RADNIČKA SOLIDARNOST / DANAS NEMOGUĆA MISIJA - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

RADNIČKA SOLIDARNOST / DANAS NEMOGUĆA MISIJA

Oceni ovaj blog
Nova Internacionala

Bliži se vreme kada će neko morati da sedne i napiše jedan Manifest, vek i po kasnije. ......Pa da zasučemo rukave, spremimo motke (i kofe s go-mnima) i krenemo da pravimo Petu Internacionalu, jer su se četiri već ugruvale (Treća baš epohalno)..... više nema nikoga da zastupa životne interese najamne radne snage, koja se nekada zvala proletarijat, a danas „zaposleni“ ...Dakle, nema nikoga da politički progovori o najamnoj radnoj snazi, radništvu, među svim raznim strankama." A da bi se to desilo, treba nam radnička solidarnost. A da bi se radnička solidarnost uspostavila, treba nam otrežnjenje od nacionalističkog opijuma za narod."


Ključna stvar za najamnu radnu snagu je "solidarnost" - i to sapatnička solidarnost u lancu od obalskog radnika do akademika. A toga nema bez duhovnosti . A duhovnosti nema bez očovečenja. Dakle, najamnički sloj je rasčovečen ; otuđen ; strukovno i sociološko statusno segmentiran i usmeren prema najbližem segmentu, a ne prema zajedničkom eksploatatoru ; uništen . Dakle , najamnici su zaposednuti podsvesnom mržnjom jednih prema drugom . Nadničar uživa u nedaćama i nesreći kolege nadničara ; čak radije želi da kolega izgubi satnicu i statusno propadne nego on sam da napreduje u tim sverama . Ovakav psihološki profil bilduju novopečeni kapitalisti i predstavnici države zajedno sa obrazobim institucijama ( ušta spada i novinarstvo u svim pojavnim oblicima i formama ) , pri čemu religijske institucije prednjače na svoj način . Nadničar konačno mrzi drugog nadničara jer on je živi dokaz njegovog duhovnog bedovanja i razčovečenja . Dakle, kod nas je nemoguća iz ovih razloga solidarnost - uništena je društvena svest kod sveta nadničara a sa njom i takozvano društveno biće. A nacinalno proleće i palanačko plemenski sindrom samo su kolektivna mimikrija kod nadničara / lažna ideološka uzvišenost, sa lažnim objedinjavanjem u kolektivnom nacionalnom stradanju . Inače , čeka se nova (pljačka ) preraspodela dobara sa novom socijalnom pravdom. Tek tada videće se objedinjene kolone nadničara , solidarne u jednom nacionalnom cilju --a neće biti važno, što na drugoj strani biće iste takve nadničarske kolone sa istim ciljevima ali suprostavljene njima . Mislim da je u tom grmu zec , zbog koga sad je svet naših pa i hrvatskih , te i bosanskih nadničara neorganizovan i zapravo nezna šta to znači biti radnički solidaran .

Pošalji "RADNIČKA SOLIDARNOST / DANAS NEMOGUĆA MISIJA" na Facebook Pošalji "RADNIČKA SOLIDARNOST / DANAS NEMOGUĆA MISIJA" na Google Pošalji "RADNIČKA SOLIDARNOST / DANAS NEMOGUĆA MISIJA" na My Yahoo! Pošalji "RADNIČKA SOLIDARNOST / DANAS NEMOGUĆA MISIJA" na Live Pošalji "RADNIČKA SOLIDARNOST / DANAS NEMOGUĆA MISIJA" na MySpace Pošalji "RADNIČKA SOLIDARNOST / DANAS NEMOGUĆA MISIJA" na Twitter Pošalji "RADNIČKA SOLIDARNOST / DANAS NEMOGUĆA MISIJA" na Digg Pošalji "RADNIČKA SOLIDARNOST / DANAS NEMOGUĆA MISIJA" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. sirijus49 (avatar)
    Očigledno je da treba neka VELIKA motka!! Kad se postigne kritična masa desiće se sigurno, Dok svest i kulturu kroji pink boja u medijima i literaturi nema nam spasa.
  2. 123loncar (avatar)
    Ovo mi je poklonila Gospođa Iamblond ; podeliću to s'vama.Naime, fali nam ovakva duhovnost ( pogledajte i pročitajte ). Hvala !

  3. sirijus49 (avatar)
    Super!