21.12.2012.... Kraj sveta ili nečeg drugog??? - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Nikola_SRBIN

21.12.2012.... Kraj sveta ili nečeg drugog???

Oceni ovaj blog
Svakih 26,000 godina naš Solarni sistem prolazi kroz 12 zodijačkih znakova. Drevne civilizacije kao što su Hopi Indijanci, Egipćani, Čiroki, Apači i civilizacija Maja su bili svesni ovog velikog ciklusa i na osnovu njega izrađivali svoje kalendare. Ovaj ciklus izveden je iz mnogih prirodnih dešavanja kao što je, na primer, rotacija Sunca a time i čitavog Sunčevog sistema oko Alsiona, primarne zvezde u sazvežđu Plejada, ili, 260-todnevni razvoj ljudskog bića.


Ovaj ciklus je podeljen u 5 podciklusa, gde svaki traje po tačno 5125 godina, za koje se smatra da predstavljaju po jedno doba razvitka sveta. Actečki kalendar ili Mezoamerički Kamen Sunca određuje da je svako razdoblje sveta uništeno od strane jednog elementa: vatre, vode, vetra i zemlje. Ciklus u kome se mi trenutno nalazimo je razdoblje Petog Sunca ili tačnije 3113 p.n.e do 2012. godine. Tačnije, ovaj ciklus se završava 21. decembra 2012. Maje su bile svesne ovih događanja, čak je i Nostradamus bazirao neka svoja proročanstva na tačno ovaj datum.

Četvrta Zemlja, u kojoj se trenutno nalazimo, popularno je nazvana "pomeranje, evolucija i svest". Hopi Indijanci veruju da cetvrti svet ratvoanja i peti svet, "svet mira", počinje tačno 21.decembra 2012. godine. Nakon, vatre, vode, zemlje i vatre, Zemlja bi, po proročanstvu Maja, trebalo da krene u svoj naredni svet, nazvan "eter". Proročanstvo Maja se uzima kao jedno od najpribližnijih proročansatva vezanih za 2012.

Kalendar Maja je zasnovan na ciklusu od 260 dana, povezanih sa razvojem ljudskog bića. Ovaj kalendar je poznatiji kao Tzolk'in. Za duže računanje vremena Maje su koristile takozvani "Long Count". Istraživanje je pokazalo da se za početak ovog računanja vremena uzima datum 11. avgust 3113. godine p.n.e. Jedan dan u kalendaru Maja se naziva k'in, dvadeset dana je činilo jedan winal ili unial, osamnaest winal-a jedan tun, dvadeset tun-a jedan k'atun, dok su dvadeset k'atuna činili jedan b'ak'tun. Više saznanja o kalendaru plemena Maja možete saznati u knjigama Hozea Argiljesa (José Argüelles).

Poslednji, trinaesti b'ak'tun, planete Zemlje, prema proročanstvu Maja, počeo je 1618. godine i poznatiji je kao "trijumf materijalizma" ili "vreme velikog zaborava". Oni su verovali da će tada, čovečanstvo da zaboravi na svoju direktnu vezu sa prirodom i okrene se materijalnim stvarima i kada će ego, dominacija i sopstvene ambicije biti glavni ciljevi savremenog sveta. Ovo proročanstvo se poklapa sa novim merenjem vremena, kada je papa Gregori XIII, uveo novo računanje vremena (Gregorijanski kalendar, koji je zamenio Julijanski koji se koristio od 45 g.p.n.e.) koje i dan danas koristimo. Ovaj događaj poznat je kao "greška u vremenu" i izazvao je burne reakcije naroda u Španiji, Portugalu, Holandiji, Belgiji, Nemačkoj i Švajcarskoj. Pre uvođenja ovakvog računanja vremena od strane katoličke crkve, svaki kalendar bio je podeljen u 13 ciklusa sa po 28 dana. Ali najbitnija stvar je da je vreme postalo nešto eksterno, nešto što je neorgansko i vantelesno što moramo posmatrati i pokoriti mu se. Prorok plemena Maja, Pakan Veliki (Pacal Votan ili Pacal the Great) , ostavio je jasnu poruku budućim generacijama koja glasi: "Ako čovečanstvo želi da se spasi biološke destrukcije, mora se vratiti na putanju života u prirodnom vremenu". Takođe, govorio je i o našem ubrzanom tehnološkom razvoju i našem globalnom udaljavanju od prirodnih zakona u zamenu za potragu za materijalnnim stvarima.

Astrologija i proučavanje vremena su stari koliko i naša civilizacija. Kroz istoriju, nekoliko hiljada godina unazad, ljude su opčinjavale stvari na nebu da su razvili jedinstveni sistem sazvežđa i nazivali ih po horoskopskim znacima. U grčkoj mitologiji, oni su personifikovani kao bogovi. Ono što je jedinstveno u skoro svim antičkim civilizacijama je činjenica da su uložile mnogo godina truda, bogatstva i vremena u obožavanje zvezda nego bilo koja religija do danas. Zapitajte se: "Koji duhovni objekat je sagradila naša civilizacija u poslednjih 500-1000 godina?".


Istina je sve jasnija kako se približavamo "nultoj godini" ili 21. decembru 2012. godine. Uobičajeno je da je paganska religija veoma retko u upotrebi danas, a činjenica je da je ista najubotrebljavanija religija danas. Kako je ovo moguće? Odgovor je sakriven u skoro svim savremenim religijama koje postoje na svetu. Ali ko jeimao zaista takvu moć da implementira paganske običaje u skoro sve današnje religije?


Zato to je samo ciklus kalendarski, ne kraj sveta kakav znamo/.....

Pošalji "21.12.2012.... Kraj sveta ili nečeg drugog???" na Facebook Pošalji "21.12.2012.... Kraj sveta ili nečeg drugog???" na Google Pošalji "21.12.2012.... Kraj sveta ili nečeg drugog???" na My Yahoo! Pošalji "21.12.2012.... Kraj sveta ili nečeg drugog???" na Live Pošalji "21.12.2012.... Kraj sveta ili nečeg drugog???" na MySpace Pošalji "21.12.2012.... Kraj sveta ili nečeg drugog???" na Twitter Pošalji "21.12.2012.... Kraj sveta ili nečeg drugog???" na Digg Pošalji "21.12.2012.... Kraj sveta ili nečeg drugog???" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano