Office Live - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

redsonia

Office Live

Oceni ovaj blog
Microsoft je omogucio korisnicima da koriste besplatnu online verziju Office-a. Lokacija je na: http://office.live.com/


Da bi se koristio potrebno je da se kreira live.com nalog (ako ga nemate) - ovo je besplatan nalog... i sa tim korisnickim imenom i lozinkom se ulogujete u office.live i mozete da krenete sa organizovanjem vaseg office prostora...

Izgled ekrana:

Kao sto se moze videti na screenshot-u iznad, u radnom prostoru se (za sada) mogu napraviti/nalaziti word, excel i/ili power point dokumenti (u planu je da se doda jos office aplikacija ovoj listi). Takodje se mogu sacuvati beleske, liste, kontakti, dogadjaji i sl.
Mozete napraviti razne radne prostore (workspaces), tj. jedan korisnik moze imati vize radnih prostora, sto olaksava organizovanje dokumenata.

Veoma me je odusevio video tutorijal koji se moze pogledati ovde... - Znanje engleskog je potrebno da bi se razumeo sadrzaj.

Jos sta mi se svidja sa office live je da se dokumenti mogu snimiti na net-u, tako da im mogu pristupiti sa bilo kog racunara (od kuce, sa posla) i ne moram da mislim da li su ti dokumenti snimljeni ili ne na neki disk koji cu poneti sa sobom ili da li sam poslala sama sebi te dokumente na email... nemam tih briga vise.

Dokumenti se mogu postaviti kao "shared", tj. moze se postaviti ko moze pregledati dokument (read only) ili ga moze editovati (read/write). Ako se ovo ne postavi, znaci da niko (osim vlasnika naloga) ne moze da pristupi dokumentima.

Ima jos "caka" sa office.live, ali nesto ostavljam vama da otkrijete.

Sto se tice http://office.live.com/, moram reci: svaka cast Microsoft-u!

Pošalji "Office Live" na Facebook Pošalji "Office Live" na Google Pošalji "Office Live" na My Yahoo! Pošalji "Office Live" na Live Pošalji "Office Live" na MySpace Pošalji "Office Live" na Twitter Pošalji "Office Live" na Digg Pošalji "Office Live" na del.icio.us

Ažurirano 19.09.2008. u 02:28, autor: redsonia

Kategorije
Software

Komentari

  1. gost 136592 (avatar)
    Hm,vidim da Opera nije podrzana za pristup ovoj funkciji...
    Ovo je odlicna opcija za koriscenje Office programa.