POSLOVNA ŠKOLA - KRATAK KURS - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

POSLOVNA ŠKOLA - KRATAK KURS

Oceni ovaj blog
Kratak poslovni tečaj, za vaš mali biznis , po principu : razmisli i uradi sam !

Tečaj je koncipiran po takozvanoj angloatlanskoj iskustvenoj metodi , koja se oslanja na saksonski racionalističko spoznajni prilaz , koji glasi : ako sto puta udariš glavom o zid nastojeći da bezbolno prođeš kroz njega , više ćeš naučiti o sebi nego kad pre prvog pokušaja odustaneš , tvrdeći da je to nemoguća misija .
Dakle , kroz tečaj vodiće nas dve krave , koje uzgred rečeno nisu naše – jedna je popova , a druga nije njegova .
Dominantne poslovne filosofije i njihove doktrine u političkim sistemima i državama , slikovito prikazane kroz slučaj dve krave:

U socijalizmu: Imaš dve krave . Jednu daš lokalnoj barabi , a drugu dobrovoljno predaš regionalnom komesaru – oslobodilačkom doseljeniku .Oni te ohrabre debelom batinom , da se kao bivši kapitalista prijaviš za vaspitni rad u rudnik žive ili olova !
U komunizmu: Imaš dve krave. Vlada ti uzme obe i prodaje ti surutku kao zdravu hranu , za koju radiš ceo dan , zaposednut parolom : ‚‚ nema odmora dok traje obnova – rad oslobađa ‚‚.
U fašizmu: Imaš dve krave. Vlada ti uzme obe i pošalje te na front kao topovsko meso u prve borbene linije .
U nacizmu: Imaš dve krave. Vlada ti uzme obe i smesti te u državnu instituciju gde rad oslobađa , iz koje izlaziš kao đubre za livade .
U Brokratizmu: Imaš dve krave. Vlada ti uzme obe, strelja jednu, pomuze drugu , baci mleko i iscedi joj krv ; a tebe optuži za izdaju i smesti u kazamat .
U tradicionalnom kapitalizmu: Imaš dve krave. Prodaš jednu i kupiš bika. Tvoje stado se množi i prihodi farme stalno rastu. Prodaš sve i uložiš pare u penzioni fond sa velikom premijom . Penzioni fond ispumpaju jevrejski bankari i ti se zaposliš na farmi krava , kao doživotni pastir .
U americi : Imaš dve krave. Prodaš jednu i teraš drugu da proizvodi mleko kao četiri druge. Kasnije zaposliš eksperta školovanog na katoličkom koledžu za retardirane , da ispita zašto je krava crkla.
Francuskoj: Imaš dve krave . Stimulišeš ih na francuski način , po evropskim standardima i sodomskim kodeksima , da povećaju stado i prinos . Posle organizuješ protest protiv ministarstva za stočarstvo i blokiraš aerodrom , zato što je rezultat izostao .
U japanu : Imaš dve krave . Redizajniraš ih da budu veličine , desetog dela teleta i smestiš ih u šogunski klan na obuku , da daju 20 puta više mleka i mesa. Onda napraviš crtani , koji nazoveš Đi Li Kravoman . Sa agresivnom reklamom prodaš ga celom svetu za dobru lovu.Lovu pokloniš caru i odeš u šogunski manastir da čuvaš krave .
U nemačkoj : Imaš dve krave . Genetski ih rekonstruišeš da žive večno , jedu mesečno , u stostruče prinos , same sebe muzu , čiste i održavaju farmu . Zaposliš: ješu , španca, italijana , bugarina , turčina , grka i jugo državljanina ( bilo kog ) i propadneš . Odeš u švajcarske planine i čuvaš tuđe krave .
U velikoj britaniji :Imaš dve krave . Njih prodaš gladnom velšaninu, a oksvordskom i kembridžskom univerzitetu daš njihov DNK-a, da ih kloniraju i softverski nadgrade . Tako dobiješ bezbroj replika – takozvanih fabrika mleka i mesa . Od silnog doprinosa sve krave polude . Lude krave pokolješ i prodaš balkancima i rusima – dok donji dom veća sa kraljevskom akademijom šta da se radi . Kad se u aziji i na balkanu ludilo proširi , odeš međ njih kao evropski mirovni misionar . Za samopregoran rad engleska kruna te nagradi titulom : ser ili lord . Povučeš se u zamak i napišeš memoare koje pohraniš u kraljevsku biblioteku sa naznakom strogo pov . Dok bezbrižno šetaš londonskim parkovima , kao slučajno naletiš na pomahnitalog mudžahedina , koji te ubije . Kasnije se ustanovi da je imao legitimaciju JSO – a , da je imao srpsko dvojno državljanstvo i da je bio na platnom spisku londonske tajne službe .
U italiji: Imaš dve krave ali ne znaš gde su. Odeš kod gatare da ih pronađe .Ona ti saopšti da jednu vidi kod regionalnog kuma , a da se drugoj gubi svaki trag . Odeš kod kuma , i daš pristojnu svotu dolara da te primi. Don ti saopšti , da je tvoja krava zastranila i ušla u njegovo imanje , sa koga je popasla milion dolara koje moraš da nadoknadiš . Odeš kod kapucinera po utehi i naispoved . On ti saopšti da si silno neoprostivo grešan , ada je druga krava pobegla u katolički samostan i da se tu zamonašila , zato što nisi poštovao evropske kodekse o zaštiti životinja . Mafija i crkva te tuže za teška krivična dela , u vezi krava . Prodaš imanje i farmu , angažuješ advokata – dotura , koji ti sa sudijama pojede sve što imaš . Izbegneš smrtnu kaznu , i sav srećan odeš da izdržavaš doživotnu robiju na zatvorskoj farmi , gde čuvaš državne krave .
U ruusiji: Imaš dve krave. Presrećan si . Prebogat . Otvoriš flašu votke i sa uživanjem počneš da brojiš . Prebrojiš ih i shvatiš da ih ima pet . Ponovo ih prebrojiš i shvatis da ih je bilo pet , ali da stalno dolaze . Ponovo uđeš u štalu da brojiš uz prazno balonče , kad tamo ima šta i da vidiš - ovce čuva magarac . Legneš u seno da odspavaš , te nakon toga ponovo prebrojiš i shvatiš da imaš dve neuhranjene krave . Prestanes više da brojiš i otvoriš nov balon votke . Dođe kozak i prebije te što je krava romanovih neuhranjena . Taman što se njga otreseš , dođe komesar ubije boga u tebi što narodna krava lipsava od gladi . Ti se latiš balona i istreseš ga do dna . Dok cediš balon , dođe demokratsko oslobođenje i po krave dođe telesna garda novo izabranog gubernatora . Ti se obraduješ što se konačno ratosiljaš krava . Oni te uhapse zbog nebrige prema privatnom vlasništvu , sud te osudi na izgnanstvo u sibir . Sprovedu te tamo usred zime , kad tamo te čekaju krave da se staraš o njima .
U kini: Imaš dve krave. Imaš visok prinos mleka , sa kojim prehranjuješ sve pekinžane . Studenti poljoprivrede posumnjaju u prinos mleka i organizuju naučni protest . Uhapsiš novinara koji je objavio cifre , a neverne studente na trgu pogaziš tenkovima .Svet te optuži za kršenje ljudskih prava i stave zemlju u izolaciju .Političari izvedu kulturnu revoluciju , oduzmu ti krave i uhapse te . Na sudu shvatiš da krave nisu tvoje kao što nije tvoja kina po kojoj žive krave , ovce, magarci i ostale životinje. Sa takvim naučnim shvatanjima , sud uvidi da se kaješ i osudite na zatvorsku vaspitnu izolaciju , u kojoj ćeš na državnoj farmi da čistiš kravlje štale .
U indiji: Imaš dve krave . Obožavaš ih i pustiš u svet . Sagradiš im hram .
Dođu siki i pobiju sve živo i odvedu krave . Ako preživiš pokolj crkneš od gladi .
