BASARISANJE i basna - vaše pravo da znate i to - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

BASARISANJE i basna - vaše pravo da znate i to

Oceni ovaj blog
Siniša protiv plavuša

Siniša Kovačević, dramaturg i poslanik DSS-a, iz nekog se razloga žestoko ispizmio na Tijanićeve plavuše, a rečene nisu reagovale pomirljivo, kao u vicu, nego su napisale dve-tri sitne knjige u kojima su Sinišu ocrnile kao da su crnke ili kao da im je - ne daj Bože - u sastavljanju poslanice pripomogao Tijanić.


Basna : Raspravlja se đavo sa anđelom ko je gospodar života i smrti. Prema njima ide jedna plavuša , i đavo će odjednom. Vidiš onu plavušu , sad ću je zveknem s' moždanim udarom, ko ćure . U trenutku kad plavojče minu pored njih , đavo poče da činodejstvuje . Plavuša ga pogleda tužno i u prolazu reče : otkači se bre kretenu - i ode svojim putem. Anđeo udari u smeh ; a đavo će tek : zeznuh se, to je bila farbana plavuša - kod njih je moždani udar nečinkovit zbog nemanja tog organa ! Koliko to reče , naiđe još jedna plavuša ; te đavo onako siguran u sebe, reče anđelu : e ovde nema omaške, ovu ću farbarsku blondinku da roknem srčanim udarom - gledaj samo ! Plavuša elegantno, kao na modnoj pisti prolazi mimohodno pored njih , a đavo iz petnih žila činodejstvuje . Plavuše , podiže glavu k'nebu i mirno ode svojim putem. Anđeo se vlaja po trotoaru . Tek će đavo , ova je prava plavuša , ona nema srce i dušu za sav muški svet !

naravoučenije : ne vodi polemiku sa farbanim plavušama , zvečiš k'o lonče niz stepenice ; nit se ulaguj rođenim blondinkama , jer dejstvuješ idiotski !

Verovatno Siniša nije znao za ovu basnu i njeno naravoučenije , pa se upleo u raspravu sa farbanim plavušama, koje pride nose i perike !
Samo neznam otkud tu onaj što ima prava da zna sve ; mislim , nema te farbare koja može da proizvede tu količinu farbe za farbanje onako velikog uma , kao što nema te čeličane koja će da napravi šlem za zaštitu te glave u slučaju granatiranja - naravno , intelektualnog !

Pošalji "BASARISANJE i basna - vaše pravo da znate i to" na Facebook Pošalji "BASARISANJE i basna - vaše pravo da znate i to" na Google Pošalji "BASARISANJE i basna - vaše pravo da znate i to" na My Yahoo! Pošalji "BASARISANJE i basna - vaše pravo da znate i to" na Live Pošalji "BASARISANJE i basna - vaše pravo da znate i to" na MySpace Pošalji "BASARISANJE i basna - vaše pravo da znate i to" na Twitter Pošalji "BASARISANJE i basna - vaše pravo da znate i to" na Digg Pošalji "BASARISANJE i basna - vaše pravo da znate i to" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. orfej sa ibra (avatar)
    Ovaj PRIRUČNIK ZA DRŽANJE GOVORA funkcionise tako sto se iz svake kolone(prvo iz prve, pa onda iz druge i tako redom i ponovo u krug) odabere po jedna fraza i od njih sklopi recenica. Ovako se moze govoriti dugo, dugo a da niko ne primeti da nisi nista pametno rekao/la.

  2. 123loncar (avatar)
    ...fantastičan priručnik ...Hvala !