Zvezda smrti ili kazan za tomovaču - pitanje je sad ? - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

Zvezda smrti ili kazan za tomovaču - pitanje je sad ?

Oceni ovaj blog
Naučnofantastična politika
16/01/2013

" U odeljku „Mi, narod“ na internet sajtu Bele kuće, odnosno administracije američkog predsednika Baraka Obame, građani mogu podnositi razne predloge i peticije. Jedna od takvih peticija, sa više od 34.000 potpisa, bio je zahtev da američka administracija obezbedi sredstva i započne izgradnju Zvezde Smrti do 2016. godine.....I sve bi to bilo nezapaženo poput Džedaja na popisima stanovništva u Srbiji da se američka administracija nije potrudila da na ovu peticiju i odgovori, što je uradio šef Odeljenja za nauku i svemir Pol Šoukros.....Za ovog kolumnistu, ima nešto politički privlačno u predsedniku koji, u društvu srednjoškolaca i na travnjaku kuće u kojoj živi, kroz teleskop gleda u beskrajne zvezde. Umesto u platforme koje trabunjaju o zemaljskim granicama ili u kazane sa rakijom......Drugim rečima, kakve zloćudne mašinerije je pripremala i priprema ovdašnja politička administracija i na čemu mi (želimo da) gradimo svoju „Silu“? To jest, na kakve karijere učenike nagovara Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja po svojim školskim programima i udžbenicima? I da li ovi ministri, pomoćnici i sekretari gledaju filmove?"


Koliko kontam stvari u sajber svetu , svaki sajt ima moderatora ( koji je sve i svja za njega ) - kao i ovaj ovde. Ni jedan sajt nije bez cenzure , koja vodi računa o projektovanoj ciljanoj njegovoj svrsi. Dakle, to je dobro kontrolisana manipulativna stvar / opako borbeno sredstvo . Koliko sam obavešten, naši političari imaju takozvane " otvorene " sajtove za navodno " otvorenu " komunikaciju sa građanstvom ( čitaj : podanicima - koje vide i tretiraju kao amorfnu masu koja se modifikuje i programira za sopstvene ciljeve ) . U jeku izborne kampanje svaki politički , pa i nevladin sajt podređen je isključivo onome ko sa njim raspolaže . Tad ni u snu nema slučajnih podaničkih pitanja na njemu . Hoću da kažem , manipulativna mašinerija imenovanog vlasnika sve režira kranje ozbiljno i odgovorno -- po principu svaki glas je važan . Pa ako se analizom ustanovi da je podaništvo u toj i toj sveri sluđeno , tu se i biju klinovi . Američko podaništvo još su u toj sveri predhodni predsednici sludeli , tako da je bilo za očekivati i pokretanje ove teme ( seti te se Reganovog projekta : Rat zvezda -- nešto od te tehničke mašinerije osetili smo na nama minulog milenijuma ). Ovdašnja podanička populacija sluđena je tomovačom , pa sigurno se takva i slična toči na predsednikovom sajtu . Danas " pismene i nepismene kazandžije " širom zemlje prave rakiju i o verske praznike iznose ka visoko religizno patriotsko posluženje za posvećene - čak se i ikone svetaca drže po kafanama. E tu stvar je neko radeći recikliranim radikalima kampanju objasnio da njihov lider bije u tu žicu - tradicionalnog imidža dobrog domaćina . ( Naravno Velja je onda izvisio - debelo ). Dakle , kakva podanička programirano namuljana pamet , takav predsednički sajt . Sve je ustvari programska režija( sa prividom transparentnosti ) . To što ovom atoru ne odgovra stanje programirane pameti amerikanaca u odnosu na nas , to je manje više njegov problem . Poodavno je sociologija rekla da medijima obrazuju se / programiraju / uteđuju / fabrikuju odrasli podanici ( dakle, činbenici u takozvanim medijima snose velikim svojim delom odgovornost za prosvećenost podanika u državi ). Dakle, ameri biju u naučnu fantastiku , a mi u rakijštinu / brljovaču / svakojušu - samo da je zadžabaka !

Pošalji "Zvezda smrti ili kazan za tomovaču - pitanje je sad ?" na Facebook Pošalji "Zvezda smrti ili kazan za tomovaču - pitanje je sad ?" na Google Pošalji "Zvezda smrti ili kazan za tomovaču - pitanje je sad ?" na My Yahoo! Pošalji "Zvezda smrti ili kazan za tomovaču - pitanje je sad ?" na Live Pošalji "Zvezda smrti ili kazan za tomovaču - pitanje je sad ?" na MySpace Pošalji "Zvezda smrti ili kazan za tomovaču - pitanje je sad ?" na Twitter Pošalji "Zvezda smrti ili kazan za tomovaču - pitanje je sad ?" na Digg Pošalji "Zvezda smrti ili kazan za tomovaču - pitanje je sad ?" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Zakasneli (avatar)
  Sad če po toj logici ispasti da je Vršački Jang Trovač bio inspirisan Tomovačom? To much i za Tomovaču
 2. 123loncar (avatar)
  ...ma mnogipadoše na tu brljovaču....evo šta kaže Basara :
  " Ministarstva poljoprivrede na Sajmu u Berlinu uveliko je nadmašio naše ionako beskrajne mogućnosti šljampavosti i improvizacije.
  Ono što se tamo predstavilo kao „Štand Srbije“ vaistinu je bilo teško i zamisliti, nekmoli sprovesti u delo. Čega su se, dakle, dosetile majke srpske poljoprivredne invencije?
  Traktora, čega drugog! Ali traktora-naše-gore-lista, IMT-a sa sve identitetskom prikolicom u koju su nabacali tegle sa ajvarom, kiselim krastavčićima, cveklom i - razume se - rakijom cujkom. Ta scenografija je, da kažemo, predstavljala bazu, dočim je nadgradnja zastupljena brošurama i „informacijama“ o čuvenim poljoprivrednicima: Tesli, Andriću i Kusturici. Pitam se: Gde je tu Novak Đoković? I još: Ko je odgovoran za to što ga nema?

  http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/zemljoradnjo_otvori_se.881.html?news_id=254524

  ...brlja / cujkovča - tomovača , osvojila je ovakve velikane ; ej čoveče... pa vidiš ti da zbog te brlje hrvati bacaju tisuljetno hrvatstvo , a muslimani muhamedanstvo i još pride onakvu tursku imperiju .... čudo je ta naša tomovača... uostalom , videće se ovih dana šta još sve može ...