Hermes i Apolon - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Demijurg

Hermes i Apolon

Oceni ovaj blog
Uhvatio sam jutros na bućku jednu svoju tešku, sumornu misao. Mamio sam je veoma dugo, čak sam bacao neke sitne prestupe, ali tek sada je starac postao more.

Moja misao je veliki sunovrat dva ogledala, njihove igre zavođenja i odricanja, njihovog tužnog poimanja da je refleksija isto što i izvorna tvar.

Među njima, ja postajem postmoderna igračka koja sledećim troslovnim glasovima objavljuje svo svoje ogromno znanje:

„Kva! Kva! Kva!“

Zato postajem divlja patka koja, iako ranjena, radije smrt pronalazi među vodenim travama, sa čvrstim zagrižajem koji nikako ne popušta.

Oh, to je zakon, preslojavanje umerenosti i nekog poriva, neke sebičnosti i neke lažne i potmule odsutnosti.

U mislima koje odašiljem više je tuge nego etike; nju sam zaboravio ili možda izgubio na Parnasu, dok sam radoznalo posmatrao razgovor Hermesa i Apolona.

Pošalji "Hermes i Apolon" na Facebook Pošalji "Hermes i Apolon" na Google Pošalji "Hermes i Apolon" na My Yahoo! Pošalji "Hermes i Apolon" na Live Pošalji "Hermes i Apolon" na MySpace Pošalji "Hermes i Apolon" na Twitter Pošalji "Hermes i Apolon" na Digg Pošalji "Hermes i Apolon" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. ljubota (avatar)
    auuu brate,sestro...el belo ili vutra u pitanju?
  2. Demijurg (avatar)
    Pišam i u belo i u vutra. Obraćaš se veganu koji se ne može razboleti, jer je završio praksu sungazinga. I pecaš se na njegovu kanalizaciju. Ako budeš dobar zaradićeš plaketu: [url]http://img341.imageshack.us/img341/8505/plaketazaborbuprotivkan.gif[/url] . Štaš ako nisi za bolje.