Sa mnom je lako - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

lunalu1

Sa mnom je lako

Oceni ovaj blog
Nisam bogata toliko da imam snage da ubeđujem ljude da nisu u pravu kada gledaju samo sebe. Nemam ni toliko zivaca da objašnjavam sebe onima koji nemaju uši da čuju i tiše stvari od mog srca. Nemam baš ništa čime bih mogla da se pohvalim ovako javno a da i vama to služi na priznanje što me znate i poznajete. Ili samo čitate.

Moje cvijeće ne raste u saksijama na mom prozoru, ni u mojoj bašti već u mojoj duši. U raznim kutovima iste možete pronaći one rijetke vrste starog cvijeća i neke nove sadnice. I uvijek ću vam dati rasad, s nadom da ćete i vi cvjetati i da će i vaše duše biti sigurno sklonište, oaza mira svima onima koji požele u istu da se sakriju.

Nemam ni metre na kvadrat, ni kvadratne metre ograđenog prostora, onog životnog da bih vas u isti pozvala i častila svim i svačim. Imam samo sve livade ovog svijeta i sva brda i doline koje će nas primiti čak iako ste iznenadni gosti. Prostranstvo je moj dom. Neograničen i beskonačan. Jer jedino tako mogu živjeti. Bez lanca, lokota i vezice ključeva kako bih sačuvala sve što imam.

Nemam ni bazen u kući, ni cijeli kat pod vodom, čak ni vodeni krevet. A svaki potok i svaka rijeka, pa i more, me dočeka široko u zagrljaj. Igraju se sa mnom i rashlade me u vrele dane. Valovi mi odnose tugu, setu i "poruke u boci" na drugi kraj svijeta. I uvijek im kazem hvala na tome.

Nemam ni ptice u dvorištu a ni kanarinca u kavezu, imam samo prijatelje na nebu koji mi mašu treptajem krila i pozdravljaju pjesmom. Imam raspevan dan i pričljivu noć.

Nemam ni skupa kola. U nedostatku vremena da svojim stopalima obiđem određena mjesta služim se maštom. Obišla sam tako više mjesta koje možete i koje ne možete zamisliti. Bilo je sjajno i uvijek se nekima rado vraćam.

Nemam kreditne kartice, bankovne račune, novce i novčanice. Nemam čak ni novčanik. Jedino što mogu da mi ukradu su riječi. I nije im neko bogatstvo jer ukrasti tuđu riječ nije "znanost". Napraviti takvu riječ da drugi požele da je ukradu jeste sposobnost. Ali opet ne za pohvalu. To je dar, a darovima se ne hvali. Na njima se zahvaljuje.

Nemam prijatelje u brojkama i "like"-ove na fotografijama. Imam samo bezbroj zvijezda koje me prate i jedan odsjaj koji pratim ja. Prijatelji su mi diljem svijeta gdje god je razumijevanje i poštovanje onog preko puta tebe. Bilo da su ljudi, bilo da su životinje.

Nemam ni plastične operacije na sebi, ni skupe krpice, ni markirane torbe i cipele. Imam dva oka na koje sam ponosna, osmijeh koji volim da pokažem, tijelo totalno nesavršeno u moru savršenstva. Ali znam da je samo moje. Jedno i jedinstveno.

Nemam etiketu na sebi, ni cijenu. Čak ni šifru pod koju bi ste mogli me svrstate. Da me ukalupi. Totalno sam vanstandardna. Samim tim ne možete me kupiti, imati posjedovati. Na vašu žalost. Možete se igrati sa mnom na mom igralištu, ako znate biti dijete u odijelu odraslog čovjeka. Daću vam i kantice i pijesak. Biću od pomoći kada poželite sagradite kulu.

Sa mnom je lako ..

Ja sam besplatna letka koja se dijeli slučajnim prolaznicima na kojoj ništa ne piše. A s koje se može mnogo pročitati ako umijete vidjeti stvari koje nitko ne vidi.

Ako s tužnim možete suzu podijeliti.

Ako siromašni umijete sa siromahom zalogaj kruha da prepolovite.

Ako s radosnim možete osmijeh dijeliti.

Nemam ništa čime bih vas navela da pomislite da je moje bogatstvo materijalno. Da ga možete kupiti, zaraditi, dobiti, napraviti, ukrasti ili otuđiti.

Budite sigurni da ako posjedujete bar malo ovog MOG BOGATSTVA vi nikada nećete biti siromašni duhom.

Ima li što bolje od toga?

Pošalji "Sa mnom je lako" na Facebook Pošalji "Sa mnom je lako" na Google Pošalji "Sa mnom je lako" na My Yahoo! Pošalji "Sa mnom je lako" na Live Pošalji "Sa mnom je lako" na MySpace Pošalji "Sa mnom je lako" na Twitter Pošalji "Sa mnom je lako" na Digg Pošalji "Sa mnom je lako" na del.icio.us

Ažurirano 20.02.2013. u 22:00, autor: LJILJA MMM

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Demijurg (avatar)
  Ne piše se "samnom" nego "sa mnom".
 2. LJILJA MMM (avatar)
  Kucačka greška je ispravljena
 3. lunalu1 (avatar)
  Hvala na ispravci
 4. lunalu1 (avatar)
 5. tetka971 (avatar)
  jako lep tekst
  posebno mi se sviđa deo

  "Nemam etiketu na sebi, ni cijenu. Čak ni šifru pod koju bi ste mogli me svrstate" kao i
  "
  Možete se igrati sa mnom na mom igralištu, ako znate biti dijete u odijelu odraslog čovjeka. Daću vam i kantice i pijesak. Biću od pomoći kada poželite sagradite kulu."

  pozz
 6. Svetlana Bobinac (avatar)
  lepo ,prelpo........
  posebno
 7. Benvenuto (avatar)
  Divno
 8. lunalu1 (avatar)
  hvala [IMG]http://4.*****************/-kx7H8Jzq0vU/T4BPB70Ir5I/AAAAAAAAFJo/PdCRmsPck3o/s1600/SAM_4473.jpg[/IMG]
  Citat Original postavio Benvenuto
  Divno
  dobro jutro ekipo
 9. zxy (avatar)
  A plaća li se neki porez na to bogatstvo,il možda pdv,il neki reket ne daj bože,ne verujem da mirno može sve to da prodje.
 10. lunalu1 (avatar)
  Placa se casicom razgovora i iskrenim osmijehom
 11. sirijus49 (avatar)
  Moje cvijeće ne raste u saksijama na mom prozoru, ni u mojoj bašti već u mojoj duši.

 12. lunalu1 (avatar)
 13. iamblond (avatar)
  predivno je ovako korak po korak te upoznavati.....hvala ti na ovim prelijepim riječima...
 14. lunalu1 (avatar)


  Za Vas od mene
 15. lunalu1 (avatar)
  Citat Original postavio tetka971
  jako lep tekst
  posebno mi se sviđa deo

  "Nemam etiketu na sebi, ni cijenu. Čak ni šifru pod koju bi ste mogli me svrstate" kao i
  "
  Možete se igrati sa mnom na mom igralištu, ako znate biti dijete u odijelu odraslog čovjeka. Daću vam i kantice i pijesak. Biću od pomoći kada poželite sagradite kulu."

  pozz
  Hvala
 16. lunalu1 (avatar)
  Citat Original postavio Svetlana Bobinac
  lepo ,prelpo........
  posebno
 17. lunalu1 (avatar)
  Citat Original postavio Benvenuto
  Divno
 18. lunalu1 (avatar)
  Citat Original postavio iamblond
  predivno je ovako korak po korak te upoznavati.....hvala ti na ovim prelijepim riječima...