Obeshrabljujući besmisao - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

Obeshrabljujući besmisao

Oceni ovaj blog
Ne treba mnogo mudrosti niti pak dugotrajnog analiziranja , proučavanja da se konstatuje da pogrešno živimo . Već tri decenije jarcamo za nacionalnim identitetom, iza koga duboko u nama gori naizgled sakrivena želja za velikim ličnim bogastvom ; sticanjem marifetlucima , otimačinom , razbojništvom, ubijanjem. Ova strast za matrijalnim vrednostima , način sticanja postavila je na pijedestal duhovnih vrednosti , ispod koga se moli , klanja i puzi(uzaludno , sa nikakvom srećom ), gotovo vasceli naš svet ; tako da je danas vrlina svih vrlina: neljudskost , bezčašće , nepoštenje – nečovečnost sodomsko gomorska .
Stečeno se meri gorkim suzama , jaukom i patnjama - prolivenom krvlju ! Više se niko ne pita šta je pošteno , časno , pravično , čovečno , mudro i pa i štaje ljudska sloboda , život dostojan čoveka ; svi samo pitaju koliko to staje suza, boli , prolivene krvi – čemera i jada! Nikog ne zanima kuda sve to vodi ! Da li se ide ka civilizacijskom boljitku ili pak u pakleno bezdno ! Još samo društveni marginalci raspravljaju o ispravnosti ovoga ili onoga ; još samo oni bi da sude pravično , časno , ljudski !
Gotovo sve što danas smatramo normalnim i prirodnim u nama i oko nas, formulisano je i ukorenjeno u početkom osamdesetih . Počelo se od velike ideje stvaranja nacionalnih država na temeljima srušene federacije ; a svelo se na privatizacioni stampedo na sve deuštveno i državno, koji se pretvara u kult razaranja , ubijanja , otimačine, pljačkanja u ime privatnog vlasništva i gradnje tog nedostižnog zapadnog kapitalističkog blagostanja u nacionalnoj državi .
Stvoren je nepremostiv jaz između ratnih zločinaca , profitera i političkih kriminalaca sa jedne strane , te žrtava njihovog kapitalisanja sa druge strane , koje lagano tonu u bezdno razbojničke države . Naprosto nezna se šta više boli : bestijalna pljačka , prezir prema žrtvama ili retorika koja sve to prati !
Zasigurno ovako ne može se vasceli vek, a opet nezamislive su alternative u ovom trenutku.Nema se ta pamet i njena duhovnost ! Naprosto međ žrtvama vlad mrtvilo , bezumnost , nepokretnost; rasčovečene su ! Ima se utisak da sve vide nezainteresovano, ravnodušno te sve i doživljavaju kao bezazlenu stvar !
U istoriji čovečanstva, nije se na ovaj način rob ophodio prema sebi i svom robovanju kao što se današnje društvene žrtve odnose prema sebi i svojim životima ; i ovo je nešto novo za čovečanstvo – neviđena novina , gotovo neuništiva !

Pošalji "Obeshrabljujući besmisao" na Facebook Pošalji "Obeshrabljujući besmisao" na Google Pošalji "Obeshrabljujući besmisao" na My Yahoo! Pošalji "Obeshrabljujući besmisao" na Live Pošalji "Obeshrabljujući besmisao" na MySpace Pošalji "Obeshrabljujući besmisao" na Twitter Pošalji "Obeshrabljujući besmisao" na Digg Pošalji "Obeshrabljujući besmisao" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. Zakasneli (avatar)
    ‎"Kada nestane velika ideja o besmrtnosti, ljudi ce zavoleti Zemlju, i zivot na Zemlji neiskazano. Volece jedan drugog. Radice jedan za drugog. Milovace se kao deca. I nece se toga stideti". Dostojevski