Strpljenje i odluka - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Demijurg

Strpljenje i odluka

Oceni ovaj blog
Jedan čovek od devedeset dve godine, mali, dobrodržeći i ponosan, koji je svakog jutra bio kompletno obučen, sa kosom moderno nameštenom, i savršeno obrijan, iako je skoro slep, danas se doselio u starački dom. Njegova 70-godišnja supruga nedavno je umrla, zbog čega je bilo neophodno da se preseli u dom.

Posle mnogo sati strpljivog čekanja u holu doma, ugodno se nasmešio kada su mu rekli da je njegova soba spremna. Dok je upravljao svojom šetalicom ka liftu, opisali su mu njegovu malu sobu, uključujući i roletne koje su bile na prozoru.

“Sviđa mi se”, rekao je sa entuzijazmom osmogodišnjaka kome su upravo pokazali novo štene.

“Gospodine, još niste videli sobu. Sačekajte još malo.”

“To nema nikakve veze”, rekao je. “Sreća je nešto o čemu odlučujete unapred. Da li će mi se dopasti soba ne zavisi od toga kako je raspoređen nameštaj, već kako ja raspoređujem svoje misli. Već sam odlučio da mi se dopada. To je odluka koju donosim svakog jutra kada se probudim. Ja imam izbor: mogu da provedem dan u krevetu brojeći teškoće koje imam sa delovima tela koji više ne rade, ali mogu da ustanem iz kreveta srećan zbog onih koji još uvek rade. Svaki dan je poklon, i dok su mi oči otvorene misliću na novi dan i na sve srećne uspomene koje sam odložio. Bar za ovo doba svog života.”

Pošalji "Strpljenje i odluka" na Facebook Pošalji "Strpljenje i odluka" na Google Pošalji "Strpljenje i odluka" na My Yahoo! Pošalji "Strpljenje i odluka" na Live Pošalji "Strpljenje i odluka" na MySpace Pošalji "Strpljenje i odluka" na Twitter Pošalji "Strpljenje i odluka" na Digg Pošalji "Strpljenje i odluka" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. LJILJA MMM (avatar)
    Lepo je doći do tog perioda i tako misliti......a do tada, borba
  2. hakim bej (avatar)
    “Sreća je nešto o čemu odlučujete unapred. Da li će mi se dopasti soba ne zavisi od toga kako je raspoređen nameštaj, već kako ja raspoređujem svoje misli. Već sam odlučio da mi se dopada. To je odluka koju donosim svakog jutra kada se probudim. Ja imam izbor: mogu da provedem dan u krevetu brojeći teškoće koje imam sa delovima tela koji više ne rade, ali mogu da ustanem iz kreveta srećan zbog onih koji još uvek rade. Svaki dan je poklon, i dok su mi oči otvorene misliću na novi dan i na sve srećne uspomene koje sam odložio.”