za laku noc - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

adem_ks

za laku noc

Oceni ovaj blog
sedi starac ispred kafane i drzi pice u ruci... da nije nekog trzaja ruke dok tera napasne muve sa lica, ili dok prinosi casu da srkne gutljaj, ljudi bi pomislili da spava. a bio je budan...izuzetno budan, jer je iz kafane dopirao da njega razgovor gostiju koji su raspravljali o dogadjaju... u njihovoj sumi pojavila jedna potpuno bela licica, a kao sto znamo ko je ulovi ispunice mu se zelja. neki su sumnjali u te gluposti, neki su govorili da se to desilo nekolicini mestana... i razgovor je tekao... nije hteo da se umesa, neka svako sam dodje do svog misljenja, on je znao istinu.
a bilo je tako davno.... ista kafana a on puno mladji, doduse ne i previse mlad, ali mladji. vecinu vremena je provodio bas u ovoj kafani, bio je neozenjen, a vreme mu je proslo, tako su barem govorili drugi. ako bi bio kuci morao bi slusati nagovaranje roditelja da se zeni, a to nije niposto hteo, ne da se zeni, vec da slusa ta moljakanja, zapovesti... pa on bi se sutra ozenio, samo kada bi nasao srodnu dusu.
i tako jednog dana jedan od seljana odnese vest da je u sumi vidjena ta bela lisica. a on iako je znao da su to budalastine, odluci da krene u lov sa jos nekolicinom drugova, dok su se oni koji su ostali u kafani podsmevali grupi.
lov se oduzio, od lisice nigde ni traga, ali on je odlucio da je ulovi, tako da kada je drustvo resilo da je vec kasno, pocinje da se smrkava, on se nije vratio sa njima, nastavio je sam da seta po sumi, drzeci se kraja gde je vidljivost ipak jos pruzala kakvu takvu mogucnost da je vidi ako se slucajno pojavi.
i tada je zacuo neki glas koji je dozivao u pomoc. brzo je izasao iz sume i posao prema glasu... kada je prisao video je neku devojku koja je pala sa konja i uganula nogu. morao ju je nositi do susednog sela gde je zivela sa roditeljima, bila je jedinica, lepuskasta i veoma simpaticna....
dok je tako razisljao o proslosti, jedna grupa mladica je izasla iz kafane u potrazi za lisicom. poluzatvorenih ociju ih je pratio i razmisljao sta li je njihova zelja???? kome li ce se ispuniti zelja???
[B]njemu je ta bela lisica ispunila zelju[/B]

Pošalji "za laku noc" na Facebook Pošalji "za laku noc" na Google Pošalji "za laku noc" na My Yahoo! Pošalji "za laku noc" na Live Pošalji "za laku noc" na MySpace Pošalji "za laku noc" na Twitter Pošalji "za laku noc" na Digg Pošalji "za laku noc" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. faraonn (avatar)
    ...tako me zalosti vrijeme koje je proslo a nijesam dosao do ovog texta.
    Istine me ne interesuju , mene interesuju legende i njihove pojedinacne neispunjenosti . Vidim da si kao devis zamisljen i kao dervis nezainteresovan, ne iz mudrosti do li iz taktike koja je iz dalekih vremena ...lijepo je naici na ovakva sanjarenja ali nije lijepo ne docekati i ispunjenja .
    srdacan pozdrav ,
    Faraonn