Pomeranje vremena - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Demijurg

Pomeranje vremena

Oceni ovaj blog
Kako rešiti problem sa vremenom i prostorom? Ili obrnuto - sa prostorom i vremenom?

Savijanje prostora i vremena odvija se na najčudnije moguće načine i može se, pored ostalog, izmeriti i određenim fluidima, odnosno telesnim tekućinama. Kako? Pa lako.

Kada neko putuje u inostranstvo, pa mu se pripiški od uzbuđenja, on mora prvi da izađe iz autobusa (ili kakvog drugog prevoznog sredstva), te da bude prvi putnik, odnosno turista, koji će da piša u inostranstvu. Zapišavanje tuđe teritorije može biti i znak osvajanja od strane pevca, ali i znak da čovek koji radi tako nešto može biti i čovek i pas. To vam je to što se tiče prostora.

Sa vremenom stvari stoje drugačije. Ono proleće pored nas a da ga i ne primetimo.

Ima ljudi koji su navikli da kao ritual prethodnom danu prinesu žrtvu u vidu mokrenja tačno u 03:00. Ali šta se događa kad vreme krajem oktobra bude vraćeno jedan sat unazad? A borac protiv vremena ne može da izdrži, pa se nađe u dilemi: da li da mokri u gaće ili da čeka sat vremena; ili pak da dubi na glavi i vrati mokraću ka gore? U mozak? Ojha. A šta se događa kad krajem marta vreme bude pomereno jedan sat unapred? Onda mora da piša i ako ga ne tera. E, tu na scenu stupaju one zalihe iz mozga, iz oktobra, pa se nekako transportuju u mokraćnu kesu i izbacuju vani.

Zahvalno je biti borac protiv relativnosti prostora i vremena. Daleko je gore biti borac protiv kanalizacije. Na žalost, neki vole kanalizaciju onoliko koliko muva voli defekaciju. A što se namnožilo boraca protiv kanalizacije, da se više ne može stići (ni prostorno a ni vremenski) da se ištampaju silne plakete za sve veći broj boraca i prvoboraca:

[url]http://img341.imageshack.us/img341/8505/plaketazaborbuprotivkan.gif[/url]

E, sad, bez obzira za šta se borite, i protiv čega se borite, znajte da nikada niste sami u toj vašoj borbi. Uvek imate i uvek ćete imati saborce. Živi bili.

Pošalji "Pomeranje vremena" na Facebook Pošalji "Pomeranje vremena" na Google Pošalji "Pomeranje vremena" na My Yahoo! Pošalji "Pomeranje vremena" na Live Pošalji "Pomeranje vremena" na MySpace Pošalji "Pomeranje vremena" na Twitter Pošalji "Pomeranje vremena" na Digg Pošalji "Pomeranje vremena" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. hakim bej (avatar)
    Ažurirano 28.10.2012. u 16:58, autor: hakim bej
  2. Demijurg (avatar)
    Gledao sam. Zanimljivo...
  3. hakim bej (avatar)