja ! Sve je to "trla baba lan " .
 9. hakim bej (avatar)
  Neresena ubistva je naredila stara vlast, a svaka nova vlast ne zeli da se bilo sta resi.
  Ko je gori? Ubica ili onaj ko ubistva prikriva?
  Mozda se ubice nikada nisu ni pomerile iz svojih fotelja?
  Bice da su promene privid, stvarnih promena nije bilo. Bar ne na bolje.
 10. gost 198065 (avatar)
  Kad me pitaju, kažem da sam - onomad u oktobru - očekivala rumunsko rešenje. Bila sam ubeđena da će doći dotle, zato što nisam videla nijedan racionalan ni plodonosan a drugačiji način na koji bi se ta stvar izvela.

  Još uvek mislim tako.

  Imala sam mnoge pogrešne predstave u životu. S godinama, i iskustvom, većina njih se kristalisala i razotkrila svoje obmane i iluzije. Kad se tiče ove države, verujem da je očekivanje koje sam imala spram oktobra poslednja obmana koju sam progutala - odnosno, poslednja koju mi je ona, država, uspela prodati.

  Nakon oktobra, ja više ne verujem nijednoj reči, nijednom programu, nijednoj stranci. Ima preko deset godina kako ne verujem bukvalno ničemu i nikome.

  Ne postoji tako nešto kao što je mirna, a uspešna revolucija. Sama ideja prevrata u disproporciji je sa izrazom: mirno. I one revolucije koje se u historiji raučunaju u mirne, zapravo nisu bile - ili nisu bile revolucije. Ne zapravo. Jer, dokle god smo u mogućnosti da pregovaramo i beskonfliktno rešavamo, to je samo diplomatija. Kad dođe do revolucije, onda je jedini efikasni način preki sud, zid i streljački vod.

  Ako revolucija dozvoli da do zida ne dođe, to samo znači da je ili potkupljena, ili blesava.
  I nije revolucija.
 11. 123loncar (avatar)
  Kad je reč o ubijanjima zarad osvajanja , preuzimanja ili pak očuvanja vlasti, koja se zahvaljujući načinu na koji je uspostavljena i sredstvima kojima se održava uvek izmeće u nepravdu, bezčašće, zločin, teror i tiraniju ; dakle , zbog ovog poslednejeg , koje je kobno za ljude i njihove slobode, ja nisam za to da se istim sredstvima , metodama i načinima građani oslobađaju od takve vlasti i takvih vladalaca . Jednostavno ubijanje ne oslobađa ! Stoga likvidacije i streljanja koja su izveli karađorđrvići , komunisti , pa i poslednji socijaldemokratski političari nisu ništa dobrog doneli građanstvu . Oktobar ništa nije doneo , jer je sam po sebi bio velika porodična prevara ( kako u političkom , tako u vladarskom pa i genetskom smislu ) ! Ljudi koji su vodili oktobarske događaje u direktnom su krvnom , političkom , vladarskom pa i duhovnom srodstvu , sa onima koji su u XX veku izvršili sve likvidacije i masovna streljanja na ovim prostorima ! Poslednja garnitura , koju je na scenu vaskrsao Tadić , dokazuje ove tvrdnje ( naročito njihova ljubljenja , grljenja , druženja , zajedničke večerinke i letovanja - to belodano potvrđuju ; oni su to nazvali : politika nemogućeg ) .
  Kao što je svima poznato, taj dvadeseti vek koban je za ljudskost i njene časti na našim prostorima. Stoga nikad i nikad , ovo stanovništvo neće saznati ništa o zločinima ( pljačkanjima , likvidacijama i streljanjima ) sa kojima se osvojila i čuvala vlast u našoj državi . Dakle, svi na vlasti , kako njihovi preci tako i njihovi potomci imaju takvu strategiju zadobijanja i očuvanja vlasti , koja je utemeljena na politici nemogućeg saznavanja istine o bilo čemu pa i o delima/zlodelima vladalaca .
  Za mene , patriotizam počiva na ljubavi prema sebi samome , pa se širir preko potomstva na ukućane , familiju , komšije , sugrađane , zajednicu -- ljudski rod ! Sve ostalo , zajedno sa delenjem prosijacima ispred crkve na jutrenju je bedna , ništačka manipulacija ! A ta ljubav prema sebi samome , časna je i čovečna ako samo ljubi istine ! Onda je i čovečna prema svima ! Onda će se samo sa istinama starati o potomstvu, ukućanima, familiji , komšijama , sugrađanima , ljudima i njihovoj zajednici .
  Dakle, onaj ko nevoli komšijsku decu i decu u opšte - taj ne voli ni svoju decu ; taj ne voli sama sebe ! Sva ljudskost i njena časta sa svom svojom previčnosšću stane u toj ljubavi . Ako nema nje , onda nema ni ljudskog života.
  Naši vladari stoga nastoje da nas otuđe od naše prirode i nas samih . Kad god su to uspeli , krvavo smo orgijali i klali se zbog ovoga ili onoga ; za ovo ili ono ; protivu ovoga ili onoga ---- i sve što smo bivali krvaviji i zverskiji , njima je bilo sve bolje i bolje.
  A veliki dokaz toga je Tomislav NIkolić ; mada se to vidi i na svim političarima 8 kako pozicionim , tako i opozicionim ) ! U našim životima sve što je nama bivalo gore i gore , njemu , njegovoj familiji bivalo je sve bolje i bolje !
  Dakle , mi potrebujemo prosvetitelje , ljubav prema istini i njenu duhovnost , časne sudije i još časnije žandare ! A ovi prvi ovde ne žive ; ubijaju ih u zametku ! I baš zbog toga , što su težili prosvetiteljskoj istini poubijani su nemilice ! Tome je težila na svoj način i ova GOSPOĐA ! Zato je istina o zločinu nad njom i nad mnogima sahranjena sa njima !
 12. 123loncar (avatar)
  Komentar na komentar u stupcu :
  Sabirni centar ---- http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/sabirni_centar.893.html?news_id=257818

  puz golac | 23/03/2013 19:23

  "Kakvi smo mi takva nam i vlast.!  Neznam kakvi ste "vi" poštovani puz , ali kakva je u kontinuirana vlast ništaka , to bogami predobro znam . Pa ako su oni od vas ovakvi kakvi su, kakvi ste tek vi koji ste za njih - jer oni proistekoše iz vas ?
  Pa ako ste vi njih zavrednovali , jer proističu iz vas ; pitam se čime sam vas sve to ja zaslužio ; vas , vašu i njihovu milost , da me zajedno zapadnete - u ovom jednom jedinom i jadnom životu . kojim se vučem kroz bezdno ništačko !
  Ažurirano 01.04.2013. u 17:50, autor: 123loncar
 13. 123loncar (avatar)
  Niko ne zna da upali visoku peć

  "Željko Veselinović upozorava da Železara Smederevo nema stručnjake koji, posle devet meseci pauze, mogu da pokrenu rad visoke peći."Nije tajna da u Železari više ne postoje stručnjaci tako da trenutna garnitura menadžera ima problem kako da pokrene visoku peć"."

  http://www.mondo.rs/s282720/Info/Ekonomija/Zelezara-_Niko_ne_zna_da_upali_visoku_pec.html

  Nije čudno što železara nema stručnjaka. Još u slobistička vremena profesor Čolić je otpočeo sa staljinističkom čistkom pametnih, stručnih ljudi od ličnog integriteta; a dovodio srpski 4N menadžment iz sopstvene produkcije i SPS radionice! Taj mega kadar, sa visokim karakternim svojstvima (nezajažljivost; nevaspitanost; neznanje i neljudskost) rasprostranili su ameri do funkcionalnog ništavila- čak je i sindikat zaposednut tim i takvim 4M sisndikalistima. Konačno, cela srbija je u rukama mega menadžmenta 4N! Zašto da ne , pa i predsednik nam je iz te obrazovne radionice (beogradsko odelenje)!

  Ažurirano 02.04.2013. u 15:00, autor: 123loncar
 14. 123loncar (avatar)
  "Inspekcija: Propusti u školi koja je organizovala izlet na "ringišipl strave" u Sokobanji"

  http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/375451/Inspekcija-Propusti-u-skoli-koja-je-organizovala-izlet-na-ringisipl-strave-u-Sokobanji

  Selektivizam, naročito državni selektivizam zasnovan na manipulativnom neznanju, pohlepi i sili vlasti, može ovako nešto inspekcijski da proizvede. Hoću da kažem, da ovakvo izveštavanje i ovakve inspekcijske aktivnosti, navode građanina na zaključak, da poštovanjem organizacionih normativnih formi, izbegla bi se ova tragedija. Dakle, da je u planu aktivnosti đaka u prirodi bila uvršćena vožnja ringišpilom, izbegao bi se normativni propust škole pa i tragedija ? A to što su šarlatani megatrendovski, izgradili uređaj ( a njihovi školski drugari dozvolili mu rad ), koji podleže posebnim projektnim i bezbedonosnim propisima ; to što vlasnik nema projekt izgradnje sa projekto konstrukcionom i tehnološkom dokumentacijom za uređaj, pa nije nije ni verifikovan (a sigurno nema nu upotrebnu dozvolu od ovlašćenog instituta ; pa mu takvom opštinska uprava dozvolila delovanje i zgrtanje love od dece); to što republički inspektorat za zaštitu nije ni izdao odobrenje za rad ( a ako je izdao, izdao je bez tehnički ispravne dokumentacije ili bez ekspertskog pregleta i provere izdržljivosti na opterećenje - koja se na takvim uređajima vrši najmanje dva puta godišnje ) - dakle, sve to i još mnogo štošta nema veze ! Sramota i uvreda za zdrav razum !

  "Nervoza među onima koji su potencijalni izvršioci"

  Pazite šta pišete : "već se oseća nervoza među onima koji su potencijalni počinioci, koji su učestvovali u nekim drugim zločinima" - dakle ako zante ko je nervozan , onda znate i ko je potencijalni počinioc u ovim i drugim zločinima ! A ako prikrivate njihova imena od pravde , onda ste saučesnici !
  Zašto vas upozoravam ? Zato što ovi zločini i još njih nekoliko stotina , determinišu budućnost svih nas , pa i vašu ! Imajte na umu da svakome njegovo zlo duva zavrat ! Pa ako ste ovo napisali zbog senzacionalizma i profita , onda ste manipulatori - opaki ! A manipulativno zlo opako je za sve pa i za svog tvorca . Znajući to , Dada je jurila istunu , zbog toga je i postala žrtva manipulatora , ništaka i neljudi !
  Ažurirano 03.04.2013. u 15:23, autor: 123loncar
 15. gost 198065 (avatar)
  Mi potrebujemo ljude koji će kriminalce stavit iza rešetaka za dugo vremena, konfiskovat njiove kiparske račune, vratit novac u zemlju, oduzet imovinu koja je zadobijena klanjem muslimana i proterivanjem katolika svepravdajućim otaDŽbinskim ratom, debelo opravdat svaku privatizaciju izveštajima svetskih revizorskih kuća koji ih podupiru - ako ih podupiru - zato što naše prave izveštaje kako je kojoj partiji podobno...

  Jednom rečju, mi trebamo kardinalan rez, isti koji smo trebali pre deset godina. U ovoj zemlji, i ovom društvu, koji pa znaš efikasan osim kardinalnog?

  Ja teško da vidim efikasan uopšte. Obraduj me.
 16. hakim bej (avatar)
  Da bi neko stavio kriminalca iza resetaka, potrebno je da je on od tih kriminalaca jaci.
  Ili makar ludji.

  A takvim se tesko upravlja.

  Kriminalci su dospeli na vrh lanca ishrane.
  Ustvari, oduvek su oni tu, samo su nekada imali kodeks cast i meru.
  Nisu uvek bili zveri.
 17. 123loncar (avatar)
  " POLITIČKI RAZBOJNICI - KRIMINALCI - ZLOČINCI "


  Carstvo u kome živimo !

  Svako carstvo menja se , kad se promene ljudi !

  Dakle : " Da bi neko stavio kriminalca iza resetaka, potrebno je da je on od tih kriminalaca jaci.
  Ili makar ludji." -- ovo gledamo ceo XX vek i manje više na istom smo . Oću reći , bilo je jačih i ludjih ( ubijali su sve pred sobom - čak i golu sirotinju , za koju se navodno bore ) , pa evo na istom smo ; a kriminalci i zločinci su se integrisali . Dakle , carstva se tako ne menjaju !

  Onda ostaje da se svak od nas promeni ! Da vaskrsne ! Idu dani Vaskršnji - vaskrsnimo i promenimo carstvo sa našom p0romenom .
  Ovako, kako stvari stoje , bez promene carstva , oće reći bez promene nas samih , ispada da je naš psihološki profil duboko krominalizovan i čeka svojih pet minuta da se eksponira i zgrabi deo vlasti u razbojničkom carstvu .
  Ova činjenica , kriminalizovana duša , sve revojucije koje su izveli golaći pojela je i izokrenula u još veće razbojničko carstvo . Treba biti pošten prema sebi i drugima , pa to priznati !
  Dakle, ako tu našu bednu kriminalizovanu dušu prosvetlimo , promenićemo u nama duhovno carstvo a sa njim nastaće zemaljsko carstvo čovečnih - a izčileće carstvo zlotvora . Sve ostalo je sjaši kurta da uzjaše murta - a možemo i zajedno dok konj ne lipše !
 18. gost 198065 (avatar)
  OK.

  Znači, trebamo kriminalce s kodexom. Pa, neka ih trebamo.

  Ako ima neki (kodex) znači da je funkcionalan. Teško da možemo tražiti bilo šta više osim funkcionalnosti. To je najviše koliko se smemo usuditi da tražimo od bilo koga, uopšte. Jer je društvo ustrojeno kao košnica, i disfunkcija se uvek eliminiše. Pa imaš sitne lopove i lokalne političare koje pojede mrak zato što ničemu nisu služili. I imaš arkana koji je služio određeno vreme. I bio na životu dokle je god bio od upotrebe. I imaš one nesretne kariće, koji su bili tolerisani dokle se god nisu uVatili fantaziranja, kao što je politička vlast. Vlast toleriše šta god, osim ataka na vlast.

  Vlast, trenutna, današnja, ovdašnja, nema nikakav kodex. Nije ga imala ona pre, nema je ova danas, i neće je imati bilo koja dođe kasnije - ukoliko nas pre toga ne dostigne ledeno doba koje rusi najavljuju. Ja nemam problem s funkcionalnim kodexom, zato što verujem da nikakav drukčiji i ne postoji.

  Pitanje nije ko ga ima, već kakav je. Kodex.


  Srednjevekovni vitez u današnje bi vreme bio drumski razbojnik i/ili francuski legionar u najboljem slučaju; a u najgorem narko-bos. Vitezi su heroji zato što ih posmatramo sa istorijske distance koja je obično idealistička i iluzorna. Nije stvar u tome ko je vitez, već kakav princip njime rukovodi, a rukovodi mu onakav koji je trenutno društvo postavilo ko imperativ. Pa to može biti društvo koje je ko imperativ postavilo da njini kriminalci trebaju imati meru, i znati za čast i obraz; i imaš društva koja su rekla da nije važno.

  Uvek su kriminalci. Nema poštenog prevrata, zato što je "prevrat" u disproporciji sa "poštenjem". Zato što kraljoubice nikad nisu ništa osim kriminalaca..

  Sve su ostalo finese.

  Kriminal je postulat, a društvo često sledi kretene koji su dovoljno vešti u govoru tela i efikasnoj oratorici. Tako da je ceo kontext kriminala sasma diskutabilan. Ali, čak i da se razumemo po pitanju kriminalca - a [I]razumemo se, i razumem te bolje nego mnoge ili čak i većinu s kojima sam ikada progovorila[/I]; sama odrednica nije nužno zlo, zato što postoji velika mogućnost da je neizbežna.

  Kako god postaviš tu stvar, kriminalac ima veća muda nego mnogi od nas. I na svakog se đavla usudi.

  To nisam ja izmislila. :mrgreen:
 19. gost 198065 (avatar)
  OK.

  Znači, trebamo kriminalce s kodexom. Pa, neka ih trebamo.

  Ako ima neki (kodex) znači da je funkcionalan. Teško da možemo tražiti bilo šta više osim funkcionalnosti. To je najviše koliko se smemo usuditi da tražimo od bilo koga, uopšte. Jer je društvo ustrojeno kao košnica, i disfunkcija se uvek eliminiše. Pa imaš sitne lopove i lokalne političare koje pojede mrak zato što ničemu nisu služili. I imaš arkana koji je služio određeno vreme. I bio na životu dokle je god bio od upotrebe. I imaš one nesretne kariće, koji su bili tolerisani dokle se god nisu uVatili fantaziranja, kao što je politička vlast. Vlast toleriše šta god, osim ataka na vlast.

  Vlast, trenutna, današnja, ovdašnja, nema nikakav kodex. Nije ga imala ona pre, nema je ova danas, i neće je imati bilo koja dođe kasnije - ukoliko nas pre toga ne dostigne ledeno doba koje rusi najavljuju. Ja nemam problem s funkcionalnim kodexom, zato što verujem da nikakav drukčiji i ne postoji.

  Pitanje nije ko ga ima, već kakav je. Kodex.


  Srednjevekovni vitez u današnje bi vreme bio drumski razbojnik i/ili francuski legionar u najboljem slučaju; a u najgorem narko-bos. Vitezi su heroji zato što ih posmatramo sa istorijske distance koja je obično idealistička i iluzorna. Nije stvar u tome ko je vitez, već kakav princip njime rukovodi, a rukovodi mu onakav koji je trenutno društvo postavilo ko imperativ. Pa to može biti društvo koje je ko imperativ postavilo da njini kriminalci trebaju imati meru, i znati za čast i obraz; i imaš društva koja su rekla da nije važno.

  Uvek su kriminalci. Nema poštenog prevrata, zato što je "prevrat" u disproporciji sa "poštenjem". Zato što kraljoubice nikad nisu ništa osim kriminalaca..

  Sve su ostalo finese.

  Kriminal je postulat, a društvo često sledi kretene koji su dovoljno vešti u govoru tela i efikasnoj oratorici. Tako da je ceo kontext kriminala sasma diskutabilan. Ali, čak i da se razumemo po pitanju kriminalca - a [I]razumemo se, i razumem te bolje nego mnoge ili čak i većinu s kojima sam ikada progovorila[/I]; sama odrednica nije nužno zlo, zato što postoji velika mogućnost da je neizbežna.

  Kako god postaviš tu stvar, kriminalac ima veća muda nego mnogi od nas. I na svakog se đavla usudi.

  To nisam ja izmislila. :mrgreen:
 20. gost 198065 (avatar)
  E, ebi ga. Izvinjavam se. Obriši šta hoćeš.
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja