Srodne duše - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Demijurg

Srodne duše

Oceni ovaj blog
Ljubav između dvoje ljudi, čije se aure harmonično stapaju, proizvodi vibracije o kojima pesnici pišu, i koje mogu izraziti neverovatnu magičnost.

Ponekad se događa da u trenutku, kad se muškarac i žena sretnu, oboje instinktivno prepoznaju svoje drugo ja, i to u očima onog drugog. Oči se ne zovu bez razloga ogledalo duše. Ovakvih dvoje ljudi u trenutku osete nepobitnu činjenicu da su već bili, jesu, i da će uvek biti jedno; čak i onda kada je moguće da se vekovima opiru svojoj sudbini i pokušavaju da izbegnu jedno drugo.

Ponekad, bez ijedne izgovorene reči, oni znaju da samo jedno kroz drugo mogu stići do jedinstva, i da samo ako su zajedno mogu biti kompletni u svakom pogledu.

Muškarac i žena, koji su pripadajuće duše, gotovo da ne moraju da izgovaraju reči - “Volim te” - pošto niko ne može pokidati veze između njih dvoje, pa čak ni oni sami. Sila koja je njih dvoje tako kreirala svemoćna je i neuništiva. Veza između njih dvoje može oslabiti, njihovo konačno ujedinjenje se može odložiti, ali se ne mogu razdvojiti. Ona je utkana u točak vremena, diktirana slobodnom voljom takozvanih viših anđela.

Sigurno da je više od slučajnosti da se “pripadajuće duše”, širom celog zemaljskog područja, nađu u istom trenutku na istom mestu. Određene duhovne energije jesu tu da brinu oko njihovih susreta, sa istom sigurnošću sa kojom se brinu za migracije ptica i padove kometa, i te energije jesu vođene istim univerzalnim zakonom, zakonom karme.

Sudbinske veze ne mogu biti razdvojene čak ni kroz iskustvo smrti, izuzev kroz kratke periode zemaljskog vremena u sadašnjem životu. Za vreme ovakvih perioda razdvojenosti, bez obzira na dužinu njihovog trajanja, obe osobe se osećaju veoma usamljene, prazne i nekompletne. Pa ipak, i pored tih povremenih “praznih hodova” njihovog zajedništva, i tada postoji konstantna pulsirajuća veza među njima, bez obzira da li su međusobno udaljeni hiljadama kilometara ili milja.

Ovakva “čuda” se mogu objasniti zakonima metafizike. Meta je reč grčkog porijekla i znači iznad. Albert Einstein je to znao.

Ljubav je mnogo više od običnih osećaja; ljubav je pozitivan elektroimpuls.

Čak i onda kad se otkrije “pripadajuća duša”, veoma često se pojavljuju komplikacije u vidu testiranja, koje izazivaju dugotrajni bol. Samo onda kad se kontinuirano upražnjavaju tolerancija i praštanje bol se može izbeći. Uzvraćanje na bol, bolom, može samo izazvati još više obostranog bola, kroz karmičke uzročno-posledične efekte.

Kako jednom reče pesnik Emet Fox: “Ne postoji razdaljina koju ljubav ne može premostiti, ne postoji bolest; koju snažno projektovana ljubav ne može izliječiti; ljubav može izvojevati sve pobede. Ona je koncentrisana kinetička energija, najjača sila u prirodi. I samo kad biste mogli održati ljubav celog života - ne bi bilo sna koji ne biste mogli pretvoriti u stvarnost.”

Pošalji "Srodne duše" na Facebook Pošalji "Srodne duše" na Google Pošalji "Srodne duše" na My Yahoo! Pošalji "Srodne duše" na Live Pošalji "Srodne duše" na MySpace Pošalji "Srodne duše" na Twitter Pošalji "Srodne duše" na Digg Pošalji "Srodne duše" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. LJILJA MMM (avatar)
  Ljubav je mnogo više od običnih osećaja; ljubav je pozitivan elektroimpuls.


  Tačno.....ona je hrana koja proizvodi hranu za sve snage....za dušu, duh i telo.
 2. Demijurg (avatar)
  Parovima je najteže raditi. Posebno kad imaš osećaj da je veza poznata,
  kad imam osećaj da je znam od ranije. Kada se parovi prvi put sreću -
  obično se javlja takav osećaj. Ali skoro nikada ne traje. Jedna osoba postaje nesigurna i počinje da kontroliše vezu, želeći više od druge osobe. Drugo se oseća ugroženim, i povlači se, i to vodi do borbe za moći. Ne mora da bude tako. Ako oboje ostanu u vezi, a ono koje ima jaču intuiciju vodi, onda nema takmičenja. Kontrola se deli i takvu vezu treba da želimo. Svi mi moramo da radimo da prođemo tu jednu kritičnu tačku. To ona mora da zapamti, da se ne bi stalno ljutila ninašta.
 3. LJILJA MMM (avatar)
  Tačno.....ljubav može jedino na duge staze uspeti kada ego jednog ume da se u momentu skloni pred onim drugim jer oseća da je preči...tačnije oseća svrsishodnost svog sklanjanja ne za sebe lično, već za dvoje. Onda je to praćenje i poštovanje.....osnovni postulati duge ljubavi.