U matrix-u - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Demijurg

U matrix-u

Oceni ovaj blog
Niko od vas nema pojma da ste odavno u mašini... u matrix-u...

Sva razmišljanja na ovu temu potiču iz debelo ukorenjenog "društvenog pogleda na svet", a društvo je danas skrojeno za bogate i materijalno orijentisane (bogat = uspešan). Upravo su bogati krojači društvene svesti; oni su vlasnici svega.

Dobri u iskonskom smislu te reči, i nematerijalno orijentisani, jednostavno žele nešto drugo. To drugo se ne prikazuje na TV-u i ne vidi se na ulicama, pa većina ljudi misli da su oni budale. I onda raspravljaju o tom drugom na način kao da raspravljaju o morskim dubinama, ali sa kopna, a da pri tom nikad u životu nisu nimalo zaronili.

Ali bez obzira što su, može se reći, i otpadnici od društva, jer ne žele što i svi ostali, ipak ih ne možemo nazivati budalama zato što žele nešto drugo, jer i te želje i osećanja, bez obzira što su neuobičajena, nekome donose radost, mir i ispunjenje.

Naravno, i kod tih dobrih, materijalna sigurnost mora doći na dnevni red, jer ne jedu šumske bobice, ali to je već stvar njihovog ličnog kompromisa između želje za nečim drugim, i materijalne potrebe, odnosno toga koliko će svog životnog vremena potrošiti za nešto drugo, a koliko na zarađivanje (zato bogataši rade 24/7, jer ih ništa drugo i ne zanima).

Ako smo već došli dotle da ne osuđujemo ljude sa drugačijim seksualnim opredeljenjima, ne znam zašto bismo osuđivali dobre nazivajući ih budalama. Naravno, u dobre ne ubrajam blentave, slabe, nesposobne, zavidne, lenje (pogotovo njih), kilave i neodlučne, koji svoju nesnalažljivost kriju iza deklarativne dobrote.

U ime novog doba, veliki pozdrav svim ljudima dobre volje.

Pošalji "U matrix-u" na Facebook Pošalji "U matrix-u" na Google Pošalji "U matrix-u" na My Yahoo! Pošalji "U matrix-u" na Live Pošalji "U matrix-u" na MySpace Pošalji "U matrix-u" na Twitter Pošalji "U matrix-u" na Digg Pošalji "U matrix-u" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. 123loncar (avatar)
    Hvala na prosvetljenju !

    ...neznam koliko si programski osposobljen da zaviriš u sopstveno programsko sopstvo , ali moram ti reći da si ti program sa greškom, koji nije izbrisan zbog programske mogućnosti da se tvoj hardver biološki reprodukuje u lanac bioloških mašina u koje mogu da se instališu raznorazni inovativniji programi od tvog feleričnog...dakle, zahvaljujući sujeti programera koja nedopušta mogućnost programerove pogrešnosti a snjom i mogućnost da mnogo doka nije otkrio - dakle nije savršen ; ti egzistiraš u ovom matrix svetu ... ti imaš mogućnost da se isključiš i uništiš i programsku mašinu i program ; a imaš i mogućnost da samoizbrišeš program i ostaviš programsku mašinu da tavori u vremenskoj biološkoj razgradnji --- no samozaštitni program odreagovaće uspešno i tićeš sve ovo nervozno da izbrišeš sa kartice, tako da neće biti memorisano u tvoj hard disk i nastavićeš sa programskom greškom da umišljeno deluješ prosvetiteljski i sluđuješ ostale programske mašine u ime i korist tvog programskog tvorca ( naravno sve dok te iz zezanja ne reciklira - tek onako )... matrix!
  2. Demijurg (avatar)
    :klap: