Nešto diše u mojoj torti - više od 1000 preuzimanja za dva dana! - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Stipanov Dućan

Nešto diše u mojoj torti - više od 1000 preuzimanja za dva dana!

Oceni ovaj blog


Hvala svima! Nadamo se da uživate u našim pričama, a pristigli su i prvi komentari:

Ivana Cvijić:Ljudi moji ja bolji tortu nisam probala! Ova torta se prosto guta u jednom zalogaju ... ili ako baš nemate vremena u dva. Ja moram da istaknem svoja dva favorita, dva omiljena parčeta: "Ko se zadnji smeje..." i "Partija" su najsleđe gorko iskustvo koje sam probala Daleko od toga da je ostatak torte loš. Nije, odličan je! Samo je valjda pravilo da svako ima svoje omiljeno parče. A ja, ja nekako uvek poručkam dva
Jako bih volela da ovu torticu jednog dana dobijemo u fizičkom formatu.
Hvala vam na odličnoj zbirci.

Kristijan Sarac: Za sad sam procitao prve dve price. Prva je bas dobra, uradjena bas za ekranizaciju Druga mi je bliza ipak sa tim ratnim miljeom, no kraj je nekako blag, al ipak mi se svidela ... Procitao 3 i 4. Lagan citljiv i zabavan stil pisanja, a pri tom i vrlo hororan

Mladen Simic: Jako lepo! Hvala na trudu koji ste ulozili da nas obradujete ovim delom...

Adam Radeljas: Ovo je jako dobro napisano. bas sam se uneo u price. Svaka cast piscima.

Scallop: I ja ću da podržim zbirku, jer takvi projekti treba da postoje. I, najzad, zbirka Džeka i društva tek prolazi fazu da u nekom obliku uopšte postoji.

Scallar: Честитам на добро обављеном послу и добрим причама. Још ако да бог па дође до папира...

Dacko: Skinula, prelistala, deluje mi zanimljivo. Čestitam!

Plut: Koliko pozitivne energije i lepih reči na Sagiti, slošiće mi se. Aj' da se i ja priključim čestitkama.

Milosh: Lepo. Dobar je naslov antologije, baš, a valjda su i priče dovoljno dobre; svakako će biti prikaz u nekom od narednih Emitora, samo još ne znam ko će biti zadužen za seckanje (torte) na komade...

Mića Milovanović: Knjiga nije knjiga dok je ne pomirišeš... Dok ne možeš da je ne promeniš...
Ništa vam se to ne boduje - bar kod mene...

Dan 555: Пре свега, свака похвала за идеју и ентузијазам да урадите овако нешто.
То што је делите бесплатно нек’ вас не брине, мало среће и стрпљења па ћете неку будућу да продајете преко неког од сајтова за онлајн продају е-књига. Можда намлатите и коју пару
Као што и врапци на грани већ знају, не волим хорор ни у каквом облику (чак ни у торти) па и ако прочитам коју причу, моје мишљење ич не вреди. Зато могу да помогнем аматерским саветима чисто техничке природе.
Назив одличан, графичко решење слова солидно (мени се допада), илустрација одлична, ударна реченица (или како се већ преводи панчлајн) мени симпатична (ништа ја ту не би дир’о).
На жалост остатак насловнице је толико лош да је „појео“ ово што је добро. Чиста црна боја без иједног детаља и текст само поравнат по средини све покварише. На Дизајн зони били су много оштрији. Зашто не бисте питали некога од њих да вам доради корице?
Увод или реч уредника - ово је књига, не часопис, мислим да није добро везивати је за неки конкретан датум, у овом случају нову годину. „...želimo ti lep provod tokom predstojećih praznika i sve najbolje u novoj godini.“ - ово бих избацио. Збирка ће бити читана и после нове године па замислимо некога следећег лета, на плажи, под 40°С како чита поздраве за Нову годину, може помислити „Ово је застарело, прочитаћу нешто друго“.
Из увода сам очекивао да сазнам како је настала збирка, како сте се окупили, зашто је новогодишња, ко је и како бирао приче - нигде не пише ко је уредник, да ли је било конкурса или је сваки аутор дао причу по свом избору... и тако те ствари које читаоце интересују. Битно је ко стоји иза избора прича јер и збирке су ауторске у смислу уређивања илити одабира прича.
Можда бисте могли да допуните овим подацима увод. И не би било лоше да је потписан и да има наслов типа Реч уредника или Увод или какогод.
У самој књизи нема ни трунке графике. Искрено, уз овако добру насловну илустрацију очекивао сам да свака прича има своју сличицу, али то што је нема није мана, само моје очекивање.
Проблем је што приче међу собом ничим нису одвојене, било би много боље да постоји неки графички елемент између њих. Чак ни величина и врста фонта не праве прекид између краја приче и следеће биографије и приче. Мислим да прелазак на нову страну није довољан. Делује некако сиромашно. Али опет, то је ствар укуса.
Форматирање текста је можда по правилима али мени се чини да је размак између редова превелик што се нарочито види на управном говору где сваки ред делује као нови пасус. Можда би то могло гушће, да има мање страница.
Нема странице са садржајем, коју би требало да има и е-књига као и папирна. Добро је што сте ставили ознаке (букмарке) али њих неће бити у штампи а сигуран сам да ће понеко желети да чита са папира па ће одштампати пдф. Уз (пре)велики број страна то није баш „пријатељски“ за штампу (како се преводи принт френдли).
Немате прави импресум - није наведен уредник, нема године и места издања као ни ко је издавач (макар да пише да је самиздат) (што мислим да је обавезно).
У неким биографијама адресе ауторових сајтова дате су као обичан текст уместо као живи линкови.
Задња корица је графички потпуно иста као предња.
Укупан утисак, само што се техничких ствари тиче, је да се окупила група писаца ентузијаста и објавила књигу прескачући неке битне кораке као што је уредник, профи графички уредник и сл. Више ми личи на фанзин него на књигу. Као фанзин био би сасвим солидан, као књига помало је сиромашан детаљима на које смо навикли у профи издањима.
Ако сте баш озбиљни, а мислим да јесте, зашто не бисте у Народној библиотеци узели кодове за своју књигу и озваничили издање. То мало кошта, мислим да није више од пар хиљада дин. није велики трошак а много значи јер ћете бити у регистру НБС.
Толико од мене, кол’ко сам умео покушао сам да примедбама и предлозима помогнем. Све моје примедбе односе се на ситнице али зашто да и у ситницама не би били одлични?
У сваком случају, ово је ствар за сваку похвалу. Само наставите тако.

Najzanimljiviji je, ipak, dijalog „Torte“ i Lade Vukić:

- Cijelo vrijeme citam "Nesto dise u mojoj torbi"?
- hahahaha možda je kod tebe torba u pitanju, bolje idi pogledaj
- Hoće to kada se čuje nešto iz torte...
- A nije, nego bi valjda logika nalagala da je ipak torba a ne torta. Sto bi disalo u torti? Jaja? - - - -
- Margarin?Oni koji saznaše više ne mogu da pričaju...
- Fantomski margarin? Povampirena jaja?
- Dobro, onda cekam da to vase disanja, pa da vidim.
- Bolje da su povampirena nego pokvarena...ne?
- Prokletstvo sasečene torte te željno iščekuje!
- Onaj ko bude brži i veštiji, naravno...
- Ovde je nešto definitivno pogrešno, jeza m uz kičmu gamiže... naime, malopre sam pisao pod -
- Torta nikom, a sad pod svojim... a Torta nastavila da piše... zaista, čudno... brrrr....
- Andrea, jesi li to ti, priznaj...
- Jezovita atmosfera je jedina primerena uz tajnovitost uzdišuće torte.
- Dobro, onda, mljacccc, prva sam rekla!
- Nisam, jebte, ja sam Džek a Andrea ne diše u torti... valjda.
- Buhahahaha!!! Oni ne znaju, oni ne shvataju!!!
- ima nas više pod torta nikom, ali samo je prvi komentar moj
- Pa dobro, koliko ce vas onda iskociti iz torte?
- Rašo
- Naivčine!!! Odavno sam se otela vašoj patetičnoj kontroli!!! Prepustite se neminovnom!
- Raša? Kakav Raša?
- Mislim da Dart Vejder diše u torti, al' ne bih da proveravam.
- Bitno da je slatko...
- Proveri slobodno, ništa mi milije biti neće. Naime, pomalo sam ogladnela.
- Samo malo, sad sam se necega sjetila...
- Nemoj dugo, potrebne su mi smrtne duše.
- Znaci, ovo je to skriveno mjesto, gdje pisete price za zbirku, okupljaliste koje nije za svacije oci i usi. tako dakle! Ha?
- Pod sjajem punog meseca i plaštom crnim!
- Cizme ste zaboravili...
- Da, dojadilo nam je da se okupljamo na zapuštenim grobljima, u sred olujnih noći ogrnuti plaštevima pod svetlosti fenjera pa smo otkrili Fb
- Pusti ti to, groblja imaju onu divnu notu jeze, ne treba skroz zaboraviti na njih. Ali ajde, ni FB nije za baciti.
- Jes' al' svaki put ukaljam cipele, smrznem se pa moram noge u lavor potopiti, kada dođem kući, da se odledim. Ovako mogu da kiselim noge a ne moram da se mrznem
- A sad idem pojest komad torte...
- Prijatno ti bilo, samo oslušni pre nego što zagrizeš...

Pošalji "Nešto diše u mojoj torti - više od 1000 preuzimanja za dva dana!" na Facebook Pošalji "Nešto diše u mojoj torti - više od 1000 preuzimanja za dva dana!" na Google Pošalji "Nešto diše u mojoj torti - više od 1000 preuzimanja za dva dana!" na My Yahoo! Pošalji "Nešto diše u mojoj torti - više od 1000 preuzimanja za dva dana!" na Live Pošalji "Nešto diše u mojoj torti - više od 1000 preuzimanja za dva dana!" na MySpace Pošalji "Nešto diše u mojoj torti - više od 1000 preuzimanja za dva dana!" na Twitter Pošalji "Nešto diše u mojoj torti - više od 1000 preuzimanja za dva dana!" na Digg Pošalji "Nešto diše u mojoj torti - više od 1000 preuzimanja za dva dana!" na del.icio.us

Oznake: torta
Kategorije
Osvrti

Komentari

 1. Džek svih zanata (avatar)
  Stip se zaista trudi da ovaj naš pokušaj približi čitalačkoj populaciji. Svakako je kolega najveći entuzijast i pozitivac u ekipi; ja opet želim da čujem ono što se ne govori o antologiji...
 2. Stipan Severnjak (avatar)
  Je, najveći entuzijast...

 3. Džek svih zanata (avatar)
  Što sada to, čoveče? Zaista mislim da si najveći pozitivac, jebte, bez ikakvih zadnjih misli.
 4. Stipan Severnjak (avatar)
  Ma zezam se, nemoj da se štrecaš...
 5. *pustinjakinja (avatar)
  Knjiga je sjajna, mada nije moj omiljeni zanr, valjda volim Vukove . Nego, zbog tebe cu prestati jesti tortu
 6. Stipan Severnjak (avatar)
  To je dobro za liniju, rekao bih...
 7. jegor 23 (avatar)
  Bez uvrede,ali ja dok knjigu ne držim u ruruci kao da je i ne čitam.Tako da ...
  Inače,obišao sam sve knjižare i nisam mogao da je nađem.
  Ako imaš neku informaciju...
  U svakom slučaju,puna podrška od mene.
 8. Stipan Severnjak (avatar)
  Ukoričavanje "Torte" zasad nije u izgledu, ali što reče moj drug Džejms, nikad ne reci nikad.