Operacija bez anestezije - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Demijurg

Operacija bez anestezije

Oceni ovaj blog
Jedne noći, pre više godina, dok sam konzumirao alkohol, kombinacija zelenog čaja i crnog vina terala me je tamo gde su se i najhrabriji upiškili. I u polumraku kupatila ugledah glavnog junaka jednog svog romana kako se brije. Šaputao je nešto sebi u bradu. Nisam ga ništa pitao.

Na povratku u postelju nasmejao sam se do suza. Shvatio sam, ne bez razloga, da junaci mojih romana imaju više smisla za humor od svih ljudi koje srećem u realnom životu i, svakako, na Facebook-u i po forumima; jer ovi prvi se sećaju svih svojih prošlih života, dok se ovi drugi ne sećaju ni mnogo toga iz ove poslednje jadne i bedne egzistencije pod ovim sumornim, tesnim i turobnim nebeskim svodom.

Ženski deo u meni, koga psiholozi nazivaju animom, u toku noći je dobio groznicu. Tresao se od nekih reči i nekih utisaka (kao da je dobio menzis), od nekih erupcija koje nisu bile vulkanske, već uzrokovane ljudskom patnjom.

Radije ću taj psihološki termin nazvati cvetom, čudesnom mandragorom koja ljubavnicima daje magiju postojanja, ali još više od toga iluziju i radost stvaranja.

Čuo sam da postoje izvesne ženske osobe, umišljene lepotice, samozvane muze, ljigave kao meduze, koje su se specijalizovale za to da se raspravljaju i bore samo i jedino sa pesnicima... i samo i jedino protiv njihove poezije; i poezije uopšte. I da na svojim grbavim leđima nose kosu da pokose onaj najlepši cvet što štrči na livadi na kojoj su ispraznile svoju buđavu utrobu. Kukavna im majka koja ih je rodila i pevac koji ih je oplodio, jer nisu svesne da su triput gore od orlušine koja Prometeju jede džigericu.

Podsvest im je govorila da su se stekli svi uslovi za šmrkanje jutrošnjih prdeža. Ada šta će kad vide samo ono što vidi najbolji čovekov prijatelj; i ništa više od toga. Mogu da oprče četvoronožnu Micu ili da legnu pod četvoronožnog Frica. I da zalaju od sreće.

Valjalo bi da nam kažu kako izgleda svet iz pasje vizure. Ovo nije bila operacija bez anestezije.

Pošalji "Operacija bez anestezije" na Facebook Pošalji "Operacija bez anestezije" na Google Pošalji "Operacija bez anestezije" na My Yahoo! Pošalji "Operacija bez anestezije" na Live Pošalji "Operacija bez anestezije" na MySpace Pošalji "Operacija bez anestezije" na Twitter Pošalji "Operacija bez anestezije" na Digg Pošalji "Operacija bez anestezije" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari