čemu čuđenje kad tikve cvetaju - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

čemu čuđenje kad tikve cvetaju

Oceni ovaj blog
Da , sendi je srpkinja; kao što je i vijetnamka; somalijanka; kolumbijka; iračanka; japanka ;dakle, ona je sve ono što se beleži kao uzgredna žrtva američke vaseljenske borbe za dermokratiju i ljudska prava ( a to dođe onako brat bratu, preko nekoliko desetina miliona nepotrebno mrtvih u prošlom veku - većina ubijena od prijateljske vatre ; bože, na oltar slobode treba prineti ljudske žrtve - zar ne ? ). Srpkinja je bila i ona devojčica, svetski prvak iz matematike ; koju je srpski ćira odveo u smrt jer nije mogao da utekne raketi američkog milosrdnog anđela. Malo amerikanaca razmišlja koliko je miliona klinaca trebalo da se rodi i koliko učitelja i nastavnika da tu decu uči , kako bi se stvorio jedan genijalni matematičar ?Zašto oni o tome da misle; oni ne mrze nikog samo ubijajo zbog svetskog mira , demokratije i ljudskih prava .Ima tu koji misle za njih !
Dakle, američke žrtve bez sile su sa kojom bi sebe spasili te demokratije ; tog mira i tih ljudskih prava što deli ta američka imperija - otuda njihovo bežanje u palanačko plemenska stanja.
Uživljavanje i unošenje svojih podsvesnih odbranbeno bioloških potreba u prirodne pojave , od kojih se očekuje izbavljenje od zla i osveta za pretrpljeno , zaista je na nivou plemenskog duha ; a javno njegovo ispoljavanje, zasigurno pripada palanačkoj mudrosti. Tako stvari stoje kod prostog puka koji je mentalno na nivou svetine porobljene .
Ali , otkud to palanačko plemensko stanje tako rasprostranjeno kod našeg puka , svetine u XXI veku.
(uzgred, internet nije merilo stanja, pa ni pisanje koje tu srećemo, nije prikaz javnog mnenija; stvar može biti poručena ili postavljena da bi se stvorio prostor za pisale kritike i kvazi etički tekstovi i proizvodili suprotni efekti , preko kolektivnog inata puka ; ili pak mogu biti programirana kontra obrazovna stanja, da bi se otvarao prostor palanačko plemenskom duhu - ima tu svega i svačega )
Dakle, otkud te destruktivne pameti, pored toliko obrazovnih institucija koje se brinu za duhovna stanja stanovništva. A ovo kažem , jer ne mogu vaspitači biti genijalci a đaci od njih neljudi, neznalice i ništaci.
Šta radi novinarstvo ; zar ono nije univerzitet za obrazovanje i prosvećivanje odraslih.
Ovo mi sve nekako dođe kao u priči sa đavolom ; jer ko tikve sa njim sadi sam se u đavola pretvara - a ovo novinarstvo sadilo je tikve zla nekoliko zadnjih decenija , pa čemu čuđenje kad tikve počinju da cvetaju i klijaju! Zaista , čemu čuđenje kad tikve cvetaju !

( polemika koju su izazvali neki blogeri sa svojim tekstovima u vezi tragičnih nesreća prouzrokovanim dejstvom poslednjeg uragana ; te visoko moralna pisanja nekih novinara - kolumnista , koji idu po zemlji srbiji uzdignuta pogleda uprta u nebo , pa ne vide žrtve i njihove grobove , kao i masovne grobnice svud oko sebe pa i po celom svetu ;
dakle, sve to nagnalo me da iznesem svoj komentar i stav u njemu, koji trebalo bi da locira licemerje kod naših prosvetitelja i njihovih glasnogovornika )

Pošalji "čemu čuđenje kad tikve cvetaju" na Facebook Pošalji "čemu čuđenje kad tikve cvetaju" na Google Pošalji "čemu čuđenje kad tikve cvetaju" na My Yahoo! Pošalji "čemu čuđenje kad tikve cvetaju" na Live Pošalji "čemu čuđenje kad tikve cvetaju" na MySpace Pošalji "čemu čuđenje kad tikve cvetaju" na Twitter Pošalji "čemu čuđenje kad tikve cvetaju" na Digg Pošalji "čemu čuđenje kad tikve cvetaju" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari