Stid i blam - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Demijurg

Stid i blam

Oceni ovaj blog
Upravo mi se požalio sused, učenik višeg razreda osnovne škole, kako je danas imao veliki problem sa obrazovnim sistemom države. Naime, nastavnica danas prozove baš njega i izvede ga pred mapu. I on, jogunast, ni pet ni šest veli nastavnici: „Nastavnice, ne mogu da odgovaram, ovo nije mapa moje domovine.“ Svi se nasmeju, jer na mapi piše „SR Jugoslavija“. Ali nastavnica, stoka od stoke, otera ga kod direktora, da se javi direktoru (šta god joj to značilo) i kaže kako bojkotuje čas geografije. On naravno nije mogao izgovoriti tu reč - bojkotuje - pa mu je ona napisala na papirić. I ode on kod direktora i kaže šta mu je ona rekla, ali direktor ga vrati na čas uz priču da se slaže sa njegovom konstatacijom da „SR Jugoslavija“ nije naša domovina, da je ukinuta 2003. godine, a prava Jugoslavija još daleke 1991. godine, dakle u prošlom veku, ali da škola nije dobila nove mape od ministarstava. Ispada da se Srbija na kraju 2012. godine stidi sama sebe i tera decu u školama da uče geografiju sa mape nekakve Jugoslavije umesto sa mape Srbije. Je6eš obrazovni sistem države kad se tako ponaša prema najmlađima. Žuborim na Jugoslaviju, na njenu mapu i na sve one koji se stide svoje države...

Pošalji "Stid i blam" na Facebook Pošalji "Stid i blam" na Google Pošalji "Stid i blam" na My Yahoo! Pošalji "Stid i blam" na Live Pošalji "Stid i blam" na MySpace Pošalji "Stid i blam" na Twitter Pošalji "Stid i blam" na Digg Pošalji "Stid i blam" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. dreamer.max (avatar)
  ti mora da se šališ! može na toj karti da stoji i "Mars 3012" bitno je ono što piše na mapi: gradovi, sela, reke, planine, itd. sve ono što je bilo isto i u vreme SFRJ i SR Jugoslavije, a i sada u Srbiji. mali je pokušao da eskivira propitivanje, to što je upotrebio činjenicu da mi više nismo SR Jugoslavija nije bilo iz rodoljublja, već iz čiste koristi, a ti hoćeš da napraviš poentu tamo gde je nema.
 2. Demijurg (avatar)
  Ne šalim s euopšte. Da su se pitali degenerici koji vladaju ovom državom - i dalje bismo bili SRJ, SCG ili Kurton, samo da nema Srbije. Hvala bogu da su nam Crnogorci na referendumu poklonili državu - inače je nikada ne bismo imali. :rida:
 3. raspustena_banda (avatar)
  E vidis... da sam ja kojim slucajem ta "stoka" sto predaje geografiju, terala bih tvog jogunastog suseda da nacrta kartu svoje drzave i da po njoj odgovara gradivo. Posto mu ova karta ne odgovara.
 4. raspustena_banda (avatar)
  I da dodam, posto imam dete u visim razredima osn. skole pa znam da svaki ucenik ima svoju kartu koja nije zastarela, mogao je i po njoj da odgovara. Ne razumem zasto pravdas nepostovanje nastavnika od strane nevaspitanog derleta. Paz' majku mu... zna da je karta zastarela a ne zna da izgovori "bojkotuje". Ko je ovde debil?
 5. Demijurg (avatar)
  Ovde niko nije debil. Debili su stoka koja se stide Srbije i koja 2012. koriste mapu Jugoslavije. Da nije bilo referenduma u Crnoj Gori - Srbija nikada ne bi postala država. Pišam i na Jugoslaviju i na njenu mapu. Živela Srbija.
 6. raspustena_banda (avatar)
  Ja ne znam gde ti zivis, al' ovde u Srbiji nemaju sve skole ni salu za fizicko. Nasa skola ima kozlic a nema odskocnu dasku, pa ipak deca preskacu taj kozlic i svedski sanduk... Na staroj mapi bar nece vrat da slomi.
  Ne radi se ovde o stidu, niti o o ljubavi koju zelis da plasiras prema Srbiji, a emitujes samo mrznju. Ovde se radi samo o nemastini.
 7. Demijurg (avatar)
  Živim u Novom Sadu.

  Ne radi se o nemaštini, već o inatu Jugoslovena. Do prošle godine nisu hteli da ukinu one odvratne jugoslovenske auto-tablice sa pišljivom YU zastavom.
 8. dreamer.max (avatar)
  tražiš problem gde ga nema.
 9. raspustena_banda (avatar)
  Kako niko nije debil ako ne ume da izgovori rec "bojkot"?
 10. Demijurg (avatar)
  Nema pardona. Sve zemlje na svetu se ponose svojim simbolima i svojom mapom, samo se Srbija stidi. Sve zemlje su stekle nezavisnost kao želju svojih građana, jedino ju je Srbija stekla kao posledicu referenduma u susednoj državi. I to je to.