U Srbiji: Imaš dve krave. Država te obavesti da si krave stekao , nasleđujući dedu koji se u centralnu Srbiju nastanio pre dinastije Karađorđevića , te kao legalni naslednig treba da platiš porezske nasledne takse, koje j po sledećem razrezu imaju se dostaviti sledećim korisnicima : prestolo nasledniku , tri debele krave ; četničko partizanskom ujediniteljsko mirovnom stroju ,kravu ipo – što je kad se preračuna po zvaničnom kursu narodne banke, šest švajcarskih visoko mužnih krava po valuti simental ; vojvođanskoj i metohijskoj autonomiji po dve ugojene krave , plus obeštećenje zbog oslobodilačkog dedinog pohoda u ratovima 20 veka – podvučeno dvanaest simentalki ; braniocima srpstva u centralnoj Srbiji , dve ugojene krave ; sinodu SPC , jednu visokoprinosnu muzaru ; Akedemoji i Matici srpskoj – podvučeno zbirno , jednog teglećeg snažnog vola i dva teleta ; udruženju makedonsko – crnogorsko – bosansko – slovenačko - hrvatskih građana , na ime ratnog i poratnog obeštećenja , što je deda učestvovao u oružanom oslobađanju tih zemalja od njihovih okupatora i njma nasilno beskrupulozno oduzeo mogućnost iskazivanja ljudskih herojskih svojstava ma kad - zbirno , večno svake godine po jedna krava plus priplodni bik bez rogova i šest teleta ; udruženju srba iz dijaspore , tri junice i tri teleta – mužjaci ; jevrejskoj opštini , muhamedanskoj zajednici i katoličkom biskupu u beogradu , po jednu junicu ; demokrtski izabranoj vlasti – tj. Državi tonu meda i mleka , zbirno ; udruženju čuvara tradicije hazburške monarhije , Kraljevine Jugoslavije , pravoslavlja i srpstva , stado od 50 ovaca bez ovna ; udruženju građana sa dvojnim državljanstvom , večno po godišnjem razrezu isporučiti na VMA , jedan i svež upotrebljiv goveđi mozak ; udruženju ratnih porodica ratnih veterana iz dijaspore , dvanaest volova ; i crvenom krstu , zajedno se nevladinim organizacijama i kolom srpskih sestara , dva litra krvi na četiri godine života .
Ako se odrekneš nasledstva , u korist ratnih siročića iz republika bivše Jugoslavije imaćeš poreskih olakšica 80% ; ako pokloniš sve zajednici romima , biće ti oproštene poreske takse uz šestogodišnji dobrovoljni rad u aleksinačkim rudnicima ; ako doniraš sa svom pokretnom i nepokretnom imovinom sindikat političkih partija , bićeš stavljen u njihovu zaštitu do god se imovina tranzicono ne razvuče .
Kupite krave dok ih još ima na tržištu i počnite svoj biznis , koji može biti unosan ako vladate biznis veštinama - oće reći , ako imate dobar biznis projekt .Ako pak nemate takvih veština i moći , kopajte i nogama i rukama da dobijete bilo kakvo državno uhlebljenje .
Naš iskren savet : ako niste rezumeli ove sistemske poslovne filosofije i njihove globalne doktrine , prezentovane na slučaju dve krave , što neznači da nisu slikovite i na primeru magarećeg stada - glavom bez obzira klonite se biznisa , politike i privatne inicijative .
SREĆNO !

Pošalji "POSLOVNA ŠKOLA - KRATAK KURS" na Facebook Pošalji "POSLOVNA ŠKOLA - KRATAK KURS" na Google Pošalji "POSLOVNA ŠKOLA - KRATAK KURS" na My Yahoo! Pošalji "POSLOVNA ŠKOLA - KRATAK KURS" na Live Pošalji "POSLOVNA ŠKOLA - KRATAK KURS" na MySpace Pošalji "POSLOVNA ŠKOLA - KRATAK KURS" na Twitter Pošalji "POSLOVNA ŠKOLA - KRATAK KURS" na Digg Pošalji "POSLOVNA ŠKOLA - KRATAK KURS" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. 123loncar (avatar)
    ..krave protestuju zbog ugroženih goveđih prava :