Kako je surovo - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Demijurg

Kako je surovo

Oceni ovaj blog
Da li je malo surovo voleti nekoga i živeti s njim izvestan period... i zatim zajedno s njim ili nešto pre ili posle njega otići u ništavilo. Zar nije bolje večno poznavati nekoga?

Pre nekoliko godina upoznao sam jednog vrsnog pravnika i pisca, velikog borca protiv takozvane bele kuge, i njegovu ženu s kojom je bio preko pola veka u braku. Sećam se kako je tada govorio kako je on u duši još uvek mlad, kao momak od dvadeset godina, i kako voli svoju ženu kao da su se tek upoznali. Bilo je to jako lepo i dirljivo.

Ali avaj. Čovek je od mislim pre dve godine udovac, ako i on u međuvremenu nije preminuo.

Da li je njihov život bio uzaludan i ljubav besmislena? Kakvi li su tek životi malih anonimnih ljudi?

Nešto se ne mogu otrgnuti ovakvim mislima. Kakav je to način? Poznavati nekoga 50-ak godina. Zašto ne biti večan?

Pošalji "Kako je surovo" na Facebook Pošalji "Kako je surovo" na Google Pošalji "Kako je surovo" na My Yahoo! Pošalji "Kako je surovo" na Live Pošalji "Kako je surovo" na MySpace Pošalji "Kako je surovo" na Twitter Pošalji "Kako je surovo" na Digg Pošalji "Kako je surovo" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. 123loncar (avatar)
    ...šta sve ljudi ne pričaju , a tek šta sve ne vole ...verovatno zbog toga nisu ni večni ... mislim i prosijaka i cara bez uživanja rastoči crv !....pih, kakav ogavan ništavan posao - razlaganje mora laži i neostvarenih snova !