BASARISANJE - 21 - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

BASARISANJE - 21

Oceni ovaj blog
Skok

" Feliks Baumgartner se balonom popeo na visinu od četrdeset kilometara, novindžije su, dosledne sebi, tu visinu proglasile „ivicom svemira“, što je budalaština, [U]jer svemir počinje na mnogo većim visinama[/U], ali ruku na srce, bilo je vaistinu visoko, toliko visoko da me je, onako zavaljenog u fotelju, na momente hvatala vrtoglavica."

http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/skok.881.html?news_id=249338

Šta je ovde budalaština- pitam se pitam ?

Srpska nauka i njeno pametovanje, sa njenim novinskim glasnogovornicima zna gde počinje i gde se završava svemir ; koliko je visok , a verovatno ima dužinu i širinu - jer zaboga ima ivicu . Da naš životni svemir sa svojim političkim razbojnicima ima ivicu, sa koje su nas sunovratili u bezdno državne razbojničke jazbine ;to svak zna i to je prihvatljivo saznanje, jer je objektivna očiglednost . Ali da ovi naši genijalci znaju sve o svemiru, čak se i nadgornjavaju u tome javno preko svojim novinskih glasnogovornika - e, što je mnogo , stvarno je mnogo ! Ne mogu da kažem za to nadgornjavanje da je "budalaština" , kad znam da je zatupljivanje / programirano zaglupljivanja stanovništva sa zvaničnog mesta ( jerbo novine služe i za obrazovanje stanovništva ; pa su stoga i obrazovna institucija ) .
A zvanično mesto ne sme da bude čak ni zabarovno ; ili pak , ako nije zaboravno nesme da prećutkuje ili da izbegava povezane istine. Naime , prvi ovakav skok izveden je, kad je komandant i pilot američke vojske Džo Kitindžer, 16. avgusta 1960. godine skočio sa visine od 31.300 metara i tako postavio svetski rekord ; i to sa jako skromnom opremom u odnosu na današnju koja je korišćena pri realizaciji ovog podviga . Inače ,Džo je postigao brzinu u slobodnom padu od nekih 988 kilometara na sat ! Sa svojim skokom , pomogao inžinjerima i naučnicima da shvate šta se dešava ljudskom telu i kakvo odelu treba razviti za boravak u kosmosu.
Naša zaboravnost otišla je toliko daleko, da smo zaboravili da nas je " od ivice sa ivice propasti ", spasla dobra volja te stare beštije - evropa, koja je neprikosnoveni gospodar političkog kosmosa, od vremena propasti istočnog rimskog carstva do današnjih dana. Zato ljudi, manimo se ivice i kosmičkih ivica , već pamet uglavu !
Za pad sa sa naše ivice, prouzrokovanog ivicom, nema bezbedno političko kosmičko odelo nit tako izdržljiv padobran!
Dakle, novinari manite se vaše genijalnosti , čak i moja glupost zna da je srbija u evropi , evropa u ljudskoj vaseljeni a ona u kosmosu -- a ja sa sapatnicima u razbojničkoj državnoj pećini pod ropstvom ništaka !

Pošalji "BASARISANJE - 21" na Facebook Pošalji "BASARISANJE - 21" na Google Pošalji "BASARISANJE - 21" na My Yahoo! Pošalji "BASARISANJE - 21" na Live Pošalji "BASARISANJE - 21" na MySpace Pošalji "BASARISANJE - 21" na Twitter Pošalji "BASARISANJE - 21" na Digg Pošalji "BASARISANJE - 21" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari