Fatine lekcije za srećan brak - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Demijurg

Fatine lekcije za srećan brak

Oceni ovaj blog
1. Moj Mujo je jako pažljiv. Triput sedmično me vodi na burek. Ja ga napravim i ispečem, a on mi kaže: “Hajd’, izađi bona iz kujne i pojedi i ti malo.”

2. Popodne nikad ne spavamo zajedno. On spava sam na kauču u dnevnom boravku, a ja brišem prašinu i perem suđe.

3. Svakog mjeseca, čim dobije platu, kupuje mi poklone. Uvijek dobijem deterdžent za suđe, da se ne mučim i perem na suho, i WC sanitary, da ne moram da trljam kadu i pločice samo četkom i vodom. Zato svaki dan kažem sebi: “Bona, Fato, koje si ti sreće. Pa, đe nađe ovakvog čovjeka?”

4. Rođena sam u novembru, pa mi Mujo za svaki rođendan pokloni četri metra drva i onda gleda kako uživam u poklonu dok ga unosim u podrum. Dok uživamo kraj vatre u peći, ja odmah pomenem da bih za Novu godinu voljela dobiti na poklon dvije tone uglja. Iako kipti od bijesa, uvijek se suzdrži pa me ne odalami, al’ kaže: “Tek si jedan poklon otvorila, a već misliš na drugi.” Al’ takve smo mi žene, šta se tu može...

5. On me kao dobar muž tjera da držim dijetu kako bih dobro izgledala. Stavio je ključ na frižider, a ako napravim batake za ručak on pojede sve, a meni, duša moja, ostavi samo krompir. Kad mu kažem - “Mujo, pa nisu nam djeca na dijeti, ostavi im bar jedan batak” - on mi odgovara - “Jesu, cure su, moraju biti mršave.” Takav je moj Mujo, pravi moderni domaćin, koji vodi računa da mu žena i kćerke uvijek budu vitke.

6. Kad šetamo robnom kućom, izgledamo kao zaljubljeni par, jer me on drži za ruku. Lijepo mi je zavrne da ne mogu ništa da pipam.

7. On neće das ja mučim, pa me svake noći istjera iz spavaće sobe da ne bih morala slušati njegovo hrkanje.

8. Što jes’ - jes’, ne da mi da sama radim po kući. Uvijek natjera mene i moju majku da zajedno radimo.

9. Nikad se ne kupa bez mene. Jednom mjesečno fino me zamoli da mu ugrijem vodu, naspem u kadu i da mu istrljam leđa. Uvijek plače ako ga šampon ujede za oči, al’ šamar mi lupi samo ako ga baš jako peče. Ako budem dobra i ne ujede ga nikako za oči, onda me pusti da se okupam u istoj vodi kad on izađe iz kade.

Pošalji "Fatine lekcije za srećan brak" na Facebook Pošalji "Fatine lekcije za srećan brak" na Google Pošalji "Fatine lekcije za srećan brak" na My Yahoo! Pošalji "Fatine lekcije za srećan brak" na Live Pošalji "Fatine lekcije za srećan brak" na MySpace Pošalji "Fatine lekcije za srećan brak" na Twitter Pošalji "Fatine lekcije za srećan brak" na Digg Pošalji "Fatine lekcije za srećan brak" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari