MOJE PRAVO DA ŽIVIM IZVAN VAŠEG POŠTENJA I VAŠE ČASTI -11 - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

MOJE PRAVO DA ŽIVIM IZVAN VAŠEG POŠTENJA I VAŠE ČASTI -11

Oceni ovaj blog
Model dve Srbije - od Cvetina Milivojevića
"očekujem odgovor na pitanja: da li je veća krivica onoga ko je ubio ili onoga ko to nije predupredio"

http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/model_dve_srbije.886.html?news_id=248107

"Toliko smo se, ovih godina, nagledali takvih javnih strvodera kojima je, na primer, važnije da honorarno plaču nad činjenicom što „komandno odgovorni“ Milanović nije dobio još koju godinu robije više, nego da, isto tako ili još glasnije, upitaju neku adresu u „belom svetu“ (ja im, eto, predlažem Pentagon) po kojem je to međunarodnom, civilnom ili vojnom, pravu dopušteno nekoj američkoj barabi da, u nekoj tamo Srbiji, u najgušće naseljenom delu glavnog grada, bombarduje zgradu, makar i „Miloševićeve“, televizije i pobije 16 nedužnih radnika? "

http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/trece_strvodersko_poluvreme.886.html?news_id=247705

Iznuđeni komentar ;
jer jezikom kojim pišeš i delaš ne prosvećuješ ( bar u ovom tekstu u kome se braniš - a to je prosvetitelju nedopustivo, jer tad otkriva svoja karakterna sakrivena svojstva - te dela politički za ciljanu grupu , koju ako brani ovim jezikom nije dobronamerna ; a tad to čini zarad lične koristi a na štetu onih kojima se nameće prosvetiteljski ), već manipulišeš i formiraš negativna svojstva kod čitalačke publike i destruktivno je uređuješ ( a i šire - što bi rekli oni, koji su obuhvaćeni ovom odbranom ) !
Naime , kažeš da srbe po profesiji ostavljaš na miru ,a citiraš najvećeg međ njima ; nobelovca , sarajevskog insajdera i zaštićenog svedoka - koga je štitila ugarska / nemci / englezi / karađorđevići / četnici / ustaše / partizani / staljin / isvako drugo balkansko zlo ( u oba rata i sva krvoprolića balkanska ) koje je satiralo i punilo masovne grobnice sa onim srbima od dunavaske do nišavske doline. Dakle taj ti nobelovac ( biološko vanbračno hrvatsko čedo ) , pored silnih mudrosti izreče i tu istinu: da je po zanimanju i profesiji srbin ; te da nema profitabilnijeg i izvesnijeg zanimanja na ovom svetu od njega. E taj ti tvoj mudrac , kome obrezani pravi grad rušeći istorijske istine da prekrije najveću balkansku prevaru ; dakle, taj ti i nije mogao reći ništa drugo do da u istom zlodelateljstvu ima veće i manje etičke krivice. A on se prijatelju ničim životno nije proslavio kao etičar ; čak i ni kao moralist ( ni onda kad je sarajevske atentatore insajderisao ugrima te ih satrše neljudski čak i bez lažnog suđenja ; ni onda kad je sa fašistima spremio protokol o paktu ; ni onda kad je savskim kejom šetao i preskakao preklane srpske leševe ustaškim kamama ; ni onda kad su studenti molili da ih odbrani od komunističkih pendreka -- crna je to naša knjiga čoveče ) .Mogao je taj insajderski profesionalni srbin hrvatskog biološkog ustrojstva, da kaže : kad progovore ljudske zveri , časni i pošteni krvlju plate tu njihovu besedu . On je zasigurno mogao da zbroji koliko je ta Srbija krvi prolila za svo jugoslovenstvo i za sva nobelska vazdizanja . A ovo ti rekoh, jer ti nas svojim veštim govorom, navodiš prijatelju na pomisao da kod ubistva pozivaš se i utočište nalaziš u etici - bože moj svetskog nobelovca . A taj profesionalni srbin prećutao vam je, da kad ubiješ jednom ubica si kao i kad ubiješ više puta - ubica si za ceo svoj preostali život . Pa vam je prećutao, da je ubistvo i kad navodiš nekoga na taj čin ; ili pak ne činiš ništa protivu onog koji je nameran da to čini a znaš za njegove nakane ; ili pak kad možeš / trebaš i obavezan si da sprečiš ubistvo kad znaš za namere počinioca --a do neba si odgovoran, kad znaš za počinioca pa kad počinioca izazivaš i podmećeš mu žrtvu - sputanu i vezanu ( podjednako vezanu čašću, patriotizmom , ratnom obavezom - ili pak pretnjom ) .
A taj tvoj " manji zločinac" , bio je ratni oficir ( komandant civilne ratne jedinice - i po zakonu i po hijerarhiji ); razoružao je svoje vojnike ( radnike RTS-a i vezao za locirani ratni rov ) i izložio ih neprijateljskoj vatri , za koju su mu sve ratne izviđačke jedinice javile i blagovremeno ga obavestile da izvrši ratni manevar sa radnim jedinicama i stavih ih van bojeve vatre - a šta uradi tvoj štićenik , napucka jevreštinu da izaziva ratnog neprijatelja ( svim znanu ratnu zver - čiju krvoločnost i zverstvo upoznasmo kao saveznici , pa je bilo zaočekivati njihovo krvavo orgijanje i u njihovom milosrdnom anđelu paklenih namera ) .
Sramota , zaista bestijalna sramota da iko u ljudskoj koži ima za taj postupak jednog ratnog oficira koji je plaćen da vrši humanu prosvetiteljsku misiju ; sramno je svako opravdavanje takvog postupanja prprotivu svojih podređenih , a još je srmnije izmišljati olakšavajuće kvazi okolnosti .
Dragi prijatelju , da si bilo gde moralisao, pa da čovek zanemari sve pa čak i insajderskog nobelovca koji je preskakao ljudske leševe, bez ijednog slova kazivanja o njihovim tragedijama i o zlotvorima koji ih pobiše ( nemoj samo onu njegovu - svako je kriv za ponešto samo treba da prizna ). Ovako si se zaglibio, zgruvao, duhovno porinuvši u amoralno bezdno.Čak je i slaba vajda što se pozivaš na basarisanja ; njegova ambasadorska ekselencija porodično je plaćena disidenska sorta - njegov tast - dobro plaćena srpska majka, sve ih je dobro opremio da im je sve bolje što je stanovništvu sve gore . Zar i onom tvom duhovnom učitelju nije bivalo sve bolje, što je srblju bivalo sve gore . Zar i ovima na vlasti ( kako juče tako i danas ), nije sve bolje što je stanovništvu sve gore ! Bezdno; pakleno bezdno " moja drga i čestita novinarska Gospodo " ! A ovo sve rekoh, jer koristim moje pravo da živim izvan vaše časti i vašeg poštenja !

Pošalji "MOJE PRAVO DA ŽIVIM IZVAN VAŠEG POŠTENJA I VAŠE ČASTI -11" na Facebook Pošalji "MOJE PRAVO DA ŽIVIM IZVAN VAŠEG POŠTENJA I VAŠE ČASTI -11" na Google Pošalji "MOJE PRAVO DA ŽIVIM IZVAN VAŠEG POŠTENJA I VAŠE ČASTI -11" na My Yahoo! Pošalji "MOJE PRAVO DA ŽIVIM IZVAN VAŠEG POŠTENJA I VAŠE ČASTI -11" na Live Pošalji "MOJE PRAVO DA ŽIVIM IZVAN VAŠEG POŠTENJA I VAŠE ČASTI -11" na MySpace Pošalji "MOJE PRAVO DA ŽIVIM IZVAN VAŠEG POŠTENJA I VAŠE ČASTI -11" na Twitter Pošalji "MOJE PRAVO DA ŽIVIM IZVAN VAŠEG POŠTENJA I VAŠE ČASTI -11" na Digg Pošalji "MOJE PRAVO DA ŽIVIM IZVAN VAŠEG POŠTENJA I VAŠE ČASTI -11" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari